-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
angelaa > 27-03-2012, 16:55
[quote name="Astrid"]Rodzinka z Connecticut, dwójka dzieci, chłopcy po 1.5 i 2.5. Zastanawiam się co im odpisać, nie wiem czy to nie za malutkie dzieci jak dla mnie. Chodzi mi o tego półtorarocznego. Aha i ojciec jest polakiem...[/quote]
czyli powtórka z rozrywki...wiedziałam, że zaraz się do kogoś innego odezwą ..
Astrid, oni byli już u mnie i u agata.gda, wyślę Ci za chwilę informacje, które mi podali -
Benna > 27-03-2012, 16:57
Hej hej a czy do kogoś odezwała się przez agencję CC rodzinka z Marveln k.Philladephi? Dwie dziewcyznki 8 i 6. Bo jestem z nimi na rozmowę umówiona, zapowiada się fajnie -
Astrid > 27-03-2012, 18:04
Angela, wyślij, wyślijAle też z nich chyba rezygnuję haha
Benna, powodzenia! -
madlu > 27-03-2012, 23:04
Hej
juz kiedys tu pisalam, ale wtedy moj wyjazd do usa jako au pair byl baaaaardzo odleglym planemTeraz zbliza sie matura i pod koniec sierpnia chcialabym jechac
Jestem w agencjach: Cultural Care i Gawo (Au pair care, IE). W APC i IE room mam otwarty dopiero od wczoraj, więc jeszcze nic się nie ruszyło. CC dziala mi juz jakies 2 tygodnie i jestem baaardzo zadowolona jak narazie z ilości matchów. Nawet nie nagralam jeszcze filmikow, a juz mam trzeci match. Ogolnie jestem bardzo zadowolona z ich szybkosci.
Pierwsza rodzinka pojawila się u mnie 3h po otwarciu roomu. Mieszkaja w Scarsdale- 30 min. pociągiem do NYC. Byli u mnie na profilu tydzien i bez slowa znikneli.
Kolejna rodzinka z jakiejs miejscowosci kolo Waszyngtonu pojawila się w ciągu ok.12 h po ucieczce tych pierwszych, ale napisalam do biura zeby mi ich usuneli bo jakos nie odnioslam pozytywnego wrazania. Byli u mnie na profilu kilka dni, a po ich zniknięciu pojawila się rodzina z Orange County - dokladnie Newport Coast. - . 30 min. od L.A.
Mają jednego synka, który ma roczek. Jak dla mnie -idealniesą australijczykami i mają napisane na profilu ze au pair moze przezyc z nimi rowniez australijską przygodę. Z opisu i maila wydają się bardzo mili. Podkreslają to, ze chcieliby traktowac au pair bardziej jak czlonka rodziny, niz jak pracownika. Jutro na 21 jestem umowiona na skypowa rozmowe Wiec trzymac kciuki!
Może ktoras z Was ma lub miala match z rodziną z Orange County lub okolic? a moze ktoras ma juz zaklepany wyjazd w te okolice? -
blonde > 27-03-2012, 23:56
madlu - zapowiada się całkiem dobrze ta rodzinkadaj znać jak po rozmowie!
Ja mam room otwarty od końca zeszłego tygodnia (w CC) więc całkiem niedługo, i póki co cisza. No nie wiem, nie przejmowałabym się tym jakoś bardzo bo wiem że to wymaga czasu, bla bla bla... Ale jak czytam wpisy, że niektórzy mają matche kilka h po otwarciu roomu to łapie mnie stres i się zastanawiam czy coś nie tak ze mną może albo z moją aplikacją ;p? No ale staram się uzbroić się w cierpliwość -
agata.gda > 28-03-2012, 0:13
Dziewczyny, a czy możecie mnie wtajemniczyć jak to działa... Korzystam z usług GAWO ->au pair care, i teraz chciałabym zapisać się także do IE. I chodzi mi o to jak to jest z opłatami. Będę musiała obu Amerykańskim biurom zapłacić? Jak to wygląda, ile w IE kosztuje?
Z góry dziękuję za pomoc.
Po prostu u mnie w au pair care po 2 match'ach zapadła cisza i postanowiłam spróbować też w IE. -
madlu > 28-03-2012, 0:27
[quote name="agata.gda"]Dziewczyny, a czy możecie mnie wtajemniczyć jak to działa... Korzystam z usług GAWO ->au pair care, i teraz chciałabym zapisać się także do IE. I chodzi mi o to jak to jest z opłatami. Będę musiała obu Amerykańskim biurom zapłacić? Jak to wygląda, ile w IE kosztuje?
Po prostu u mnie w au pair care po 2 match'ach zapadła cisza i postanowiłam spróbować też w IE.[/quote]
w Gawo ta zaliczka, ktora zapewne placilas (350zl) obejmuje aplikowanie do APC i IE. Placisz raz, a mozesz byc w 2 agencjachJesli chcesz sie dopisac do IE to Pani z Gawo pewnie przeprowadzi z Toba dodatkowy interview , no i oczywiscie bedziesz znow musiala wypelniac dokumenty Potem , po dopasowaniu rodzinki doplaca się tą kwotę co byla na umowie z Gawo.. wysokosc drugiej raty zalezy od tego czy korzystalas z promocji
No i zmierzając do odpowiedzi na Twoje pytanie:
Jak znajdziesz rodzinke w APC dodatkowo placisz 100$ dla biura amerykanskiego, a jesli w IE to nie jestem pewna (albo tak samo placisz 100$, albo juz nic). Tak wiec wydaje mi sie , ze nie poniesiesz zadnych dodatkowych kosztow. -
angelaa > 28-03-2012, 0:34
[quote name="madlu"]
[quote name="agata.gda"]Dziewczyny, a czy możecie mnie wtajemniczyć jak to działa... Korzystam z usług GAWO ->au pair care, i teraz chciałabym zapisać się także do IE. I chodzi mi o to jak to jest z opłatami. Będę musiała obu Amerykańskim biurom zapłacić? Jak to wygląda, ile w IE kosztuje?
Po prostu u mnie w au pair care po 2 match'ach zapadła cisza i postanowiłam spróbować też w IE.[/quote]
w Gawo ta zaliczka, ktora zapewne placilas (350zl) obejmuje aplikowanie do APC i IE. Placisz raz, a mozesz byc w 2 agencjachJesli chcesz sie dopisac do IE to Pani z Gawo pewnie przeprowadzi z Toba dodatkowy interview , no i oczywiscie bedziesz znow musiala wypelniac dokumenty Potem , po dopasowaniu rodzinki doplaca się tą kwotę co byla na umowie z Gawo.. wysokosc drugiej raty zalezy od tego czy korzystalas z promocji
No i zmierzając do odpowiedzi na Twoje pytanie:
Jak znajdziesz rodzinke w APC dodatkowo placisz 100$ dla biura amerykanskiego, a jesli w IE to nie jestem pewna (albo tak samo placisz 100$, albo juz nic). Tak wiec wydaje mi sie , ze nie poniesiesz zadnych dodatkowych kosztow.[/quote]
w APC będziesz musiała zapłacić $100 za dowóz z lotniska/na lotnisko, na ta idą te pieniądze, w IE nie płacisz nic, ale musisz sama zapłacić za busiki, taksówki itd -
madlu > 28-03-2012, 0:40
[quote name="blonde"]madlu - zapowiada się całkiem dobrze ta rodzinkadaj znać jak po rozmowie!
Ja mam room otwarty od końca zeszłego tygodnia (w CC) więc całkiem niedługo, i póki co cisza. No nie wiem, nie przejmowałabym się tym jakoś bardzo bo wiem że to wymaga czasu, bla bla bla... Ale jak czytam wpisy, że niektórzy mają matche kilka h po otwarciu roomu to łapie mnie stres i się zastanawiam czy coś nie tak ze mną może albo z moją aplikacją ;p? No ale staram się uzbroić się w cierpliwość[/quote]
Nie zalamuj się, bo do sierpnia sporo czasu wiec z tego co się nasłuchałam to najwieksze boom bedzie jakos w maju/czerwcu. Bo kto szuka opiekunki do dziecka 4-5 miesiecy wczesniej ?Chyba ze planujesz wczesniej wyjechac? ;>
Z tego co zauwazylam to CC bardzo uwaznie dopasowuje rodziny.. Wystarczylo , ze napisalam w swojej aplikacji , że ze sportow lubie narciarstwo, jazde na rowerze i plywanie, to najpierw pojawila mi sie rodzina , ktora uwielbia jezdzic na nartach. W kolejnej rodzinie matka wyczynowo uprawia kolarstwo i plywanie. Wydaje mi się , ze naprawde bardzo zwracaja uwage na to zebysmy byly dobrze dopasowane
Wiec mysle, ze jak juz Ci się pojawią te matche to takie naprawde dobrane do Ciebie
Oby nie trafic na wioche po srodku niczego -
Benna > 28-03-2012, 9:34
madlu, odniosłam podobne wrażenie, pisałam w aplikacji że lubie sztukę, kreatywne i manualne zajęcia z dziećmi i trochę pod tym kontem mi się pojawiały rodzinki.