-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
tusssia1993 > 20-04-2012, 17:47
wyslałam Ci umowe w prywatnej -
tusssia1993 > 20-04-2012, 19:01
Ze względu na to, że moja idealna rodzinka okazała się scamem, postanowiłam sprawdzić calą resztę rodzin.
Okazało się, że 4 na 8 z nich to oszuści. Także uważajcie na tego typu osoby :
* Nicky van walter
*Richard Blakes
*Stuart Family z synem Isaackiem z Manchesteru- tak Ci super idealni
*Rachel Lynch - sprawa wyglada tak : napisala, ze ma 4 letnia corkę. Znalazłam taką osobę na innym portalu z au pair i się okazało, że miejsce to samo, tylko, córka stała się chłopcem w wieku 3 lat... operacja zmiany płci ?!
Także, nie spodziewałam się, że tyle tego znajdę u siebie na poczcie. Normalnie. SZOKKK ! Póki co jestem rozczarowana, ale mam nadzieję, że nie stracę chęci i niebawem znów zacznę czegoś szukać.Może w końcu coś znajdę z Francji lub Włoch !<3 -
Buuzia > 20-04-2012, 20:28
ohhh muszę napisać i zapytać was o zdanie bo już nie mogę...wydaje mi się wszystko ok, ale z natury jestem panikarą więc...
samotna mama z 4letnim synem, ma jeszcze 2 córki ale one mieszkają z ojcem. 80F tygodniowo. Manchester
dostałam zdjęcia, piszemy maile. nie rozmawiałyśmy na skype bo ona jest zapracowana. tzn żadna z nas nie wyszła z taka propozycją, ale myślę że ma mało czasu na takie rzeczy. pisała mi że ma swoją działalność. postanowiłam trochę pogrzebać w necie i poszukać info o niej. nic złego nie znalazłam, wszystko się zgadza z tym co mówi. pisze do mnie z <a href="mailto:kate@philosophymedispa.com">kate@philosophymedispa.com</a> sprawdziłam to philo......no i jest strona salonu piękności, jest filmik z nią - pokrywa się ze zdjęciem jakie dostałam. na fb też ma zrobiony profil tego salonu i też się wszystko zgadza. w necie kilka artykułów odnośnie jej pracy bo ma salon blisko Media City.
powiedzcie mi że panikuje -
Astrid > 20-04-2012, 21:57
PanikujeszSkopiuj kawałek jej maila, wklej w google. Jeśli ci nie wyskoczy strona o scammerach to super! Filmik pokrywa się ze zdjęciem, płaca jest racjonalna... dla mnie to nie scam. -
Buuzia > 21-04-2012, 0:25
nie mam takiego typowego maila jak tu niektórzy wklejają, gdzie jest wszystko napisanewymieniałyśmy maile w których się dogadywałyśmy, która czego oczekuje i co może dać od siebie
no dobraczyli panikuje czyli jutro kupuję bilet ) -
Patie > 21-04-2012, 9:31
Wszystko brzmi super, ale ja bez rozmowy na Skype bym do nikogo nie pojechała, nie chodzi tu o niewiadomo jak wnikliwą rozmowę bo i tak do konca ich nie poznasz , ale wtedy juz masz 100% pewnosc zwłaszcza jak przy rozmowie bedzie dziecko, wiec zapytaj chociaz o 5 minut na Skype powiedz, że to dla Ciebie waże jestem pewna, że się zgodzi a Ty bedziesz juz wtedy 100% pewna jadąc do nich -
Astrid > 21-04-2012, 10:47
Ewentualnie niech zadzwoni do Ciebie na komórkę, to szybciej pójdziePowiedz, że się stresujesz, że nie rozmawiałyście itp -
angelaa > 22-04-2012, 1:29
też tak uważam, nie wyobrażam sobie jechać do rodzinki i ani razu nie rozmawiać z nimi przez telefon czy skype -
Buuzia > 30-04-2012, 11:54
no i po wszystkim...nawet nie zdążyłam zaproponować rozmowy na skype. Oto co się stało:
Jak zwykle wymieniałyśmy maile i nagle dostałam maila od Jameela Mansouri ale ciągle z tego samego adresu, tylko wyświetliło się w odebranych Jameela Mansouri którą ja znałam jako Kate Camilleri! Od razu spytałam o co w tym chodzi. Wytłumaczyła się tym, że w pracy jest znana jako Kate Camilleri ale jej prawdziwe imię i nazwisko to Jameela Mansouri 8O od razu stwierdziłam, że jak ktoś ma dwie tożsamości to jest to co najmniej podejrzane :/ tak więc odpuszczam i szukam dalej jakiejś rodziny -
Astrid > 30-04-2012, 12:57
Woooow 8O ale się ukrywali dobrze.