• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Bańka > 20-03-2013, 18:34

Hej dziewczyny Jestem nowa i zaczynam moją przygodę z (na razie) planowaniem wyjazdu.

Myślałam o Au pair in America, program extraordinaire....

madz > 20-03-2013, 21:09

Bańka witaj i napisz nam coś więcej o sobie ;)

Kiedy dokładniej planujesz wyjazd? I Jakie masz doświadczenie/wykształcenie skoro chcesz ten program? -> były już na jego temat tu dyskusje, także nie chcę się powtarzać ;)

carly15 > 20-03-2013, 22:15

[quote name="Bańka"]Hej dziewczyny Jestem nowa i zaczynam moją przygodę z (na razie) planowaniem wyjazdu.

Myślałam o Au pair in America, program extraordinaire.... [/quote]

Hej ja własnie też aplikuję na ten program :-) Chciałam wyjechać z CC, ale niestety aplikacja mi się już przedawniła i bym musiała wszystko od nowa zaczynać, więc rezygnuję z CC i wypełniam aplikacje z APiA. A na kiedy planujesz: ja czerwiec-lipiec :-)

ogla > 20-03-2013, 23:11

[quote name="madz"]
    [quote name="kasia110588"]Jarzębina, ja w tym roku kończe 25 lat więc dzięki wielkie za słowa otuchy! [/quote]

Ja za 2 tygodnie koncze 25 i uwazam ze to idealny czas na wyjazd. Ja planowalam leciec w lipcu i juz w grudniu zaczely pojawiac sie u mnie rodziny, jak schodzily z roomu to szybko pojawiala sie nastepna. Rodziny mi wlasnie mowily ze ze mna sie im rozmawia inaczej niz z tymi dziewczynami z liceum jeszcze. Ale sa rozne rodziny. Ja z moim slabym angielskim raczej cieszylam sie popularnoscia przez ten moj miesiac kiedy szukalam.

Powodzenia![/quote]

Na jakim poziomie masz angielski i czemu to spowodowało popularność u Ciebie na prof? bo nie zrozmialam chyba :/

[quote name="aguta"]Olga - no ja uważam, że każdy wiek powyżej 21 roku życia jest idealny na wyjazd do USA ;x

a ja głupia w listopadzie kończę dopiero 20 lat i się pakuję do Stanów ;/

no ale wiadomo, jest fake ID ( nie mówię, że będę robić ) można pożyczać paszport od koleżanki czy coś,

także są przekręty, no ale wiadomo, zawsze łatwiej osobie która ma 21 lat... :<

wspolczuje Ci... czytalam wlasnie wiele wypowiedzi dziewczyn,ktore nie skonczyly 21lat i ze to lipa wyjezdzac przed 21 urodzinami. Ale dasz jakos rade

Baskah > 20-03-2013, 23:42

Witam ponownie!

Wracam! Tak wracam na forum i wracam do programu tym razem po studiach Przypomne bo nie każdy mnie zna. starałam się o wyjazd w 2012 sierpien/ wrzesien niestety tchórz. nie znalazłam rodziny i postanowiłam nie brać dziekanki na ostatni rok bo stwierdziłam że się to nie opłaca

Tym razem kończę (mam nadzieje ze z wynikiem pozytywnym) studia w czerwcu chce wyjechać jakoś w lipcu/sierpniu zabieram się za to wszystko szybciej abym miec czas na znalezienie rodziny :

Ja mam 25 lat w grudniu 26 będzie i będę po studiach Fizjoterapeutką planuje znaleźć rodzinkę z dzieckiem niepełnosprawnym aby zdobyć jakieś doświadczenie w zawodzie Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki Wy trzymajcie za mnie też Basia

kasia110588 > 20-03-2013, 23:56

dziewczyny, wy to macie fajnie jak jestescie popedagogice i pokrewnych kierunkach.. ja akurat jestem po ekonomii ale mam nadzieje ze nie przekreśla to moich szans na wyjazd poprostu moze być trochę trudniej

kasia110588 > 20-03-2013, 23:59

[quote name="Jarzebinka"]
    [quote name="kasia110588"]dziewczyny,

Przymierzam się do złożenia aplikacji w APiA ale czytając wasze posty trochę się gubie czy zaplanowałam sobie prawidłową kolejność poszcz. etapów. Jak byście mogły mi potwierdzić, że w APiAw tej kolejności wszystko odbywa się prawidłowo byłam bym wdzięczna.

1. Zebranie dokumentów: min 3 aplikacji od rodzin w których opiekowałąm się dziećmi, paszport, miedzynarodowe prawo jazdy, zaświadczenie o niekaralności, ankieta dot. zdrowia, ankieta wypełniana przez mojego pracodawcę, opracowanie filmiku około 3 min, zebranie zdjęć z dziećmi

2. gdy mam już te wszystkie dokumenty rejestruję się na stronie AUPiA wówczas umawiają się ze mną na spotkanie podczas któego jest rozmowa po angielsku oraz okazanie zgromadzonych dokumentów.

3. Po tej rozmowie AUPiA zakłądają mi konto w którym zostaje umieszczony filmik i czekam na mój pierwszy match.

4. Po wybraniu rodziny podpisuje umowę, wpłacam należność, wyrabiam wizę i w sumie czekam na bilet do USA

To tak mniej więcej w skrócie tylko chciałam się u Was dowiedzieć czy zaplanowałam sobie dobrą kolejność.

Pozdr

Kasia[/quote]

Zaczynasz od zarejestrowania się na stronie APiA, wtedy przydzielają Ci konsultantkę, która możesz pytać O WSZYSTKO. Wtedy kompletujesz wszytskie dokumenty. (wszystkie które wymieniłaś, tylko zaświadczenie o niekaralości możesz dosłac po znalezieniu rodziny wtedy co Medical form wypełniony przez lekarza) w aplikacji widziesz czego Ci brakuje, konsultantka to sprawdza. Jeżeli wszytsko masz wypełnione umawiasz sie na interview. Po nim, konsultatnka pisze raport o Tobie, a ty wysyłasz dokumenty do Wawy. Czekasz aż Wawa akceptuje Ci profil, potem Londyn (głowna siedziba APiA). Gdy wszystko jest ok, otwiera Ci sie zakłądka YOUR ACCEPTATE i widzą Cię w systemie rodzinki. Wtedy oczekujesz na meila od agencji, ze jest ktoś Tobą zianteresowany. Jeżeli go dostaniesz to logujesz sie na swoją aplikacje i widzisz rodzinę ( zdjecia, list, gdzie mieskzają). Wtedy oni piszą meila, albo ty i sobie gadacie. Gdy już znajdziesz Wymarzoną rodzinkę, oni piszą do agencji, wpłacają kase i agencja otwiera Ci nowa zakłądke YOUR PLEACMENT. Wysyłają także Ci dokumenty wizowe. Wypełniasz Ds-160 i Jedziesz do Ambasady(wawa), albo konsulatu (kraków) na rozmowe. Po kilku dniach w siedzibie TNT odbierasz wizę. Wysyłasz do agencji Medical form i zaświadczenie o niekaralnosci. i pojawia Ci się zakładka, z wyborem ubezpieczenia i zapłąceniem za agencje. Później do 10 dni przed wylotem dostajesz szczegóły dotyczące lotu, a na końcu LECISZ!

Uff. przepraszam, ze średnio u mnie tu ze składnią, ale trochę już późno [/quote]

Jarzębinka, Twoja wiadomość jest dla mnie bardzo pomocna! dzięki za nakreślenie sprawy co i jak

ogla > 21-03-2013, 0:05

[quote name="kasia110588"]dziewczyny, wy to macie fajnie jak jestescie popedagogice i pokrewnych kierunkach.. ja akurat jestem po ekonomii ale mam nadzieje ze nie przekreśla to moich szans na wyjazd poprostu moze być trochę trudniej [/quote]

głowa do góry! ja za to jestem kosmetyczką

madz > 21-03-2013, 0:28

[quote name="ogla"]

Na jakim poziomie masz angielski i czemu to spowodowało popularność u Ciebie na prof?:) bo nie zrozmialam chyba :/[/quote]

Chodzilo mi o to ze moj angielski nie byl minusem, mimo ze w agencji caly czas mi to powtarzali, nadrabialam za to wiekiem, doswiadczeniem i wyksztalceniem (zarzadzanie, polityka spoleczna i psychologia w trakcie)

O Basia!!! Milo Cie widziec, nie wie czemu ale myslalam ze wyjechalas jednak.

Bańka > 21-03-2013, 0:46

[quote name="madz"]Bańka witaj i napisz nam coś więcej o sobie

Kiedy dokładniej planujesz wyjazd? I Jakie masz doświadczenie/wykształcenie skoro chcesz ten program? -> były już na jego temat tu dyskusje, także nie chcę się powtarzać [/quote]

Z góry wybaczcie za błędy wizualne, bo nie jestem ogarnięta w forach Mam nadzieje, że niedługo się to zmieni.

Mam 24 lata i skonczyłam pedagogikę i logopedię. Dlatego wydaje mi się, że fajnie byłoby skorzystać z tego "bogatszego" programu. Planuję wyjechać około września.... +/-
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia