-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
mafcik > 02-06-2014, 13:21
Właśnie wydawała się grzeczna, spokojna, jej mama napisała że jest trochę nieśmiała. Ich angielski jest trochę słaby, chyba najlepiej mówi właśnie córka.. Rozmawiam jeszcze dzisiaj z nimi, więc dowiem się jakie kieszonkowe, co do grafiku to jej mama pracuje 9-15 więc moje godziny pracy były by jakoś tak. Weekendy wolne. Wydają się fajni, lokalizacja też spoko (szkoda że nie nad morzem) ale boje się że nie będę miała jak dogadać się z host rodzicami.
Szukam dalej, mam rozmowę dzisiaj z inną rodziną, też blisko Barcelony, ale nad morzem, tyle że 3 dzieci : 7,6 i 3 lata.
Tak, jadę na miesiąc. -
labamba > 02-06-2014, 13:30
pozdrowienia z Madrytu! :* przyjezdzajcie juz.. tu jest tak cudownie! -
cookiemonster > 02-06-2014, 17:16
<B><s></s>mafcik<e></e></B> sprawdź ceny i częstotliwość pociągów do Barcy i jak wydają się fajni i reszta będzie ok, to ja bym pojechała. tym bardziej, że to tylko miesiąc. ale pogadaj jeszcze z innymi i zobacz, którzy ci bardziej podpasują.
<B><s></s>labamba<e></e></B> hahaha, jak napiszesz za mnie jeszcze 9 egzaminów, to jeszcze dziś pakuję walizkę i lecę! <3
-
mafcik > 02-06-2014, 21:17
A więc wydają się fajni, praca jak już pisałam raczej 9-15, weekendy wolne, proponują 50euro. Nie wiem czy to dużo czy mało, jak uważacie ? Chociaż pewnie jeśli jeździłabym co weekend do Barcelony, bo u nich w miejscowości raczej nie ma co robić, to pewnie wydawałabym to wszytko co zarobiłam.
Zobaczę jak pójdzie z drugą rodzinką, która mieszka nad morzem, w turystycznej miejscowości więc pewnie coś by się działo w weekendy. -
Gosia1423 > 03-06-2014, 19:33
50 euro to takie minimum i proponują tyle dlatego, że dziecko nie jest już małe, tylko jedno, w sumie nie wiele godz. pracy, no i mała miejscowość. A powiedz mi czy jadąc tylko na msc musisz na jakimś wysokim poziomie komunikować się z hostami, najważniejsze, że młoda ogarnia, najwyżej będzie twoim tłumaczem -
labamba > 04-06-2014, 15:51
cookiemonster 9 egzaminow?! ZADEN PROBLEM! ;P no prosze Cie. Co to dla ciebie! dasz rade
Nie wiem czy ja jestem taka rozrzutna, ale za 50 euro nie dalabym radychociaz u mnie tez sytuacja troche inaczej wyglada, bo mam kurs, bilet miesieczny, wiec jesli sie obedziesz bez tego to powinno starczyc, ale jesli o tym myslisz to najpierw sprawdz ile wydasz na to wszystko, zeby wiedziec czy starczy Ci na wyjazdy do Barcelony -
pariolla > 08-06-2014, 1:03
a ja się właśnie dowiedziałam, że zaraz po moim przyjeździe moją rodzinkę odwiedzą na kilka dni znajomi z Anglii.. mają chyba trójkę dzieci, więc dodatkowa porcja stresu.. -
cookiemonster > 08-06-2014, 13:12
<B><s></s>labamba<e></e></B> już tylko 6 zaliczeń/egzaminów. i aż 30 dni do wylotu:<
<B><s></s>pariolla <e></e></B>no to będziesz miała wesoło z taką gromadkąale dasz radę, no i z akcentem się osłuchasz!
-
RachelSolando > 08-06-2014, 21:33
HejJa jakiś tydzień temu kupiłam sobie bilet i lecę 28 czerwca do Malagi Lecę RyanAirem, niestety kupowałam dość późno, więc wszystkie koszta (wliczam w to już nawet prezenty dla rodziny) wyjdą mi pewnie ok 1000zł., ale chciałabym się zamknąć w tej kwocie. To będzie mój pierwszy raz z operowaniem i jestem go bardzo ciekawa -
pariolla > 08-06-2014, 22:50
RachelSolando, będziesz au pair w Maladze? ja lecę do Malagi ale 7 lipca, i będę au pair w Sotogrande ;p