• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

emptyhousee > 16-03-2013, 12:58

Ok napisałam

Mieszkają w Atlancie, mają 3 dzieci Girl: 8 years Boy: 6 years Girl: 5 years, oboje są prawnikami, więc są bardzo zajęci, często wyjeżdżają, są aktywni i szukają kreatywnej au pair xD

angelaa > 16-03-2013, 14:09

[quote name="kasia110588"]skoro ma być jedynie komunikatywny tyle o ile aby zrozumieć co do ciebie mowią/piszą itp to powiedzcie mi dlaczego po rok dużo au pair twierdzi że mowią płynnie po ang...? Moze wg was rok to kupa czasu ale wg mnie to troche mało aby przyswoić sobie jezyk "prawie na poziomie" native speaker.

Drąże to ponieważ jestem bardzo ciekawa jakie są wasze opinie dotyczące właśnie efektów nauki języka Oczywiscie wiem że kwestia przyswjenia jezyka to indywidualna sprawa ale chciała bym się dowiedzieć jakie wy macie doświadczenia

dzięki z góry[/quote]

dla mnie mówienie płynne to nie native speaker. będąc rok w US, używając na co dzień języka, nawet po 2-3 miesiącach można mówić płynie. Ale wiadomo, że trzeba dużo pracy, aby np. poznać wszystkie słówka (co chyba nie jest możliwe). Zależy to też pewnie od tego, na jaki kurs idzie operka, jeśli na angielski advanced, to ma większe szanse na 'lepszy angielski', a jeśli wybiera inny, no to wiadomo.

Chcieć to móc, kto nie chce się nauczyć to się nie nauczy, kwestia iście indywidualna

olusz > 16-03-2013, 15:45

PRZEBRNĄŁAM APLIKACJĄ!!! Brakuje mi tylko filmiku A w poniedziałek interview w Gdyni :>

ogla > 16-03-2013, 19:30

madz

Chciałabym zacząć za 2msc z racji tego iż chodzę na korepetycje żeby się podciągnąć i przypomnieć aby pierwsze stresy zredukować o ile się da a poza tym trzymają mnie pewne sprawy i nie mam narazie do tego głowy.

Tak jak przeczytałam pare odp na mój post, to zacznę jednak w maju, a nie w czerwcu... Poza tym też jest kwestia pieniędzy, muszę wiadomo jakieś miec i odłożyc

aguta

ej ej ej jak najbardziej pisz co myślisz o proworku aczkolwiek siedziałam wczoraj długo na forum i w poniedziałek jadę na spotkanie co CC także zobaczymy

Dzięęęki! Przekonałaś mnie zacznę z aplikacją niedługo i odnośnie rozmów to właśnie tak myślałam,że pierwsze koty za płoty i będzie luks

kasia110588

jeśli cho o mój "komunikatywny" to jest na to na takim poziomie,że w większości rozumiem, potrafie powiedzieć o co mi chodzi, co chce, co mam na myśli, w miarę ogarniam gramatykę, ale nie znam wszystkich słówek. To jest właśnie moim zdaniem umiejętność na poziomie komunikatywnym. Bo nie jest to poziom "ja być kali" ale również nie jest to poziom "mistrz inglisza"

Jednym słowem, dotarłyście do mojego rozumu i zrobię to wcześniej niż planowałam

a jeśli, któraś z was już jest w usa to niech napisze coś odnośnie kwoty jakas wydala na wyjazd, nie chodzi o szczególy, bo wiem jakie są, ale kwote i ile brałyście ze sobą pieniedzy z polski na pierwszy okres buzkaaa

DominikaDomi > 16-03-2013, 20:03

wiekszosc dziewczyn na poczatek bierze ze soba 200$ i to jest wydaje mi sie minimum

ogla > 16-03-2013, 20:20

no właśnie czytałam o tym, ale ja chciałbym wziąć więcej żeby po prostu mieć spokojną głowę mimo wszystko, lubię się czuć bezpiecznie i komfortowo...

paulaw > 16-03-2013, 21:02

Ach już prawie koniec aplikacji, do końca miesiąca room będę miała otwarty

magda-lenka > 16-03-2013, 21:38

@emptyhousee -Atlanta jest super, ja tu mieszkam

ogla > 17-03-2013, 0:41

Dziewczyny! Jeśli któraś z was planuje wyjechać po wakacjach to proszę o kontakt!!

i chciałam się jeszcze dowiedzieć czy mogę zarejestrować się w dwoch agencjach jednocześnie ?

emptyhousee > 17-03-2013, 3:28

magda-lenka: a powiesz mi coś więcej ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia