• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair Hiszpania:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Summer Au Pair Hiszpania:)

• Summer Au Pair Hiszpania:)
  • Re: Summer Au Pair Hiszpania:)

mafcik > 02-06-2014, 13:21

Właśnie wydawała się grzeczna, spokojna, jej mama napisała że jest trochę nieśmiała. Ich angielski jest trochę słaby, chyba najlepiej mówi właśnie córka.. Rozmawiam jeszcze dzisiaj z nimi, więc dowiem się jakie kieszonkowe, co do grafiku to jej mama pracuje 9-15 więc moje godziny pracy były by jakoś tak. Weekendy wolne. Wydają się fajni, lokalizacja też spoko (szkoda że nie nad morzem ) ale boje się że nie będę miała jak dogadać się z host rodzicami.
    Szukam dalej, mam rozmowę dzisiaj z inną rodziną, też blisko Barcelony, ale nad morzem, tyle że 3 dzieci : 7,6 i 3 lata. 
    Tak, jadę na miesiąc. 

labamba > 02-06-2014, 13:30

pozdrowienia z Madrytu! :* przyjezdzajcie juz.. tu jest tak cudownie!

cookiemonster > 02-06-2014, 17:16

<B><s></s>mafcik<e></e></B> sprawdź ceny i częstotliwość pociągów do Barcy i jak wydają się fajni i reszta będzie ok, to ja bym pojechała. tym bardziej, że to tylko miesiąc. ale pogadaj jeszcze z innymi i zobacz, którzy ci bardziej podpasują.

<B><s></s>labamba<e></e></B> hahaha, jak napiszesz za mnie jeszcze 9 egzaminów, to jeszcze dziś pakuję walizkę i lecę! <3

mafcik > 02-06-2014, 21:17

A więc wydają się fajni, praca jak już pisałam raczej 9-15, weekendy wolne, proponują 50euro. Nie wiem czy to dużo czy mało, jak uważacie ? Chociaż pewnie jeśli jeździłabym co weekend do Barcelony, bo u nich w miejscowości raczej nie ma co robić, to pewnie wydawałabym to wszytko co zarobiłam. 
    Zobaczę jak pójdzie z drugą rodzinką, która mieszka nad morzem, w turystycznej miejscowości więc pewnie coś by się działo w weekendy.

Gosia1423 > 03-06-2014, 19:33

50 euro to takie minimum i proponują tyle dlatego, że dziecko nie jest już małe, tylko jedno, w sumie nie wiele godz. pracy, no i mała miejscowość. A powiedz mi czy jadąc tylko na msc musisz na jakimś wysokim poziomie komunikować się z hostami, najważniejsze, że młoda ogarnia, najwyżej będzie twoim tłumaczem  

labamba > 04-06-2014, 15:51

cookiemonster 9 egzaminow?! ZADEN PROBLEM! ;P no prosze Cie. Co to dla ciebie! dasz rade

Nie wiem czy ja jestem taka rozrzutna, ale za 50 euro nie dalabym rady chociaz u mnie tez sytuacja troche inaczej wyglada, bo mam kurs, bilet miesieczny, wiec jesli sie obedziesz bez tego to powinno starczyc, ale jesli o tym myslisz to najpierw sprawdz ile wydasz na to wszystko, zeby wiedziec czy starczy Ci na wyjazdy do Barcelony

pariolla > 08-06-2014, 1:03

a ja się właśnie dowiedziałam, że zaraz po moim przyjeździe moją rodzinkę odwiedzą na kilka dni znajomi z Anglii.. mają chyba trójkę dzieci, więc dodatkowa porcja stresu..  

cookiemonster > 08-06-2014, 13:12

<B><s></s>labamba<e></e></B> już tylko 6 zaliczeń/egzaminów. i aż 30 dni do wylotu:<

<B><s></s>pariolla <e></e></B>no to będziesz miała wesoło z taką gromadką ale dasz radę, no i z akcentem się osłuchasz!

RachelSolando > 08-06-2014, 21:33

Hej Ja jakiś tydzień temu kupiłam sobie bilet i lecę 28 czerwca do Malagi Lecę RyanAirem, niestety kupowałam dość późno, więc wszystkie koszta (wliczam w to już nawet prezenty dla rodziny) wyjdą mi pewnie ok 1000zł., ale chciałabym się zamknąć w tej kwocie. To będzie mój pierwszy raz z operowaniem i jestem go bardzo ciekawa

pariolla > 08-06-2014, 22:50

RachelSolando, będziesz au pair w Maladze? ja lecę do Malagi ale 7 lipca, i będę au pair w Sotogrande ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna