-
-
Re: USA wrzesien/ październik?
chloe > 04-09-2010, 16:22
Hej dziewczyny, ja też po 2 nieudanych match'ach jestem
Pierwsza rodzinka - Okolice D.C. dwa razy rozmawialiśmy przez Skypa, ale oile Hostka wydawała się ok, to Host nie budził sympatii. Pomyślałam sobie, że to dopiero pierwsza rodzina, że skoro nie czuję, że to własnie to ( :lol: ) poczekam jeszcze trochę i podziękowałam.
Potem była rodzinka z okolic Chicago, ale niestety chcieli kogoś od stycznia, kiedy ja chce wyjechać w pazdzierniku.
Teraz od dwoch dni mam na koncie znow D.C. ale narazie cisza z ich strony.
Mam do Was takie pytanie, od czego to zależy, że raz widać na profilu pełną aplikację rodzinki, a raz tylko skrawek, bez maila i zdjęć?
Bardzo chcę wyjechać i wiadomo, marzy mi się jakiś ciepły stan, ale w pierwszej kolejności fajna ma być rodzinka. No nic, czekam dalej, chociaż popadam w jakąś paranoje, bo sprawdzam pocztę co kilka minut, a wczoraj nawet siedziałam do 3 w nocy, wmawiając sobie, że przecież u nich jest 6 godzin do tyłu, wiec pewnie napiszą pod "ich wieczór" -
Pyśka > 04-09-2010, 16:53
chloe,dobre pytanie.tez sie nad tym zastanawiam.
chociaz po tym jak ja sledze moje matche to najpierw mialam PODSTAWOWE informacje a po dniu czy dwóch dniach rozmów mialam zdjecia,list ,email etc. wiec MYSLĄ ,ze jesli spodobamy sie Hostom to wtedy udostepniaja nam kolejny skrawek.
moge sie mylić..
i witaj w klubie ! ja mam caly czas wlaczonego mejla i głośniki na fula zebym slyszala odgłos wiadomosci xD -
stokrotka007 > 04-09-2010, 17:32
Hej dziewczyny
jesli mozecie to powiedzcie mi mniej wiecej, co piszecie w listach do rodziny i na ile wam to wychodzi (bo limit to strona)
bede wdzeczna,
pozdrawiam -
Pyśka > 04-09-2010, 17:48
o czym mamy pisac jest napisane w papierach(przynjamniej z cc)
dlaczego chcesz byc au pair
jakie mialas/masz doswiadczenie z dziecmi
Twoje umiejetnosci
etc.
nie zaleca sie powtarzac tego co juz pisalas w aplikacji
to ma byc od Ciebie .cieply,szczery list ,ktory poruszy rodzine w takim stopniu,ze powiedzą sobie "to ona bedzie nasz au pair!"
aa no i np mi ,zajelo to str A4 -
89dzoana89 > 05-09-2010, 12:27
Ajjj...dawno mnie tutaj nie bylo.
Ale od 2 dni znowu w Londynie jestem no i mam 3-cia rodzina na profilu...
Co nastepna to chyba lepsza haha...znowu tylko 2 dzieci- 2 chlopcow 1 i 3 latka. Cos mnie lubia rodzinki z maluchami nooo!!!
Dostalam od nich maila dzisiaj ze chca sie na rozmowe umowic. I wyglada na to ze jutro czeka mnie telefon od nich
Ogolnie nie iwem jak na razie nic wiecej poza tym ze praca 45h tygodniowo, od poniedzialku do piatku. Odprowadzanie i przyprowadzenie starszego z przedszkola czy czegos tam no i caly dzien z maluchem....
Jakies mam dobre przeczucie co do tej rodizny ale nie jade do USA zeby utknac w domu, miedzy pieluchami, kaszkami itp...
A jakie wy macie odczucia?
Chloe ja tez juz po 2 matchach...oba beznadziejne po pierwsze przez lokalizacje a po drugie przez to ze dzieciaki to maluszki ktorych nie mozna nawet na chwile zostawic... -
africa > 05-09-2010, 12:54
hej, ja też jestem w trakcie szukania rodziny (szukam już 3 miesiące) i mam teraz na profilu rodzinę z dwójką dzieci 5 i 7 lat, ale nie uważam że lepsze jest opiekowanie się dziećmi w tym wieku niż małymi. Do mnie ta rodzinka ciągle pisze o sprzątaniu i gotowaniu i nie ukrywają tego że przez to że dzieci są starsze i są pół dnia w szkole to 50% zajęć au pair to będzie sprzątanie. Niestety większość rodzin amerykańskich robi au pairce plan zajęć na równe 45 godź. i po prostu albo zajmujesz się małym dzieckiem 45h albo starszym 25h/tydź. a dołożą Ci po prostu sprzątania i gotowania na 20h- po 4 godź dziennie. Dlatego ja chyba wolałabym bawić się więcej z dzieckiem, wziąć je na spacer itp. zamiast zasuwać po kilka godzin dziennie z mopem i ścierkami podczas kiedy dzieci są w szkole. Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad tą ofertą, min. ze względu na lokalizację.
pozdrawiam -
Pyśka > 05-09-2010, 13:28
dzoana,wydaje mi sie ,ze fajnie "trafiłas". skoro pisza ,ze praca od poniedzialku do piaatku to nie ma co sie przejmowac. ja bym brała xD -
karolinka > 05-09-2010, 13:50
[quote name="africa"]hej, ja też jestem w trakcie szukania rodziny (szukam już 3 miesiące) i mam teraz na profilu rodzinę z dwójką dzieci 5 i 7 lat, ale nie uważam że lepsze jest opiekowanie się dziećmi w tym wieku niż małymi. Do mnie ta rodzinka ciągle pisze o sprzątaniu i gotowaniu i nie ukrywają tego że przez to że dzieci są starsze i są pół dnia w szkole to 50% zajęć au pair to będzie sprzątanie. Niestety większość rodzin amerykańskich robi au pairce plan zajęć na równe 45 godź. i po prostu albo zajmujesz się małym dzieckiem 45h albo starszym 25h/tydź. a dołożą Ci po prostu sprzątania i gotowania na 20h- po 4 godź dziennie. Dlatego ja chyba wolałabym bawić się więcej z dzieckiem, wziąć je na spacer itp. zamiast zasuwać po kilka godzin dziennie z mopem i ścierkami podczas kiedy dzieci są w szkole. Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad tą ofertą, min. ze względu na lokalizację.
pozdrawiam[/quote]
zgadzam sie, ale to chyba tez zalezy od rodziny, czy wymaga tyle sprzatania -
89dzoana89 > 05-09-2010, 13:59
Dzieki za rade dziewczynyPowiem wam ze jak zobaczylam ta rodiznke na profilu, poczytalam ich aplikacje i zobaczylam zdjecia to spodobala mi sie Rodzinka widac bardzo zgrana, dzieci radosne, wesole a i rodzice wydaja sie jacys normalni i widac ze lubia z nimi spedzac czas Poczekam na rozmowe z nimi, wypytam o wszystko i zobaczymy
ja tez wole siedziec z dziecmi zamiast sprzatac ( w Uk bylam u jednej rodizny ktora wymagala codziennego sprzatania i wiecznie byla niezadowolona z czegos...)
Lokalizacja jest bardzo fajna, blisko San Francisco i jesli jeszcze zaoferowaliby mi auto do dyspozycji to byloby super
Wogole bylam zawiedziona bo oni znikneli z mojego profilu i myslalam ze juz sie nie odezwa a tu dzis rano mail od hostki na mnie czekalOd razu w mailu podkreslila ze dzieci sa w tym najwazniejsze, ze szukaja osoby ktora je pokocha, bedzie sie z nimi bawila i mile spedzala czas Podoba mi sie to
TaK WIEC gdzie ja moge znalezc liste pytan?!
Gdzies tu byla napewno, jedna znalazlam ale wydawalo mi sie ze gdzies jeszcze byla jakas....a moze wy macie swoje wlasne ktore moglybyscie mi podeslac? -
karolinka > 05-09-2010, 16:32
Dzo, musisz sie wypytac o obowiazki i o sprzatanie ;D ale jesli masz dobre przeczucia to kolejny plus
a wiesz od kioedy im jest potrzebna operka?