• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ceny w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Ceny w USA

• Ceny w USA
  • Re: Ceny w USA

balbina > 08-02-2012, 13:47

ja słyszałam, ze w pierwszej połowie tego roku, więc nie wiem

Szczerze?

Wiele razy był poruszany ten temat i nikt nie ruszył dupy, tylko takie obiecywanki...

Mam nadzieję, ze tym razem coś zrobią, chociaż au pair w 99,9% dostają wizę to nie problem

ja słyszałam, że w jednym z państw europy jest tak, że można na 3 miesiące wyjechać bez wizy a jak na dłużej to już trzeba mieć, więc jeżeli tak by było u nas też to i tak byśmy musiały się starać o wizę

Zobaczymy co ten Barack wymyśli )

Piotr > 08-02-2012, 15:38

Chyba Anglicy moga na 3 miesiace,ale oni nie pchali sie do USA drzwiami i oknami.

David Cameron nie podpisal ACTA maja wlasna walute(tym samym nie papuje pieniedzy w Grecje) i jak leca do USA to zwiedzac czy sie zabawic na chwile zostawic £ tym samym napedzic wzrost gospodarczy.

Wiec z Polska no raczej Obama tego nie zniesie nawet jesli teraz zaczyna sie kryzys jak w 20 latach.

Zaczelo sie od Regana nie bede wypisywal jakie bledne decyzje spowodowaly obecy kryzys jego dziela dokonczyl mlodszy Bush,teraz jest tam kryzys.Nawet slyszalem ze polacy wracaja do Polski czy UK.

Jesli by nawet zniesli wizy to tylko te 3 miesieczne tzw. wakacyjne.

Kilkanascie lat temu osoby na wizach turystycznych 3 miesiecznych jechaly pracowac na czarno wracaly do Polski na kilka dni i od nowa do USA.Teraz tam jest fatalnie jezeli to sie nie zmieni a maja podniesc podatki tym samym PKB bedzie na misusie.Jezeli dobrze pamietam to co Bush podpisal o malych podatkach mija chyba za rok w styczniu(nie jestem pewny daty).Ronald Regan zaczal zmiany,ale tego nie bylo widac,dwie kadencje mlodego Busha sa odczuwalne do dzis dnia i jeszcze dlugo beda.

Nie bede sie rozpisywal jekie bledne decyzje tych dwoch panow spowodowaly taki kryzys bo to nie jest forum o polityce.Dosyc mocno sie tym interesuje i poprawy w najblizszych latach raczej nie bedzie jezeli nie zostana wprowadzone zmiany.Juz jeden chcial wprowadzac zmiany ktore byly by dobre dla gospodarki USA tym samym swiata, Kenedy to go skutecznie usuneli.

marysia > 18-03-2012, 19:41

Ja przyjechałam w grudniu, i zdecydowałam się nie płacić podatku.Tymbardziej, że nie mam Social Security Number, więc się nie doszukają

Ale paliwo idzie w górę! Masakra!....:/

chica > 18-03-2012, 21:10

Ja też mam kilka pytań z serii "finanse" do dziewczyn, które są obecnie w USA.

1) Ile radzicie mi zabrać kasy z Polski na start tam?

2) Jakie są ceny komunikacji publicznej?

3) Co z biletami lotniczymi? Jakie są ceny w $? Ma ktoś może link do jakiejś wyszukiwarki lotów?

Thx in advance!

Tina > 20-03-2012, 9:01

@ chica

1) wydaje mi się, że minimum 100$- im więcej tym lepiej :wink:

2) zależy od stanu

3) http://www.cheaptickets.com/ - zawsze z tego korzystałam

marysia > 28-03-2012, 2:37

A ja zawsze korzystam zhttp://www.kayak.com/

Na to co zarabiamy, to bilety lotnicze tanie nie są Ale da się coś tam uskrobać jak za dużo kaski nie wydajesz.

Ja miałam na początek 200 $ i stwierdzam że ok.

Za metro na przykład do Waszyngtonu z McLean ok 2-4 dolary. Zależnie od tego na której stacji wsiadasz i wysiadasz. Ile przejedziesz w sensie.

chica > 01-04-2012, 21:04

Dziewczyny, a w jakiej cenie sa np. karnety na silownie, fitness, tenis, itd? Czy hosci Wam placa za cos takiego?

xoxomila > 19-05-2012, 14:35

[quote name="chica"]Dziewczyny, a w jakiej cenie sa np. karnety na silownie, fitness, tenis, itd? Czy hosci Wam placa za cos takiego?[/quote]

oo też mnie interesuje siłownia i fitness mniej więcej jakie ceny

MadameRose > 19-05-2012, 17:19

Nie płacą. Z siłownią jest jak z kinem, albo inną rozrywką - chodzisz w czasie wolnym, więc hości nie muszą tego pokrywać. Czasem mają nielimitowane karnety na całą rodzinę, wtedy możesz bezpłatnie korzystać, ale to nie jest norma. Na przykład moja koleżanka, au pair z Czech, korzysta z siłowni za darmo, bo jej host rodzice są w społeczności żydowskiej, która cały kompleks sportowy udostępnia za darmo. Ja z koleii płacę 30$ miesięcznie, a za zapisanie się musiałam uiścić 100$. Wyszło taniej, bo mój host tata jest członkiem od początku istnienia.

wercia109 > 08-01-2013, 2:31

Zdarzało się, że słyszałam opinie o cenach w USA, ale nadal tak naprawdę nie wiem, jak wyglądają. Często Au pairki mówią, że nie ma co przeliczać dolarów na złotówki, bo tam są całkiem inne koszty i też rzadko zdarza się przywieźć pieniądze do domu, a z drugiej strony, przecież w Ameryce ponoć jest tanio, ile to razy słyszałam np. o tańszych kosmetykach, niż w Polsce...

Więc, jakie są w końcu ceny? Domyślam się, że to zależy od dziedziny, ale chciałabym się dowiedzieć, jak jest mniej więcej. Co jest największym wydatkiem dla Au pairek, na co mogą sobie śmiało pozwalać. Pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia