-
-
Re: Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?
Piotr > 16-01-2012, 23:55
Tak tez zrobilem bagaz jest w cenie.Teraz to lot jest tanszy niz Wizair,bo wizair ma za przelew trzeba placic za bagaz wiec wyjdzie wicej,maja duzy bagaz.Teraz KLM czy airfrance nawet britishairline sa tansze jak kupowalem.Od stycznia wizair drogi jest juz nie tanie linie no i bardzo zly dojazd do Luton najgorszy w Londynie. -
marvellous > 23-02-2012, 1:33
ja wybieram wizzar za lot zaplace okolo 130 zlotych plus z przelewem wiec to tak drogo?
a bagarz? ile mozna zabrac w cenie? czy zawsze trzeba doplacic za bagarz? -
aga1234 > 23-02-2012, 15:58
w wizzair bagaż kosztuje 90 zł i to masz 32 kg, czyli bardzo dużo bo np w Ryanairze możesz wziąć tylko 20 kg i kosztuje to 25 euro. ja zawsze latam albo z wizzairem albo z ryanairem i czasami naprawde można trafić na fajne promocje -
Saiisuke > 23-02-2012, 19:54
Latałam LOTem, British Airways, EasyJet i Wizzair.
British Airways- najwygodniej, dobre jedzenie, porządek, miła obsługa, nie jest to low cost, więc z tego co pamiętam bilet z UK kosztował coś koło 80Ł, płacili hości, bagaż 15 kg.
LOT - tak jak BA, z tym, że jedzenie strasznie słabe, za lot z Madrytu w zeszłe wakacje zapłaciłam 530 zł, bagaż 20 kg, podręczny 6kg.
Wizzair - przeciętny lowcost, plusem możliwość zabrania dużego bagażu, chyba 35 kg o ile dobrze pamiętam, za lot do Madrytu płaciłam 380 zł.
EasyJet - tak jak wizzair, z tym, że albo miałam pecha, albo zawsze tak jest, w każdym razie te dwa razy gdy z nimi leciałam to na pokładzie istny burdel, obsługa w ogóle nie była zainteresowana tym jak zachowują się pasażerowie. -
marvellous > 23-02-2012, 22:39
dzisiaj przeczytalam ze w cenie w wizzarze bagarz 10 kilo jest bezplatny
jest mozliwosc zeby sie zabrac w 10 kilo?
zakladajac ze nie bede chciala wziasc tylko skarpetek ;p -
Saiisuke > 24-02-2012, 0:04
Na 100% się da, tylko czy to ma sens? Jak się wyjeżdża na dłużej jak tydzień to jednak więcej rzeczy jest potrzebnych, chyba, że wszystko planujesz kupić na miejscu. -
marvellous > 24-02-2012, 0:22
wiem ze to malo miejsca ale nie chce nabierac duzo ciuchow, mysle ze w UK jest dosc tanio jesli chodzi o ciuchy
a ja sama chcialabym wziasc jakies kilka bluzek, spodnie, i buty i ksiazki do nauki w sumie nic wiecej nie potrzeba, sprobuje sie na probe zapakowac niedlugo i sprawdze czy dam rade ;p
bo jakos nie hce mi sie placic 60 zlotych za dodatkowy bagarz -
tosia_ > 24-02-2012, 0:58
Z doswiadczenia wiem, ze 10 kg to jest NIC. Sama walizka juz swoje wazy. Nie wierze, ze wezmiesz tylko jedna bluzke, sweter, spodnie i buty. A dodac trzebac, ze jednak ciagle 'zima', wiec i jakies cieplejsze rzeczy sie przydadza. No, ale rob jak uwazasz. Ja osobiscie odradzam branie tylko podrecznego. -
Astrid > 24-02-2012, 1:27
Dokładnie, 10 kg to pikuś. Ja teraz leciałam na kilka dni do Londynu, tanimi liniami i też był bagaż do 10 kg. Wyszło mi 8 a właściwie nic nie wzięłam... A jak się wyjeżdża z domu, to zabiera się nie tylko ubrania przecież, ale jakieś prywatne pierdółki też -
marvellous > 25-02-2012, 19:24
macie racje, sprobuje sie dzis zapakowac na probe i sprawdze ile mi wyjdzie ;p