• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

madz > 15-03-2013, 23:34

Nie ma co nadrabiac, wiekszosc rzeczy jest w czesci 1 ;)

Moim zdaniem powinnas zaczac szukac jak najwczesniej a nie za 2 miesiace.

Ja mam juz final match, takze juz mysle o pakowaniu ;)

balbina > 15-03-2013, 23:48

Dobra, nie będę odradzać już nikomu proworki bo firma rpzez nas zbankrutuje :x

albo nie...

Jeśli Twój angielski ejst naprawdę słaby to zapisz się do innej agencji, bo prowork ma dość obszerną rozmowę po angielsku

ale wiaodmo, siebie samemu jest trudno ocenić

Ja miałam dwie rozmowy z rodiznkami i jutro mam dwie a możliwe, że w niedzielę jeszcze jedną

Pierwsza jest zawsze najgorsza, najwięcej stresu no i angielski ( przynajmniej mój) wypadł gorzej niż jest w 'normalnej' rozmowie :x

Dlatego nawet jeżeli zgłosi się do Ciebie rodzina, która Ci komptlenie nie odpowiada ot warto z nią pogadać - dla praktyki

a aplikację możesz otwietrać już za miesiąc, nic na tym nie tracisz a rodzinki mogą się już zgłaszać

kasia110588 > 16-03-2013, 0:08

Ladies,

N o właśnie, nawiązując do komunkatywnego ang... co macie na myśli mówiąc komunikatywny? PoziomB1, B2 czy może FCE? Rozumiem, że to kwestia względna ale wydaje mi się że im lepiej mówisz, tym większe szanse masz u Host Family..

Na jakim poziomie byłyście wy wyjeżdzając?

Pozdr.

Kasia (świeżak )

angelaa > 16-03-2013, 0:27

[quote name="kasia110588"]Ladies,

N o właśnie, nawiązując do komunkatywnego ang... co macie na myśli mówiąc komunikatywny? PoziomB1, B2 czy może FCE? Rozumiem, że to kwestia względna ale wydaje mi się że im lepiej mówisz, tym większe szanse masz u Host Family..

Na jakim poziomie byłyście wy wyjeżdzając?

Pozdr.

Kasia (świeżak )[/quote]

Komunikatywny oznacza tyle, że potrafisz zrozumieć co do Ciebie mówią i swobodnie odpowiedzieć nikt tu raczej nie robi certyfikatów żeby byc au pair. Czasami rodzinki chcą au pairki z fluent english, jesli te miałyby pomagać dzieciakom w lekcjach

Jeśli jest tu ktoś, kto ma słaby angielski, a chce wyjechać, to radzę się podciągnąć, bo znam dziewczynę, która wróciła do Polski, bo nie potrafiła zrozumieć dziecka...

kasia110588 > 16-03-2013, 0:41

skoro ma być jedynie komunikatywny tyle o ile aby zrozumieć co do ciebie mowią/piszą itp to powiedzcie mi dlaczego po rok dużo au pair twierdzi że mowią płynnie po ang...? Moze wg was rok to kupa czasu ale wg mnie to troche mało aby przyswoić sobie jezyk "prawie na poziomie" native speaker.

Drąże to ponieważ jestem bardzo ciekawa jakie są wasze opinie dotyczące właśnie efektów nauki języka Oczywiscie wiem że kwestia przyswjenia jezyka to indywidualna sprawa ale chciała bym się dowiedzieć jakie wy macie doświadczenia

dzięki z góry

DominikaDomi > 16-03-2013, 2:09

[quote name="ogla"]Drogie "operki" Jestem Olga i również mam takie samo marzenie jak wy dopiero dziś się tutaj zarejestrowałam,więc pewnie zanim nadrobie te 10stron postów minie parę dni Ja, planuję wyjechać po 29 września, z racji tego iż zapłaciłam już za wakacje we wrześniu i nie ma przebacz.... Proces rejestracji zaczne dopiero za jakieś 2msc, narazie się tylko zgłosiłam i zamierzam załatwić wszystko co jest możliwe, czyli filmiki, zdjecia itp itd. Jestem po wstępnej rozmowie z Panią z proworku. Najbardziej ejdnak przeraża mnie mimo wszystko mój "komunikatywny" inglisz.. a wy na jakim poziomie macie język? jesteście już po jakichś rozmowach?(nie zdążyłam przeczytać ejszcze wątku ) i jak wrażenia?

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi [/quote]

Rowniez radze ci otworzyc room szybciej. Skoro juz podjelas decyzje o wyjezdzie to nie warto czekac, naprawde Lepiej miec wiecej czasu na znalezienie rodzinki.

Ja mialam dwie rozmowy na skype z rodzinkami. Z jedna po polsku, z druga juz po ang i oni okazali sie moim perfect matchem.

emptyhousee > 16-03-2013, 11:39

Hej, mam pytanie xd. Jeśli dostałam wiadomość w IE że jakas rodzina ogląda moj profil " Your application is being viewed exclusively by the Rogers Family. You can follow the link below to learn more about this family.... " to mam zaczekać na wiadomość od nich, czy sama coś napisać ?

Pytanie 2: co sądzicie o Atlancie ( GA) , któraś z Was była ?

DominikaDomi > 16-03-2013, 12:08

nie czekaj pisz! nie ma co czekac. jak dla mnaie Atlanta brzmi spoko, blisko na floryde

emptyhousee > 16-03-2013, 12:16

A co mam napisać ? xD

DominikaDomi > 16-03-2013, 12:50

ze dziekujesz za zainteresowanie, ze bardzo ci sie spodobal ich profil i chcialabys z nimi porozmawiac jesli oni rowniez byc chcieli. cos takiego.a powiedz cos wiecej o nich
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia