• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

BazZz > 14-04-2012, 19:26

no właśnie, jeszcze gdyby to bliżej było to mógłbym zaryzykować, ale wypad do stanów to nie mały spacerek, tym bardziej w ciemno

zobaczę jeszcze co powie jeśli poproszę o rozmowę wideo ale raczej dam sobie spokój

marika299 > 15-04-2012, 0:49

hmm cieawa sprawa , bo przewaznie scamerzy rzadko kiedy (bynajmniej nie w moim przypadku) odpowiadaja na zadane pytania. a raczej przechodza odrazu do konkretow.czyli zalatwianie wizy,pozowlenie na pobyt bla bla. heh ja swoje a oni swoje

Na Twoim miejscu poprosilabym o rozmowe na Skype,z kamerka oczywiscie. I zeby dzeci byly przy rozmowie! Cieakwe czy na to pojda, watpie 8)

BazZz > 15-04-2012, 1:40

a mogę poprosić żebyśmy to zrobili przez jakąs agencję ? jest taka możliwość w ogóle żeby konkretna rodzina ubiegała się o konkretną osobę za pośrednictwem jakiegoś biura ? myślałem żeby też napisać coś w stylu że mam rodzinę w stanach i ktoś z moich krewnych chciałby przyjechać ich "sprawdzić"... dziwi mnie troche dlaczego pisze że pomoże mi z wizą i nie mam się martwić o sprawy finansowe związane z podróżą.. rozumiem jakby sam chciał ode mnie wyciągnąc jakąś kase za załatwienie czegoś.. tym bardziej że ja nie mam pojęcia jak się ubiega o taką wizę, jak długo trwa procedura, czekanie itp..

angelaa > 15-04-2012, 12:45

[quote name="BazZz"]a mogę poprosić żebyśmy to zrobili przez jakąs agencję ? jest taka możliwość w ogóle żeby konkretna rodzina ubiegała się o konkretną osobę za pośrednictwem jakiegoś biura ? myślałem żeby też napisać coś w stylu że mam rodzinę w stanach i ktoś z moich krewnych chciałby przyjechać ich "sprawdzić"... dziwi mnie troche dlaczego pisze że pomoże mi z wizą i nie mam się martwić o sprawy finansowe związane z podróżą.. rozumiem jakby sam chciał ode mnie wyciągnąc jakąś kase za załatwienie czegoś.. tym bardziej że ja nie mam pojęcia jak się ubiega o taką wizę, jak długo trwa procedura, czekanie itp..[/quote]

ale po co chcesz tak zrobić, skoro wiesz że to i tak oszustwo? tylko bedziesz tracił czas

carly15 > 15-04-2012, 16:52

[quote name="angelaa"]
    [quote name="BazZz"]a mogę poprosić żebyśmy to zrobili przez jakąs agencję ? jest taka możliwość w ogóle żeby konkretna rodzina ubiegała się o konkretną osobę za pośrednictwem jakiegoś biura ? myślałem żeby też napisać coś w stylu że mam rodzinę w stanach i ktoś z moich krewnych chciałby przyjechać ich "sprawdzić"... dziwi mnie troche dlaczego pisze że pomoże mi z wizą i nie mam się martwić o sprawy finansowe związane z podróżą.. rozumiem jakby sam chciał ode mnie wyciągnąc jakąś kase za załatwienie czegoś.. tym bardziej że ja nie mam pojęcia jak się ubiega o taką wizę, jak długo trwa procedura, czekanie itp..[/quote]

ale po co chcesz tak zrobić, skoro wiesz że to i tak oszustwo? tylko bedziesz tracił czas[/quote]

dokladnie to samo pomyslalam

Buuzia > 15-04-2012, 19:07

nie chcą od Ciebie kasy bo nie o to w tym przypadku chodzi, teraz im chodzi o to żeby Cię zaślepić piękną ofertą, a kasę z Ciebie będą mieli jak już dasz się nabrać i polecisz do nich...Bóg jeden wie po co...

tusssia1993 > 20-04-2012, 16:48

ja mam miec lot na 27 maja

do manchesteru.

załatwiacie jakieś dokumenty?

prócz dowodu i prawa jazdy coś jeszcze jest wam potrzebne? ja mam rodzinkę i podesłali mi kontrakt, ale tam pisze coś takiego:

Summary of Travel Procedure for your strict adherence:

• Firstly, apply for your Visa Approval Clearance from the UK Home Office

here in the United Kingdom; (contact details included below)

• The UK Home Office shall notify the nearest British Consulate in your

location that you have been accessed by them and issued visa clearance

• The UK Home Office shall issue you Visa Approval Clearance and

Appointment Date to visit the nearest British Consulate in your location

• On receipt of Visa Approval Clearance, you shall proceed to the nearest

British Consulate on your Appointment date given to you by the UK Home

Office, for your visa stamping.

wiem, że to troszeczkę nie w temacie, ale bardzo proszę o pomoc, może się orientujecie !!!

angelaa > 20-04-2012, 17:01

[quote name="tusssia1993"]ja mam miec lot na 27 maja

do manchesteru.

załatwiacie jakieś dokumenty?

prócz dowodu i prawa jazdy coś jeszcze jest wam potrzebne? ja mam rodzinkę i podesłali mi kontrakt, ale tam pisze coś takiego:

Summary of Travel Procedure for your strict adherence:

• Firstly, apply for your Visa Approval Clearance from the UK Home Office

here in the United Kingdom; (contact details included below)

• The UK Home Office shall notify the nearest British Consulate in your

location that you have been accessed by them and issued visa clearance

• The UK Home Office shall issue you Visa Approval Clearance and

Appointment Date to visit the nearest British Consulate in your location

• On receipt of Visa Approval Clearance, you shall proceed to the nearest

British Consulate on your Appointment date given to you by the UK Home

Office, for your visa stamping.

wiem, że to troszeczkę nie w temacie, ale bardzo proszę o pomoc, może się orientujecie !!![/quote]

wydaje mi sie, że to scam, wysłali Ci jakiegos emaila że masz zaplacić ich prawnikowi czy coś????

tusssia1993 > 20-04-2012, 17:09

kurcze. chyba nie. nic tam bynajmniej tak mi sie zdaje nie pisalo. orientujesz sie cos w temacie? bo nie wiem co mam robic...

moge Ci podeslać całą umowę jesli się na tym znasz ;>

angelaa > 20-04-2012, 17:21

[quote name="tusssia1993"]kurcze. chyba nie. nic tam bynajmniej tak mi sie zdaje nie pisalo. orientujesz sie cos w temacie? bo nie wiem co mam robic...

moge Ci podeslać całą umowę jesli się na tym znasz ;>[/quote]

powiem Ci tyle: jeśli rodzina każe podpisywać jakąś umową jest to co najmniej podejrzane. rozmawiałaś z nimi na skype ? widziałaś wtedy dzieci? nigdy nic nie wydawalo Ci się podejrzane?

przejrzyj ten temat <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=93&t=6294&start=300">viewtopic.php?f=93&t=6294&start=300</a><!-- l -->,

a tą umowę możesz mi wyslać na priv, to zobaczę jak to wyglada
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia