• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Holandia

• SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Wątek zamknięty
  • SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katka > 08-07-2010, 15:41

hej, wyjeżdżam pod koniec września do Naarden - pod Amsterdamem, blisko Bussum. Może któraś z Was też tam zagości?

natalia.z > 01-09-2010, 10:23

Hej ja jadę do Oudemirdum w sobotę wyjeżdżam

Jak coś to odezwij się tu albo na gg 7208089

Pozdrawiam

Katka > 01-09-2010, 11:23

łooo.. koniec świata, ale godzine do siebie będziemy miały więc jakies spotkanie, zlwaszcza jesli do Amsterdamu zawitasz?

Do jakiej rodziny jedziesz?

natalia.z > 01-09-2010, 15:57

Hej katka

Właśnie wpadłam na twój blog i widzę że dopiero w październiku przyjeżdżasz

Ja jadę do Holenderskiej rodzinki. Dwoje rodziców i 4 dzieci, z czego dwójka najstarszych chodzi o do szkoły więc praktycznie będę je tylko odprowadzać i odbierać ze szkoły. Do tego będą one w domku tylko 4 dni w tyg bo na 3 dni jeżdżą do swojej biologicznej mamy. Tak więc moja praca będzie polegać na opiece nad dwójką chłopców 2 i 3 (gdzie w październiku chłopczyk ma urodzinki i zacznie chodzić do szkoły częściej)

Weekendy mam wolne, raz na jakiś czas babysitting tak więc jest ok Środowe i piątkowe poranki będę mieć wolne bo maluchy idą do przedszkola tak więc będzie troszkę luźniej

A Ty do jakiej rodzinki jedziesz?

Mam straszną obawę przed tym że się z nimi nie dogadam, a z dziećmi to już w ogóle. Niby host mama mi powiedziała że mówię dobrze po angielsku ale to wiadomo, zobaczymy ^^ Ja to się zawsze stresuję ;P hehe

Teraz się zastanawiam co tu host rodzince kupić O.o I cholera mam za małą walizkę i chyba wszystkiego nie zmieszcze xD Niby wszyscy mi mówią nie bierz dużo, tylko najważniejsze rzeczy..tylko mi się wydaje że mi się wszystko przyda ;p Chociaż pewnie sie okaże że w większości nie będę chodziła ;P hehe

Pozdrawiam

Katka > 01-09-2010, 16:34

oook, pogadamy na gg żeby tu nie spamować

natalia.z > 06-09-2010, 15:11

Ja juz w Holandii oj podroz byla nisamowicie dlugaaa..do tego autobus spoznil sie 2 h i myslalam ze w ogole nie wyjade bo sie cos zepsulo. ale przysali po nas inny. w ogole szok bo u nas autobus byl 2 h spozniony a w masterdamie mialam byc na 11:05 a bylam na 11:50 tak wiec nie duza roznica. i tak sie zasnawiam ciekawe czy bylabym na 11 jakbysmy wyjechali zgodnie z planem czy tez nie

przez ta podrz niesamowicie mnie kark boli i pani Ellen - host mum pojechala do apteki po cos rozgrzewajacego szczerze az tak bardzo tego nie porzebuje ale jak sie zaoferowala?

co do kontaktu z dziecmi..ojjj ciezko jst..przez to iz ja po ang tez nie mowie super a oni w ogole tylko po hol ale wiadomo poczatki sa najciezsze za tydzien dwojka starszych ma byc juz w domku tak wiec zobaczymy

czujecie blusa? ja mam osobna chatke, ale prysznic mam na zewnatrz znaczy zaraz przy domku, ale zeby sie do niego dostac musze wyjsc z chatki 8O troche to dla mnie dziwne, na razie jest spoko, ale gorzej bedzie w zimie, jednak nie martwie sie teraz o to bo nie wiadomo czy tyle tutaj wytrzymam czas pokaze na razie staram sie byc twarda i nie poddawac

na szczescie pogoda dopisuje tak wiec po drzemce pojdziemy z dziecmi na pole a maja go tu duzzzooo

Ok to tyle na teraz

a jak tam u was?

Pozdrawiam

Klarasek > 06-09-2010, 17:52

ojej to gdzie oni mieszkają, że ty masz prysznic na zwnątrz...? Ciekawe

Mnie to bardzo ciekawi jak Ty się z dzieciakami dogadujesz. Jak pierwsze godziny przebiegły? Bo ja lecę do Hiszpanii a mój hiszpański jest, powiedzmy sobie szczerze, na poziomie mocno podstawowym...hy hy dlatego ciekawa jestem jak Ty sobie radzisz z barierą językową.

marika299 > 06-09-2010, 19:01

nat dobrze ze se odezwalas bo juz sie martwilam co sie dzieje.no z tym jezykiem no to niestety latwo nie bedzie na poczatku.no ale wspomnialas ze mieli przed Tobia jakies operki,to one nie nauczyly nic dzieciakow ang??

heh a z tym prysznicem to tak troche smiesznie :lol:

najlepiej to zaloz swoj watek i pisz po kolei co tam u Ciebie

Katka > 06-09-2010, 19:56

własnie, załóż wątek na historiachg życiowych

ja też mocno podstawowy holenderski, w sumie to do rozmów z dziećmi się w ogóle nie przyda, a one maluchy są tyle że rozumieją już ponoć coś po angielsku, tyle dobrze na migi ;D haha

Z prysznicem dziwna sprawa :| chociaż będziesz miała ciche miejsce tylko dla siebie - tyle dobrze

Katka > 08-09-2010, 11:08

i jak Natalia - żyjesz?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia