-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Klaudia_1990 > 01-05-2009, 16:47
Nie mam rodzinki, dopiero zaczynam formalności w biurze załatwiać -
jadlasiebie > 06-05-2009, 17:18
Jako ,że na forum nowa , toż wypada się przedstawić
Rodzice nazwali mnie Klaudia - ale bardziej rozpoznawalne jest - Dyśka. W tym roku strzeliło mi "oczko". Staż au-pairski -o ile w ogóle moge o takim mówic, zaczęłam w klasie maturalnej. Miałam już wszystko ładnie ustawione i pozałatwiane i na 4 tyg. przed planowanym wylotem, okazało się, że dostałam się na wymarzona uczelnię. Zostałam. W zeszłym roku byłam au pairką w Hiszpańskiej rodzince , ale rozmawiającej po ang. Nie powiem-wspomnienia mam fajne, poza małymi wyjątkami-ale tego wolę nie pamiętać
W te wakacje tez wyjeżdzam. Dokumenty już są pozałatwiane, wysłane i teraz tylko czekam na podpisanie umowy i rodzinkę
I tak ogólnie to witam-bo o tym najważniejszym słowie zapomniałam -
shante > 06-05-2009, 17:46
Cześć, Dyśka
A w jakim kraju byłaś u tej hiszpańskiej rodziny? Zawsze trafią się gorsze chwile, najważniejsze pamiętać o tych dobrych :wink: -
jadlasiebie > 06-05-2009, 17:53
A witam ,witam.
W Hiszpanii -
shante > 06-05-2009, 20:09
Ach, zawsze marzyło mi się, aby zwiedzić kawałek Hiszpanii. Może kiedyś udałoby mi się pojechać tam jako au pair :wink: Póki co jednak stawiam zdecydowanie na UK -
Klaudia_1990 > 08-05-2009, 0:55
Witam moją imienniczkę :mrgreen:
Ah, Spain, Spain... Może kiedyśMoże nie jako au pair, ale prywatnie, wakacyjnie Narazie UK Oł je -
Yoanna > 08-05-2009, 13:49
ja tez zawsze chcialam do hiszp, ale jestem w uk :lol: ale do hiszp latam wlasnie wakacyjnie, w tym roku znowu tam wybywam na 6 dni. nie moge sie juz doczekac!! -
jadlasiebie > 08-05-2009, 21:44
no to ja w tym roku wakacyjnie do UK -
kasia Janu > 08-05-2009, 23:45
o jaaa hej ja tez tu jestem nowa i za bardzo nie ogarniam jeszcze;p czesc wszystkimmusze powiedziec a w sume napisac ze fajne forum.Mam na imie kasia studiuje w gdańsku ale ze studia nie przynosza mi zbytnio satysfakcji postanowilam wyjechac na rok do stanow;p chce jechac na przelomie wrzesnia października w sumie jeszcze nie wiem gdzie dokladnie czy ktos sie tez wybiera do usa w tym czasie;> szczerze mam nadzeje ze tak bo przeraza mnie perspektywa bycia samemu tzn nie biorac pod uwage rodziny;p pozdrawiam wszystkich i jak ktos moze niech odp;p ciiao -
kasia Janu > 08-05-2009, 23:50
a i mam jeszcze pytanko jak wyglada wasz jezyk;> w sensie czy znacie bardzo dobrze angola i w ogole ;> bo kurde ja tak srednio i tyram sie troche ze moge miec trudnosci ze zrozumieniem rodziny albo dzieci;/