• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Piotr > 28-03-2012, 10:06

Madlu co do rodziny ktore nie szukaja au-pair 4-5 miesiecy przed przyjazdem to nie prawda.Nie ma reguly.

Jeeli chodzi o dopasowanie to co wy napiszecie,zaznaczycie o sobie dany program dopasowuje was z rodzina czyli rodzina ma podobne zainteresowania.To jest cos takiego program wysyla do rodziny profil au-pair ktory teoretycznie w jakims stopniu pasuje,wtedy rodzina moze wejsc do roomu lub nie.Rodziny nie maja mozliwosci wybierana tak jak na np.greatau-pair.com .Nie warto nie pisac nieprawdy poniewaz program dobiera nam rodzine taka ktora odpowiada naszym zainteresowania,stylu zycia ect.

madlu > 29-03-2012, 17:49

Tak jak pisalam wczesniej, mialam rozmowe z rodzinka z CA

Okazali się naprawde swietni. Dostalam maila , ze sa mna zainteresowani i umowilismy się na następną rozmowę.

Mam takie pytanko odnosnie platnosci w Cultural Care. Ktos sie orientuje po jakim czasie od zaakceptowania rodziny trzeba wniesc oplate za program? Placi się przed wizyta w ambasadzie i przed zakupem biletu przez rodzine, tak ?

madlu > 29-03-2012, 18:05

[quote name="madlu"]

Mam takie pytanko odnosnie platnosci w Cultural Care. Ktos sie orientuje po jakim czasie od zaakceptowania rodziny trzeba wniesc oplate za program? Placi się przed wizyta w ambasadzie i przed zakupem biletu przez rodzine, tak ?[/quote]

już się dowiedzialam w biurze do 3 tygodni przed wyjazdem się płaci , jakby ktos inny tez mial wątpliwości

MaDziulka > 29-03-2012, 19:45

hej,wiesz co ja wyjeżdżam z CC rodzinke znalazłam w lutym i zdecydowałam się wyjechac do nich-lece w sierpniu a pieniazki za program musialam zaplacic 2 tyg po zaakceptowaniu mojego wyboru. tez myslalam ze 3tyg przed wyjazdem ale zadzwonili z biura że musze już wplacac. opłate za ubezpieczenie rozszerzone do 3 tyg przed wyjazdem

natgreen > 29-03-2012, 20:16

ja dokładnie tak samo jak MaDziulka

madlu > 30-03-2012, 12:50

a to dziwne , bo wczoraj dzwonilam do biura w Warszawie i pani mi powiedziala , ze spokojnie mozna sobie wszystkie platnosci rozlozyc tak, zeby bylo zapolacone wszystko na 3 tygodnie przed wyjazdem. Mowila , ze nawet nie trzeba placic przed wizyta w ambasadzie.

To ja juz w koncu nie wiem

madlu > 30-03-2012, 13:02

A kiedy dokladnie wyjezdzacie?

u Madziulki na blogu udalo mi sie znalezc , ze 20 sierpnia.

A natgreen?

Ja bede lecieć albo 27ego sierpnia, albo tez 20ego

Z aktualną rodziną wszystko dobrze się uklada , wiec bardzo mozliwe ze po dzisiejszej rozmowie bede wiedziala o dokladnej dacie

natgreen > 30-03-2012, 13:43

[quote name="madlu"]A kiedy dokladnie wyjezdzacie?

u Madziulki na blogu udalo mi sie znalezc , ze 20 sierpnia.

A natgreen?

Ja bede lecieć albo 27ego sierpnia, albo tez 20ego

Z aktualną rodziną wszystko dobrze się uklada , wiec bardzo mozliwe ze po dzisiejszej rozmowie bede wiedziala o dokladnej dacie [/quote]

Ja lecę 30lipca

sweetesmeralda > 31-03-2012, 13:49

Ja jestem na etapie wybierania agencji, tzn. podjęłam współpracę z prowork, ale chyba jednak zmienię na au pair in america... Wszędzie wpisuję, że chcę wyjechać właśnie tak w sierpniu... Wiem, że w sumie nie poczyniłam jeszcze żadnych konkretnych kroków, ale z chęcią popiszę z każdą z Was, która ma takie same plany i marzenia co ja Tak mi się marzyło nawet, żeby zacząć z kimś kontakt już w Polsce i kontynuować go w USA

Astrid > 31-03-2012, 15:39

Dziewczyny, mam problem. Ma któraś jeszcze na poczcie formularz medyczny z InterExchange po angielsku? Nie wiem co się dzieje, ale nie otwiera mi go.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia