-
-
Re: Wiza USA aktualności
dominikan@ > 21-05-2009, 23:49
Kamysia powiedz mi jak bym jechała pociągiem do Wawy to na jakiej stacji mam wysiąść i czym ewentualnie podjechać. -
kamysia > 21-05-2009, 23:52
. -
dominikan@ > 21-05-2009, 23:53
O dzięki serdczne. Ząłoże się że nie tylko mi się to przyda -
kamysia > 21-05-2009, 23:55
. -
dominikan@ > 21-05-2009, 23:59
Dorotka teraz zauwazylam ze zle i powiedziałam zamiast Electronic DS-156 wciskasz DS-156 Nonimmigrant Treaty Trader/Investor Application
No tak Kamysia ale jak będe jechała 5 godzin to mam małe szanse ze zajade akurat na 5 min przed czasemA tam kazdy jest umówiony na konkretną godzinę? A tak wogóle to tych okienek w których siedzi konsul jest kilka tak? -
kamysia > 22-05-2009, 0:01
. -
dominikan@ > 26-05-2009, 22:28
Kamysia mam do Ciebie ogromną prośbę jak będziesz miała chwile to napisz proszę taki bardzo szczegółowy przebieg wizyty w konsulacie. Please! Ja się boje że wszystko mi się tam pomiesza że pójde gdzieś w innym kierunku niż powinnam, ze nie zabiore ze sobą wszystkich dokumentów i wogóle. -
kamysia > 27-05-2009, 10:44
. -
dominikan@ > 27-05-2009, 17:48
Dziękuje ci bardzo!! Dzisiaj się umówiłam na wizyte (ale nie powiem Wam na kiedy żeby nie zapeszyc. Martwie się bo mam tylko 20 min na dostanie się z dworca centralnego na Piękną i nie wiem czy zdarze! Kamysia ja zawsze strasznie panikuję. Ty z Wawy jesteś i w ambasadzie jestes pewnie non stop ze względu na swoją prac a więc nie jest to dla ciebie żadna nowość ja będe jechała pociągiem jakies 6 godz!
Ps. Poczatkowo miałam jechac z rodzicami samochodem ale jak narazie to wersja jest taka ze jade sama pociągiem. Co mam w takim przypadku zrobić z komórką? Bo jakoś nie uśmiecha mi się zostawić ją w domu!
A i jak to jest z tą godziną? Jesli mam na konkretną godzinę to zaczynają wpuszczac o tej godzinie czy jak?
A od kogo dostaję ten DHL? czyli konsul od razu mi mówi czy wizę dostałam czy nie? -
agulka > 27-05-2009, 18:05
zdazysz, bez nerwow
telefon zostawiasz na przechowanie - bynajmniej w krakowie tak bylo. odbierasz przy wyjsciu.
jezeli konsul zabiera Ci paszport - masz wize, jesli oddaje - wizy nie masz.. nie musi nic mowic ;-)
w krakowie jest tak, ze jak konczysz rozmowe z konsulem , on zabiera paszport, Ty idziesz do biurka DHL i wypelniasz formulasz z adresem ,telefonem itd.
i po sprawie :-)
powodzenia