-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
cailet > 23-04-2009, 12:22
Damy radęTylu nas tu, że nie sądzę, abyśmy mieli problem ze znalezieniem siebie nawzajem za oceanem. Będą imprezy, w to nie wątpię -
shante > 26-04-2009, 10:49
Hm... chyba jednak się przedstawię.
Jestem Weronika, od grudnia 2008 jestem pełnoletnia (oł jea, nie pytajcie o urodziny i ich zakończenie [*] :twisted: ). Choć w necie jestem znana bardziej jako Shante, Szant, Szantowa etc etc (przez jakiś czas jako Dramione, ale tutaj chyba nikt mnie nie kojarzy :roll: może to i nawet lepiej xD)
Już miesiąc temu planowałam wyjazd jako au pair, ale los lubi się nade mną znęcać i spotkałam swoją byłą milość <3 I Niczka miała dylemat. Chociaż szczerze powiedziawszy rodzina, do której miałam jechać okazała się dosyć dziwna, cwana i wygodna (gdzieś czytałam, że Murzyńskie rodziny mają do tego tendencję), więc zrezygnowałam z nich. Ale pure happiness z ukochanym chyba się zakończyło i (na moje szczęście) zainteresowała się mną rodzina z Edgware, przedmieścia północnego LondynuI chyba się do nich wybiorę na rok w sierpniu/wrześniu
Iiii... ogólnie to podejrzewam, iż będę potrzebowała Waszego wsparcia :roll:
Przyjmiecie szantoską?*skromny* -
89dzoana89 > 26-04-2009, 12:02
Witamy wsrod naszego coraz liczniejszego grona
jesli chodzi o pomoc, wsparcie itp to tutaj zawsze ja dostaniesz 8)
Do tego duza dawka humoru tez sie znajdzie :lol:
Opowiedz troszke o tej rodzince z Edgware -
shante > 26-04-2009, 14:08
Ochz tą dużą dawką humoru to się bardzo przyda
No i mam nadzieję, że będą liczne okazje do spotkań w Londynie, może nawet jakieś wycieczki xD
Rodzinka Presser - czteroosobowa, czyli rodzice i dwójka dzieci. (na więcej raczej bym się nie odważyła)
Bardzo podoba mi się fakt, że są dosyć duże - dziewczyna, Rachel, niedługo kończy 11 lat (podobno jest bardzo wysportowana i reprezentuje... hrabstwo? coś w tym stylu xD w zawodach pływackich), a chłopiec ma 7. Więc myślę, że się dogadamy
Mają dom z ogrodem, w którym jest trampolina xD Podobno w okolicy mieszka dużo Polek i chyba dlatego poszukują au pair jedynie z Polski. Może chcą, żeby czuła się bardziej jak w domu? Miałabym mieć pokój z TV, radio, wireless internet i w razie kłopotów z laptopem mogę liczyć na pomoc hosta, bo ma firmę naprawiającą komputery
Jeśli chodzi o obowiązki to pracowałabym nie dłużej niż 5 godz dziennie. Od 8.30am do 12 - porządki w domu (odkurzanie, małe pracowanie, ścieranie kurzy etc), popołudnia wolne, a potem od 6.pm do 7.30pm pomoc przy zadaniu domowym i zabawyI w sobotnie wieczory babysitting. 70 funtów per week. Więc bardzo mi to odpowiada
Najbardziej mnie cieszy fakt, że są mną bardzo zainteresowani i czuję się przez nich lubianaKatie (hostka) powiedziała, że bardzo im zależy, abym u nich została. I to mnie strasznie podbudowuje
No i cieszę się, że do centrum Londynu miałabym jakieś 20-30min pociągiem. Oszaleję ze szczęścia, jeśli się uda!
Oko, wyszła mi powieść, więc może na razie zakończę swój wywód. xD
Czy ktoś ma zamiar przebywać w okolicach Londynu w ciągu roku (sierpień/wrzesień 2009-2010)? xD
Dziękuję za przyjęcie -
marlenao > 26-04-2009, 14:17
Rodzinka wydaje sie byc bardzo fajna! I roboty tez nie bedziesz miala za duzo z tego co tu piszeszŻycze powodzenia -
shante > 26-04-2009, 14:21
Przyda się :wink:
Mam nadzieję, że któregoś dnia będę mogła tutaj zamieścić swoją historię z bycia au pair i będzie to wpis przepełniony poczuciem satysfakcji i spełnienia -
89dzoana89 > 26-04-2009, 16:17
Spotkan w Londynie to zbyt wiele sie nie zapowiada gdyz wiekszosc to na USA stawia
A co do rodzinki to mi podoba sie wszystko procz tego ze duzo polek w okolicach...ja jade szkolic jezyk wiec nie chcialabym miec na codzien doczynienia z Polakami
A brak stycznosci z polskim pozwoli mi i zarazem zmusi do poslugiwania sie angielskim 8) -
shante > 26-04-2009, 16:51
Ja bym się chyba na USA nie odważyła, więc podziwiam tych, którzy się decydują tam wyjechać
A co do obecności Polaków, to myślę, że nie przeszkodzą mi w chęci posługiwania się angielskim. Planuję nie ograniczać się do polskiej narodowości znajomych - właściwie najbardziej zależy mi na poznaniu Anglików(oczywiście nie tylko płci męskiej xD) -
bunia_90210 > 26-04-2009, 23:32
Witamy !
Wiesz spotkanie w Londynie mooże być.Ja lecę do koleżanki na wakacje.Wylatuję 23 maja i jestem do końca lipca.Mieszka w Bristolu-to jest kawałek od Londynku.Może godz drogi . Więc jeśli chcesz możemy się jakoś skontaktować
Rodzinke trafiłaś dobrą! Powodzenia! -
shante > 26-04-2009, 23:55
przyda się good luck, bo troszkę się stresuję
hmm ja niestety będę tam dopiero pod koniec sierpnia... chyba, że nastąpi nagła zmiana planów i pojadę wcześniej, to dam Ci znać