-
-
Re: au pair Norwegia
langstrumpf > 13-09-2012, 22:53
Hei hei,
hvordan går det?
Jest ktos z Was w Oslo? -
rockowawaga > 20-09-2012, 14:30
hei, hei
jeg venter til 16. oktoberså synd at jeg skal ikke i Oslo. Det er en fin by.
A jak Twoje wrażenia langstrumpf jako au pair. -
katie23 > 29-09-2012, 21:21
hmm skoro uczyliście się już w Polsce to będzie wam o wiele łatwiej, ja przyjechałam bez znajomości norweskiego ale po 2 miesiącach( bo już tyle tu jestem) moge powiedziec że rozumiem duzo, gorzej jeśli ja musze sie wysłowić, ale z dziecmi sie dogaduję, najlepszym sposobem na naukę jest przebywanie wśrod nich i żywy kontakt z językiem, a co do biura mogę polecić Prowork, faktycznie może to chwilę potrwać zanim się znajdzie rodzinkę ale reguły nie ma trzeba probowac i startować w aupairowanie w tym zimnym krajujesli macie jakies pytania chętnie odpowiem... -
meliana4 > 09-11-2012, 17:49
Witam wszystkich,
Dopiero się zarejestrowałam na tym forum.
Wyjeżdżam w styczniu 2013 jako au pair do Norwegii. Wszystkie formalności zostały już załatwione. Moja agencja to Prowork. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania w związku z załatwianiem wszystkiego to chętnie odpowiem, piszcie na maila: <a href="mailto:meliana4@gmail.com">meliana4@gmail.com</a>.
Pozdrawiam!! -
rockowawaga > 10-11-2012, 23:42
a do jakiego miasta? mi agencja Prowork odmówiła uczestniczenia w ich programie ze względu na średni angielski, choć miałam dobry norweski. Miałam do nich żal, ale udało mi się bez polskiej agencji. Za darmo pojechać. A nie płacić okup. Tak, zwłaszcza na terenie Europy. Jeśli macie dobre doświadczenia, to fajnie. Cieszy mnie to. -
justine_202 > 26-11-2012, 0:54
hej, zastanawiam się nad wyjazdem do Norwegii jako au pair przez prowork. Wcześniej byłam już w Norwegii (na 3 tygodnie) i bardzo mi się spodobało, dlatego chciałabym bliżej poznać ten kraj i kulturę. Zastanawiam się czy są osoby którym udało się zostać w Norwegii na stałe (znaleźć pracę, mieszkanie) po skończeniu bycia au pair? Wydaje mi się że to może być dobry początek dla osoby która chciałaby tam zostać (można nauczyć się języka), nie wiem być może się mylę... Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam -
rockowawaga > 27-11-2012, 19:33
Oczywiście, że tak. Można tu zostać, pracować, żyć. A bycie Au pair to wspaniały wstęp do tego życia. Norwegia potrzebuje ludzi, zwłaszcza pracowitych, z pomysłem na życie, którzy będą chcieli coś dać od siebie. Po miesiącu bycia w Norwegii już działam dalej. W stowarzyszeniu polsko-norweskim/ W ogóle jest fajnie w Norwegii -
roziolek > 14-12-2012, 1:23
Dolaczam do grona au pairek w Norwegii -
gabij84 > 20-01-2013, 18:02
szukam jakiejs au pair z okolic nesøya , sandvika , oslo , bo smutno tu samememu pozdrawiam -
roziolek > 21-01-2013, 16:06
Dodaj się do grup dla au pairek na facebook'u to znajdziesz jakieś towarzyszki