• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Ostrzeżenia przed rodzinkami
  • Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami

tosia_ > 12-07-2010, 21:12

[quote name="lulka"]po co mam zmieniac??? jak szukam pracy i jezeli nie znajdę to wracam i nigdy wiecej juz nie dam sie wykorzystac na zadne auparowanie!!! to po prostu nie jest dla mnie. ja lubie isc na gruba impreze, wstane nawet na kacu do pracy i nik mi nic nie powie a tuuu no watpie zeby auparowiczki chodzily do klubow, ja nie chodze nigdzie bo jak???? raz bylam wrocilam w nocy i mnie ochrznili ze nie bede w stanie sie dzieckiem opiekowac bo moge zasnąc. aupair to jednak wielkie zniewolenie. ale spoko moze uda mi sie z ta praca, juz bylam 2 razy wczesniej w pracy w irlandii takiej noramalnej oczywiscie i moze sie uda tez teraz[/quote]

Matko kochana, bez komentarza... 8O

marika299 > 13-07-2010, 1:09

zasatanwialam gdzie umiescici ten post ale chyba tu bedzie najlepsze miejsce.

sluchajcie dziewczynki znacie moze z aupairworld rodzinke: Myint Myint Kyu z Menchesteru? ja obecnie operkuje w holandii ale wlasciwie przed wyjazdem rozwazalam i ta rodzinke.w sumie jestem z nimi w ciaglym kontakcie bo rozwazam przyjazd do nich w przyszlym roku,chocby jako summer aupair.no i wlasnie ostatnio napisali mi maila ze ich operka nie spelnia ich oczekiwan i pyatja czy moge teraz do nich przyjechac.(oczywiscie nie pojade teraz).ale co mnie dziwi to fakt ze oni w ciagu 4 miesiecy zmieniali dwa razy oeprki.wiec ciekawi mnie czy z nimi jest cos nie tak czy moze faktycznie trafily im sie operki do bani?mi sie gadalo z nimi naprawde super ale fat faktem wsyztsko wychodzi w praniu.czy moze ktoras z was konaktowala sie albo cos?chce wiedziec,bo jezeli sie okaze ze sa niebardzo to nie ma sensu zebym dalej utrzymywala z nimi kontakt.a moze wiecie czy np byli caly czas aktywni na aupiarworld?bo jezeli tak,to wychodizloby na to ze wcale nie mieli zadnej operki,tylko cos sciemniaja.z gory dziekowac za odp :mrgreen: !

Pyśka > 14-07-2010, 21:02

Drogie dziewczynki dzisiaj mialam pierwsz tel.. to moj 3 mtach..

wszytsko ok babeczka wydaje sie meeeeega mila.. jutro nawet zadzwoni do mnie 2 raz i bede mogla porozmawiac z operka ktora jest tam 2 rok i musi wracac do Pl w zwiazku z koncem programu..wydaje mi sie to fajnym pomyslem bo bede mogla sie dowiedziec niektorych rzeczy od "drugiej "strony:d

ale jest jedna kwestia.. babka ma korzenie polskie.. przez tel rozmawialam z nia w 80% po polsku.. czy ja sie tam naucze angola?

ona mowila ze napewno.. oby..!

z 2 str zawsze to taki maly plusik ze mam "podpore"..

co myslicie?

mloda > 14-07-2010, 23:42

zalezy jakie bedziesz miala towarzystwo... esli znajdziesz samych polakow- nie ma mowy, jesli bedziesz otwarta to na pewno bedizesz musiala pilowac...

Yoanna > 15-07-2010, 1:47

marika ja bym sobie ich darowala. jak tak czesto im cos nie odpowiada to znaczy ze sa czepialscy albo maja niewiadomo jakie wymagania. kiedys znalazlam prace na weekendy jako au pair, podczas interview babka skarzyla mi sie na ich operke, ze zle sprzata bla bla, i co? ja tez jej oczekiwan nie spelnilam :lol: jak ktos czesto zmienia operki to chyba cos jest nie tak... masz duzo czasu, na pewno znajdziesz cos lepszego

dorotaj > 21-07-2010, 10:14

Pyśka, ja osobiście nie mam nic przeciwko polskim korzeniom ze strony host mamy czy taty. Sama obecnie mam match, w którym mama ma polskie korzenie, ale u nich w domu nie używa się innego języka niż angielski. Dookoła Ciebie będzie tylko angielski, w collegu też, więc chyba nie sposób się go nie nauczyć. Poza tym chyba fajnie mieć jakieś wsparcie w formie języka polskiego

dominikan@ > 21-07-2010, 15:44

Pyska wg mnie to bardzo dobry znak ze maja au pairke ta sama przez 2 lata ale osobiscie nie zdecydowala bym sie na rodzine z polskimi korzeniami. Dla nich to korzysc bo chca zeby dzieci sie od Ciebie uczyly polskiego dla Ciebie nie koniecznie. Czasem mozesz sie zdziwic jak wiele mozna nauczyc sie od dzieci!

paulawiki > 18-08-2010, 3:22

Ja mam rodzine z polskimi korzeniami, tzn ona jest Polka, on Amerykaninem. W domu rozmawiaja po angielsku, z dzieciakami gadam po angielsku, tylko z nia po polsku. To jest duzy plus, bo jak czegos nie rozumiesz, to zawsze latwiej. Ale sa tez minusy - np nie mozez im glosno obrabiac tylka przez telefon czy skypa Polskie korzenie w niczym nie przeszkadzaja, a nawet pomagaja.

faustta19 > 09-09-2010, 17:20

Hej dziewczyny!

Własnie zaczynam swoją przygodę z aupair. Dostałam pierwszy match. Samotna mama z 3 dzieciaków 9, 7 i 4,5 roku w Nashua (niedlaeko Bostonu) . Pani wydaje się bardzo sympatyczna, otwarta, jest naukowcem. Chciałam zapytac sie ogólnie o rodziny z samotnymi matkami i jak to jest.

Pozdrawiam!

Pyśka > 09-09-2010, 17:44

kwestia dogadania.

na pewno musisz poznac jej plan dnia. ile pracuje,czy wyjezdza etc.

moja kolezanka byla au pair u samotnej matki i nie wspomina tego najlepiej bo hostki prawie w ogole w domu nie bylo. czesto wyjezdzala w delegacje. au pair byla druga matką.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia