• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ubezpieczenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ubezpieczenie

• Ubezpieczenie
  • Re: Ubezpieczenie

karolinka > 15-09-2010, 22:30

wiesz co ja dokaldnie nei wiem jak to dziala.. moze sie poinf u zrodla.. bedziesz wiedziec

kamyk > 02-10-2010, 1:24

To ja się podłączę pod wątek. Jako że zaczęłam studia, żeby się nie nudzić przez ten dłuugi czas przed wyjazdem, mogę sobie wyrobić legitymację ISIC na uczelni, wiadomo - z ubezpieczeniem. Ale oczywiście byłoby zbyt pięknie, gdyby mogło ono obejmować cały świat... Żeby USA, gdzie się wybieram, też się załapało, trzeba dopłacić 70 zł. Czy ktoś kiedyś zrobił w ten sposób? Czy to się w jakkolwiek opłaca? Mam zamiar wykupić sobie ubezpieczenie rozszerzone w CC, więc nie wiem, czy jest sens ładować dodatkowe pieniądze w to... Niby 70 zł przy niemal 1700 zł za rozszerzone w agencji, to nic...

dorotaj > 02-10-2010, 4:39

kamyczku musisz sobie porównać dokładnie te ubezpieczenia... ale z tego co kojarzę, to wysokość ubezpieczenia z ISIC jest podobne do tego podstawowego w CC. Należałoby to jednak zweryfikować ;P

blondi > 10-11-2010, 2:51

ja musiałam skorzystać z EURO 26 w zeszłym tygodniu....pojechałam z moją hostką do lekarza(dodam, że przebywam w Hiszpanii) i lekarz mnie przyjął normalnie, jedynie pielęgniarka zaznaczyła sobie, że musze jakieś dokumenty donieść. No i lekarstwa musiałam wykupić pełnopłatnie( a to wysokie koszty, niestety;/). Na następny dzień pojechałam tam z kartą EURO26 i hostem- ale nikt nie wiedział, co to jest to EURO26 i powiedzieli mi że musze mieć jakieś ubezpieczenie zdrowotne z Polski-załamałam się bo w Polsce już nie jestem ubezpieczona. Nic to wróciłam do domu i zadzwoniłam na numer alarmowy podany na karcie- szybko odezwała się miła pani, która na samym poczatku zapytała się czy zapłaciłam za wizyte- jako, że ja nie płaciłam to musiałam podać dane placowki zdrowotnej, w ktorej byłam a oni mają wszystko załatwić sami. Co do leków to powiedziała, że rachunek mogę przesłać do egekutora(?) długu i oni mi jakąś część wróca- dokładnie sie nie dopytywałam bo byłam naprawde porządnie chora i nie miałam do tego głowy- może, któraś z was coś wie na ten temat??

Aha, i w sumie ważne jest to, żeby nie zwlekać z telefonem do nich bo zawsze trzeba ich poinformować o każdym przypadku.

shiri > 01-12-2010, 0:08

hej, mam pytanie dotyczące ubezpieczenia. Wczoraj miałam krwotok z nosa i musiałam jechać do emergency room, tam po 4h zatamowali krwotok poprzez wpakowanie mi jakiejś rurki do nosa którą mam do dzisiaj. Za tą wizytę ściągnęli kasę z mojego ubezpieczenia (mam ubezpieczenie z AuPairCare 0-Gawo/Prowork czyli rozszerzone) Dzisiaj już musiałam jechać na wizytę u lekarza do szpitala i tam powiedzieli że tego ubezpieczenie nie akceptują, więc musiałam zapłacić ze swojej kieszeni 230$, następną wizytę mam w czwartek i znowu będę musiała tyle za nią zapłacić. Czy powinnam zgłosić się do tej firmy ubezpieczającej żeby pokryli te koszty?? i czy w ogóle jakieś szanse że to pokryją?? mam dowody wpłaty... Była może któraś z Was w takiej sytuacji??

pozdrawiam

sgalazka1985 > 16-12-2010, 20:35

Jeśli ma ktoś doświadczenie to proszę napiszcie jakie formy ubezpieczenia mieliście podczas pobytu jako operka? oraz gdzie i jak je się załatwia?

Noemi.best > 16-12-2010, 21:30

a to zalezy o co dokladnie Ci chodzi, gdzie jedziesz etc. Bo jak jedziesz np. do USA to masz ubezpieczenie z agencji.

tosia_ > 16-12-2010, 21:42

Tysiąc pięćset sto dziewięćset tematów już było na temat... :roll:

au pair_ala > 16-12-2010, 22:23

w europie karta euro 26 :-)

monti89 > 22-12-2010, 16:52

No właśnie jakie ubezpieczenie?

Mam kartę euro26, ale z agencji powiedzieli mi, że muszę miec coś jeszcze.. :?

Nie wiem co niby? Macie jakieś jeszcze ubezp. oprócz tej karty Euro26? Ja myślę już kilka dni nad tym i nie wiem. Jadę do Austrii, Pani z agencji powiedziała, że jak nie załatwię ubezpieczenia to na miejscu będę musiała opłacać 40zł miesięcznie ubezpieczenie. Trochę mi się to nie uśmiecha.. ;/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna