• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

yamisouls > 04-02-2014, 17:45

Baskah a jakie będą Twoje obowiązki? Bo te dziewczynki duże już są, więc tylko towarzystwo i wożenie ich? Nie boisz się, że obie są w takim buntowniczym okresie?

asiek18 > 04-02-2014, 18:24

oo to około 40 minut od mojego miejsca! to jak przylecę to spotkamy się mam nadzieję !

Baskah > 04-02-2014, 18:30

asiek18 a ty gdzie?

tak starsza bede woziła do szkoły i chodziła z nią na siłownie.
    młodsza jest z zespołem Aspargera - autyzm. spoko dam rade się nią zajmować
    pozatym dobrowolnie zgodzilam sie na zajmowanie psami (bo kocham i bede tesknila za swoja gromadką) i tyle ^^

asiek18 > 04-02-2014, 18:49

Alexandria!
    sprawdzałam na stronce gdzie się liczy odległości i pokazało że około 40min

a jak daleko do DC masz?

Baskah > 04-02-2014, 19:18

pozniej sprawdze na google maps! teraz w pociagu siedze. zalatwialam wniosek o niekaralnosci

Baskah > 04-02-2014, 22:36

Niby taki sam czas dojazdu 44 min do Alexandrii i Washingtonu  

givemeaname > 05-02-2014, 2:46

Hej wszystkim!

Dzisiaj przypadkiem trafiłam na forum (szukałam opinii o agencjach bo zastanawiam się czy nie złożyć aplikacji dodatkowo w jakiejś innej) i bardzo mi sie spodobało, więc postanowiłam się zarejestrować

Jestem w agencji CC, juz po zaakceptowaniu aplikacji i czekam na swoją PF. Chciałabym wylecieć w kwietniu, dlatego myslę czy nie powinnam zacząć działać na dwa fronty żeby wszystko jakoś szybciej poszło. Po przejrzeniu tego wątku zauważyłam, że wiele z Was jest w agencji APIA, myslę czy też nie złożyć tam aplikacji. Przeraża mnie tylko znowu papierkowa robota związana z jej składaniem, wypisywaniem referencji itd Jak dotąd w CC jedynym minusem jest to, że na profilu mogę mieć tylko jedną rodzinkę, trochę dziwne jak dla mnie bo nie mam szansy się zastanowić i porównać rodzin, ale na ogół wszystko przebiegało bez zarzutu i jestem zadowolona.

Macie jakies rady ?

asiek18 > 05-02-2014, 18:37

a to nie ma źle,
    ja mam około 10 minut do Waszyngtonu

women > 05-02-2014, 23:58

Rodzina wspaniała, zupełnie inna niż ta z którą była dotychczas.  (Piszą, martwią się, wysyłają zdjęcia )
    Dwójka dzieci 2 lata i prawie 5. Chłopczyk i dziewczynka, czyli dla mnie idealnie ;-)
    Okolica spokojna, ale już wiem ze jest około 45 au pair w mojej dzielnicy a około 100 w całej miejscowości.
    Także będzie ciekawie

A Jak z wami miśki?

yamisouls > 06-02-2014, 1:40

Fajniee starsze chodzi do jakiejś pre-school? Z jakiego miastakbo nie wspominałaś chyba? Strasznie dużo tych operek, super!

a u mnie ciszaa :-(
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia