• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Luty 2010 ktos sie wybiera do USA?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Luty 2010 ktos sie wybiera do USA?

• Luty 2010 ktos sie wybiera do USA?
  • Re: Luty 2010 ktos sie wybiera do USA?

marlenao > 06-01-2010, 22:03

[quote name="efffce"]ja jade do Larchmont NY. po wize jade 14 stycznia i zamierzam ja dostac :wink: no ale nigdy nic nie wiadomo jak z wiza pojdzie wszystko gladko to, tak jak wspominalam wczesniej, 22 lutego wsiadam w samolot. a ty gdzie sie wybierasz?[/quote]

haha gdzies slyszalam o tym miejscu juz, chyba ktos tam jest jako au pair ale nie jestem pewna... godzinka drogi ode mnie! jak dolecisz , daj znac moge Cie oprowadzic po manhatanie

marlenao > 06-01-2010, 22:04

[quote name="anita ^^"]jeśli dziś to potwierdze to będę w Medford Lakes, New Jersey Zaraz obczaje jak w razie czego bedziemy mialy do siebie daleko

Jaka masz rodzinke? Gdzie wybierasz się po wize? Za wize płacisz w dolarach czy PLN?[/quote]

haha witamy w NJ

anita ^^ > 06-01-2010, 22:38

marlenao - haha O proszę! )) no to się widzimy! I hope so! dziś wszystko się okaże! :mrgreen:

dam znac co i jak!

marlenao - jak Ci się podoba???? Już tam jesteś, więc wiesz juz jak to wygląda Może podpowiesz, na co głównie należy zwrócić uwage, jesli chodzi o zapytania do rodziny???? W zasadzie większość spraw jest już wyjaśniona, ale wiesz... Lepiej PYTAĆ PYTAĆ PYTAĆ! żeby później nei było dziwnych niedomówien

Kajtka > 06-01-2010, 23:00

Anitka a już wiesz jak będzie wygladał Twój plan dnia?

mozesz zapytac co z obiadami, co lubia jesc, czy maja zajecia pozalekcyjne w sensie chlopczyk... wszystko o co mozna zapytac sie o dziecko

anita ^^ > 06-01-2010, 23:03

tak kajtka pytałam:

2. Could You describe me, my plan for day?

Your day will typically start when Monika takes the older kids to drop them off at school. You will have the baby to watch and care for until about 3:00pm, when the boys will need to be picked up from school. On some days they will need to go to their after school activities, and on some days they will just come home. When home, you will make sure the boys do their homework, and then do their chores (they have to vacuum, empty the trash, empty the dishwasher and feed the dog). After that, they may play outside, or inside, or wherever you might like to take them if you'd like to get out of the house. Ed will get home around 5:00pm, at which time you'll become one of our family and engage with us for dinner or TV or whatever you'd like. You will, of course, be able to go out at this time as well if you'd like, or you may go to school. We both have longer hours occasionally at work, or get stuck in traffic on the way home, and may slightly run over from time to time, but if this happens we'll be sure to make up the time later on in the week. Our schedules are always somewhat flexible, so we'd need yours to be too! During the summer, instead of school you could either drive or bike down to our beaches with the children (they're maybe half a mile away... not far at all), and sometimes our parents will watch them as well, giving you some extra free time. We very much want you to become part of our family, eat dinner with us, and join us in anything we do. We will be taking a week during the summer to go to the beach (Cape May, New Jersey), and would love to have you along. Alternately, you could use this vacation week to explore elsewhere (but even if you come to the beach with us, it would be as part of our family, and you wouldn't be officially working or watching the kids).

W zasadzie jeśli chodzi o obiad, to piszą, że bedziemy go razem jeść haha o robieniu obiadu nic nie wspominali Hostka będzie ok 3 w domu, wiec luz może to ona będzie gotować Jak malutka Mi na to pozwoli, to i ja mogę pichcić bo lubie

Kajtka > 06-01-2010, 23:11

brzmi to ciekawie

ale ja sie zastanawiem po jakiemu oni pisza

nie wiem czy to ja jestem niedouczona ale niektore zdania sa dla mnie kosmiczne

brzmi niezle, fajnie ze w wakacje masz jechac z nimi i spedzac wolny czas a nie pracowac

wielki POZYTYW

anita ^^ > 06-01-2010, 23:15

yhy wszystko fajnie, ale mieścinka strasznie mała... Mam nadzieję, że nie zanudzę się tam na śmierć! dobrze, że do Philadelphi jest zaledwie 30 min drogi ufff zawsze wieczorkiem można tam wyskoczyć

anita ^^ > 06-01-2010, 23:17

i kurcze nie wiem czy wypada zapytać ich o wynagrodzenie? ale skoro w umowie z agencją w stanach jest okreslona kwota, to myśle, że to jest jasne i pytać juz o to nie trzeba... No kurcze... nie wiem... żeby później nie okazało się, że coś bedzie nie tak...

marlenao > 06-01-2010, 23:18

dowiedz sie czy bedziesz miala ustalone godziny powrotu do domu, jak z wolnym czasem i czy bedziesz mogla uzywac samochod to najwazniejrsze rzeczy uwierz mi ;P

Kajtka > 06-01-2010, 23:19

myśle że o wynagrodzenie nie ma co pytać..

bo to wiadomo ile dostajemy

mozesz ew zapytac czy beda placic tyg czy miesiecznie..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia