• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

• Jakie pytania zadawać Host Rodzinie
  • Re: Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

karolinka > 25-05-2009, 19:51

hmmm czyli lepiej zachowac to dal siebie..

ciezko jest rzucic palenie..;D

ja od 3gim pale z przerwami..;D

i ciezko rzucic..;/

marlenao > 12-06-2009, 11:13

Zeby ulatwic niektorym sprawe wklejam tutaj pytania, ktore zadawalam poszczegolnym rodzinom. Nie zwracajcie uwagi na bledy :lol:

Pytania do rodziców:

2.Have you ever had an aupair? Did your last au pairs like to be your au pair?

3. At what hours will I be able to go to college? Will I can go there when your children will be at school? where is the college in your village?

4. Will I have my own room?If yes what furnitures will be in my room?

5. Is it possible to connect the internet to my own computer which i'm going to take from PL?

6. Will I be able to use a phone (for example to call to another parts of USA)?

7. How many hours per day will I have for my own? What about weekends? How do you spend your weekends with your children?

8. Will I have to cook the dinners also for you and will I have to clean the house?

9. Will I be able to use the car?

10. Do you travel sometimes, and if yes, can go with you?i would like to visit new places...

11. Will I can go out after my work hours, and if yes, will I have a time limit when I have to go back?

12. Are there another au pairs near your house?

13. When is the best time for my arrive to usa?

14 is it possible to invite my potential friens to your home? i mean my own room?

15 will you treat me as a member of your family or just as a normal employee?

16. Haw do you spend the christmas with au pair?

17. can i get an e mail to your current au pair?

18. how is your doughters reaction for new girls at your home?

19. how often will i have to do shopping?

20. where do you keep the dog?

21. haw often will i have to do childrens laundry?

22. does your children plays withs another children from neighbourhood?

23. how do you spend the family feast-days like a birthday?

24. do your children like going to school?

25. do they accept aupairs quickly?

26. what do they like doing during the holidays?

27. what is the children characters?

28. what is your religion and do you often go to the church?

29. is there any entertaiment in your neighbourhood? like a cinema, parks, restaurants and a departament stores or shops with clothes?

30.how can i get to the bigger city instead of car?

31.do your family eat any special food ? do you have any allergies for sth?

32.do you spend a lot of time in the big cities with children?

33. are you sure that i can be your aupair?

34.so when is the best time to my arrive to us?

Pytania do dzieci:

1. do you like your au pairs?

2. how dou you feel with the new person at home?

3. what do you like to do in youf free time?

4. do you like going to school?

5. what do you like doing in weekends?

6. what would you like to do with your au pair?

7. would you like to have me as an your aupair?

Ulek > 14-06-2009, 15:42

Marlenao, a jakie pytania zadawała Ci rodzina?

marlenao > 14-06-2009, 16:15

pytali o moj charakter jaka jestem, czy bywam smutna, czy bylam zła i jak sie wtedy zachowuje, podawali mi mnostwo przykładów z dziecmi w roli głównej i chcieli zebym mowila jakbym sie zachowala w takich sytuacjach, np ze dziecko chce wode i mowi do mnie "przynies mi szklanke wody", co bym powiedziala ,a ja jej na to ze "wez sobie sama, jestes duza dziewczynka i masz rece" i ona powiedziala ze bardzo dobrze bo nie szuka sluzacej dla dzieci i chce zeby jej dzieci były samodzielne

potem np co bym zrobiła w sytuacji zagrozenia z dziecmi

jakbym sie zachowała gdybym zobaczyla duzego psa w okolicy domu a dzieci byłyby na podwórku

czy moglabym wskoczyc do basenu gdybym zobaczyla ze ktoras z dziewczyn sie topi albo ze ktoras z nich wrzucila cos do basenu

pytala o moje doswiadczenie z dziecmi

jak prowadze samochód

czy sprzatam po sobie , czy lubie bałagan czy nie

czy nie mam problemu zeby wstac rano

czy pije alkohol i pale papierosy bo wie ze w Pl juz mozna

jak spedzam sylwestra

czy chcialabym z nimi spedzac swieta, zapraszaja do siebie cala rodzine (40 osob! 8O )

mowila, ze jak bedzie zamaiwac hydraulika lub inna pomoc to da mi znac i co zrobie, jak uslysze dzwonek do drzwi i ktos powie ze jest hydraulikiem a ona mi wczesniej o tym nie powiedziała.

i wiele innych, ktorych juz nie pamietam...jak sobie przypomne to dam znac

papryczka > 14-06-2009, 17:27

widac, ze rodzina profesjonalnie podchodzi do sprawy! Duzy plus dla takiej familii, tym samym dla przyszej operki!!!

PawelAuPair > 15-06-2009, 11:56

Nie jestem zachwycony aż tak szczegółowym maglowaniem w czasie rozmowy telefonicznej ;/

Głównie chodzi o angielski - chyba nie jestem w stanie (jeszcze) aż tak porozumieć się w tym języku!

marlenao > 15-06-2009, 13:13

ojjj powiem ci ze nie jest tak zle , ja rozmawiałam przez skype widac ich w kamerce i jak nie umialam czegos powiedziec prosilam zeby poczekali ze ja poszukam słówka w słowniku, albo mialam kolo siebie siostre studniującą filologie i jak czegos nie rozumialam to albo oni tłumaczyli po 2-3 razy albo Magda mowila o co chodzi. Rodzina byla bardzo wyrozumiała, jak ja nie umialam czegos powiedziec to nie wymagali tego ode mnie ale tak sie starałamw odpowiedziec na kazde pytanie, ze nawet jakbym miała mowic niepoprawnie gramatycznie to i tak to powiedzialam ! Mialam ogromnego stracha przed 1wszą rozmową, ale pozniej juz nie bylo tak zle, nawet nie wiem kiedy minela godzina gadania, tak szybko to zleciało

dominikan@ > 15-06-2009, 14:58

Do mnie kiedyś tez dzwoniła taka rodzina i zadawała takie bardzo szczegółowe pytania typu co bym zrobiła gdyby jednemu z dzieci się coś stało a ani jej ani męza nie było by w domu? Ale powiem szczerze że bardzo mało osób zadaje tak konkretne pytania!

karolinka > 15-06-2009, 15:26

ja jak bylam tu u siebie na rozmowie o prace jako niania, to mama dzieci tez sie mnie pytala, co bym zrobila gdyby cos sie stalo i wymienila kilka syt..

papryczka > 15-06-2009, 15:52

moze wydawac sie wam to dziwne i nienormalne, ale zastanowcie sie po co wlasciwie tam jedziecie?? Jedziecie opiekowac sie dziecmi!!! Postawcie sie w sytuacji hostow, ktorzy sa np. w pracy, a wy jestescie z dziecmi i niech cos sie stanie? Niech nie dziwi was, ze oni sami chca zobaczyc jakbyscie zareagowaly i co zrobilybyscie w danej sytuacji! To absolutnie normalne!!!!! Tym bardziej w stanach, gdzie dzieci i ich bezpieczenstwo jest zawsze na pierwszym miejscu!!!!!! O tym wszytskim szczegolowo dowiadujecie sie w czasie szkolenia w nyc! Dodatkowo nie wszytskie operki wiedza, ze w stanach nie mozna dzieci samych zostawiac w aucie, nawet gdy jestesmy na stacji benzynowej i idziemy placic. Tego typu sytuacji jest wiele i operki potem wielkie oczy robia, bo nie wiedza co maja robic <zonk>.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia