• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

Baskah > 27-01-2014, 15:36

umowilismy się ze bedzie w kontakcie mailowo. pytania itp :> ale ja nie mam juz pytan^^ napisali taki list ze chyba wszystko wiem i tak mnie przemaglowali na skype! z miasta ... ahhh czekaj nie wiem sprawdze! ...
    Virginia, Manassas :> malutkie miasto  
    coraz wiecej czytam o tej Minnesocie i coraz bardziej mi sie podoba.... nie wiem  jak rodzinka musze z nia pogadac bo to samotna mama... wiem tyle ze teraz maja tam -37 stopni!! haha kocham zime!

Johnson > 27-01-2014, 18:55

A gdzi w Minnesocie ?;>

Nie słyszałem ,żeby mieli tam takie temperatury! -25-30 tak ale nie ponad!

a to dziecko w jakim stopniu autystyczne ? Bardzo bardzo ?

Baskah > 27-01-2014, 20:14

bardzo :< i ta rodzina i ta ma autystyczne dziecko... w minnesocie chlopak 12 lata a w virgini 13 lat dziewczyna...
    Mound, Minessota jest niby -27 ale odczuwa sie jak -37 podobno :/

Baskah > 27-01-2014, 20:16

pierwsze pytanie na skype od rodziny z viirgini to co bym zrobiła, bo dziewczyna nie lubi wstawac z lozka i nie chce rano wstawac, krzyczy i piszczy i slucha glosno muzyki, musi brac leki na uspokojenie ...
    powiedzialam ze ciezkie pytanie, pewnie bym z nia rozmawiala... 

missbigdreams > 27-01-2014, 20:38

Sama praca au pair jest dużą odpowiedzialnością a dodając do tego dziecko z autyzmem odpowiedzialność i obowiązki się podwajają. Jeśli zdecydujesz się na tą rodzinkę to będe biła Ci pokłony! Nie wiem dlaczego ale ja osobiście chyba nie byłabym w stanie. Tylko przemyśl to dobrze, pamiętaj że mamy spędzić z tą rodzinką rok.  Informuj na bieżąco jak tam rozmowa! 

Baskah > 27-01-2014, 20:57

dobrze.
    nie wiem czy wam mówiłam ale ja jestem przyzwyczajona i widze ze biuro same takie rodzin ki mi wysyla... jestem fizjoterapeutka i autyzm czy inna niepełnosprawność nie sa mi obce. nie ukrywam ze boję się jednak tego bo nigdy nic nie wiadomo. Sami wspomnieli ze jak zobaczyli jaki jest moj zawod to sie ogromnie ucieszyli bo powiedzieli ze masaże dobrze robia na rozladowanie Miryam  

missbigdreams > 27-01-2014, 21:29

Hmm no to racja, fajnie może wpłynąć na przyszłość w końcu to jakieś doświadczenie co nie? Wybór należy do Ciebie, sama wiesz najlepiej. Rozmawiałaś z nimi jeszcze? Pisali coś? 

ewelinagr88 > 27-01-2014, 22:46

Baska podziwiam cie za to ze chcesz sie opiekowac takimi dziecmi, co do rodzin mam podobna sytuacje - pracowalam jako camp counselor, kids entertainer i ciagle dostaje oferty od 3 do 5 dzieci w rodzinie bo w doswiadczeniu mam ze opiekowalam sie gromadka dzieci ale bede szczera w Usa chce miec max 2 anie 5zycze wam szybkiego znalezienia perfect family ja juz szukam 6 miesiecy hahha

Baskah > 27-01-2014, 22:59

zobaczymy  piszę maile ale rodzina bardzo zajeta i zazwyczaj odpisuje o 4-5 w nocy mojego czasu wiec sie mijamy i czekam na odpowiedz caly dzien

missbigdreams > 27-01-2014, 23:08

O Boże. Właśnie przeczytałam bloga a dokładnie sam wpis dziewczyny, która nie dostała wizy ;OOO Miała jechać do rodzinki z rocznym dzieckiem. Moja rozmowa już w piątek! A ja jade do rodzinki z 14 miesięcznym dzieckiem! Nie wiem czy zawsze byłam taka nerwowa czy to ten wpis wprowadził mnie w taki stan. Zawsze staram sie myśleć pozytywnie, wizualizacja bla bla ale teraz jedyne co mam to czarne myśli! Boje sie, że tak jak u niej konsul powie, że "nie wierzy w autentyczność moich referencji". Opiekowałam się dwiema dziewczynkami 4 miesiące i 19 miesięcy ale to wcale mnie nie uspokaja. Pocieszcie jakoś, nie wiem bo czuje, że siwy włos mi wyrasta
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia