-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
freckled > 19-03-2013, 12:20
Aguta super, gratuluję! Normalnie szaleją te rodzinki, jesteś rozchwytywanaa;D -
31pazdziernika > 19-03-2013, 14:07
cześć dziewczyny. Ja mam sprawę z zupełnie innej beczki. Mam 20 lat i poważnie myślę nad wyjazdem jako au pair do USA. Jednak jest jedna przeszkoda. Zaczęłam studia, jestem na pierwszym roku studiów dziennikarskich. Więc teraz nie ma raczej mowy o wyjeździe bo szkoda przynajmniej w moim odczuciu brać dziekankę. Myślicie że wyjazd bo skończeniu licencjata, miałabym wtedy 22 lata to nie za późno? Wiem że większość z dziewczyn wyjeżdża po maturze. -
merti > 19-03-2013, 18:38
Witam nowe dziewczyny
Ja od miesiaca prawie nie mialam matchu ;/ wiec dzis nagralam nowy filmik :d Jest w temacie 'filmiki' no i zraz dodam na blogaskapolecam obejrzec dla poprawienia humorku. -
ogla > 19-03-2013, 21:44
Cześć Merti!a w jakiej agencji jesteś? to chyba długo jak już msc bez matcha??
31pazdziernika Nie martw się ja w niedziele skończyłam 23lata i chcę wyjechać w tym roku, ale to już ostatni gwizdek dla mnie
Byłam dzisiaj w APIA,super wrażenie, jeste mega pozytywnie nastawione do biura. Przywitała mnie bardzo miła dziewczyna, z uśmiechem na twarzy odpowiedziała na wszystkie moje pytania i wątpliwości! Dostałam wszystkie rzeczy jakich potrzebowałam!I tak mnie "zafascynowała" że już nawet odechciało mi się tłuc do biura PROWORKU, ale z tego co czytalam I mi pisałyscie to chyba nie mam co żałować -
31pazdziernika > 19-03-2013, 21:48
Olga jesteś już 100%zdecydowana na wyjazd? jak z Twoim angielskim? ja własnie odwlekam ten wyjazd do skończenia magistra zeby ten anhielski podszkolić, bo nie ukrywam nie jest najlepszy. DOgadać się dogadam ale nie tak jak bym chciała -
magda-lenka > 19-03-2013, 22:00
[quote name="31pazdziernika"]cześć dziewczyny. Ja mam sprawę z zupełnie innej beczki. Mam 20 lat i poważnie myślę nad wyjazdem jako au pair do USA. Jednak jest jedna przeszkoda. Zaczęłam studia, jestem na pierwszym roku studiów dziennikarskich. Więc teraz nie ma raczej mowy o wyjeździe bo szkoda przynajmniej w moim odczuciu brać dziekankę. Myślicie że wyjazd bo skończeniu licencjata, miałabym wtedy 22 lata to nie za późno? Wiem że większość z dziewczyn wyjeżdża po maturze.[/quote]
ja za 1szym razem wzięłam dziekankę po 1. roku dziennikarstwaa za 2gim wyjechałam po mgr i studiach podyplomowych; dopóki nie masz 27 lat to nie jest za późno a jeśli chodzi o ang. -nauczysz się w Stanach! pozdrawiam! -
merti > 19-03-2013, 22:06
jestemw APC i IE. No wlasnie dlugo , zwlazcza ze po 3 dniach od otwarcia roomu w IE mialam dwie rodziny -
Jarzebinka > 19-03-2013, 22:13
Nie było mnie tutaj już duuużo czasu. Witam dziewczyny
Największe branie u rodzin mają jak najstarsze dziewczyny, wiec na pewno nie jest za późno!
A Merti jest w APC i IE, bo ktoś pytał xd -
Jarzebinka > 19-03-2013, 22:13
pjona blondi -
kasia110588 > 19-03-2013, 22:20
dziewczyny,
Przymierzam się do złożenia aplikacji w APiA ale czytając wasze posty trochę się gubie czy zaplanowałam sobie prawidłową kolejność poszcz. etapów. Jak byście mogły mi potwierdzić, że w APiAw tej kolejności wszystko odbywa się prawidłowo byłam bym wdzięczna.
1. Zebranie dokumentów: min 3 aplikacji od rodzin w których opiekowałąm się dziećmi, paszport, miedzynarodowe prawo jazdy, zaświadczenie o niekaralności, ankieta dot. zdrowia, ankieta wypełniana przez mojego pracodawcę, opracowanie filmiku około 3 min, zebranie zdjęć z dziećmi
2. gdy mam już te wszystkie dokumenty rejestruję się na stronie AUPiA wówczas umawiają się ze mną na spotkanie podczas któego jest rozmowa po angielsku oraz okazanie zgromadzonych dokumentów.
3. Po tej rozmowie AUPiA zakłądają mi konto w którym zostaje umieszczony filmik i czekam na mój pierwszy match.
4. Po wybraniu rodziny podpisuje umowę, wpłacam należność, wyrabiam wizę i w sumie czekam na bilet do USA
To tak mniej więcej w skrócie tylko chciałam się u Was dowiedzieć czy zaplanowałam sobie dobrą kolejność.
Pozdr
Kasia