-
-
Re: Reading
Piotr > 15-10-2011, 18:15
Kiedyś się wybierzemy na Arsenal,trochę kosztowne bo sam bilet jakieś(najtańszy) 75 funtów w zależności z kim grają wzrasta.Pociąg do Londynu 20 muszę odłożyć trochę pieniędzy,bo mam marne kieszonkowe więc jeszcze nie teraz.Planuję święta w Polsce więc bilet lotniczy z 1300zł będzie kosztował jaja jakieś.
Chyba au-pair z okolic Reading i z Reading to się facetów którzy są au-pair,no boją się czy co!!!
Jest odzew na priv e-mail czy gg,że chciały by się kiedyś spotkać,a jak się omawia konkrety to się wycofują lub nie odpisują.Come on no nie gryzę.
Jeżeli jesteście au-pair(lub nie) i chcieli(ały) byście zwiedzić trochę Anglii??
Jeszcze nie byłem w Salisbury Stonehenge,jeżeli uważacie że strata pieniędzy to lepiej nic nie piszcie siedźcie w domu.Czekam na zdecydowane osoby,jeżeli nie będzie chętnych pojadę z Niemkami i Hiszpankami.
(W Reading podobno jest 10 tyś Polaków nie znam nikogo boją się rodaków :?: .Tylko te osoby co w polskim kościele,na kawę po mszy to znam kilka osób.)
Z Hiszpankami miło,ale Niemki nie do końca lubię,rozmawiają ze sobą po niemiecku w obecności innych
au-pair(notorycznie),w przeciwieństwie do Hiszpanów.W swojej obecności to spoko,ale jak ktoś trzeci jest i nie kuma niemieckiego.Przykład: byłem w Londynie z dwiema Niemkami,Hiszpanką i jej chłopakiem Hiszpanem.Niemki poszły w swoją stronę trzymały się siebie i oczywiście po niemiecku.W przeciwieństwie do Hiszpanów.
Ja uważam to trochę za niegrzeczne.Ostatnią sobotę(na wycieczce z hostami) spędziłem z dwiema Francuzkami nie usłyszałem słowa po Francusku.Cały dzień i wieczór byliśmy ze sobą.
Nie mówię że powinny tylko po angielsku mówić,używały angielskiego jeżeli chciały coś się zapytać.
Pewnie spotkam się z krytyką na ten temat,ale postawcie się w takiej sytuacji było by miło??
Jeżeli ktoś jest chętny na wycieczkę najlepiej w sobotę może 29??Lub inny termin.Im więcej osób tym lepiej.
Jeżeli znajdzie się ktoś kto się nie boj faceta au-pairi chciał by się spotkać w jakiś weekend w Reading to też niech pisze. -
sylwiaQ > 15-10-2011, 22:47
http://reading.infolinia.org/home może tu znajdziesz jakiś polaków więcej... ja na londynku i mojejwyspie znalazłam dużoo i dwie mam w okolicy mojej..
Może nie ma na tym forum wiele osób z Reading... -
pola0987 > 25-11-2011, 16:15
hej ludziskajestem niedaleko basingstoke. sa to moje pierwsze dni... jesli ktos chce sie spotkac w basingstoke, reading lub razem pozwiedzac londyn piszcie ;] <a href="mailto:pajka1987@o2.pl">pajka1987@o2.pl</a>
pozdrawiam! -
paulina.r > 05-05-2012, 1:20
hej! Bede w okolicy Reading dokładnie w Bracknell od 1 czerwca. Czy ktoś mieszka w pobliżu?