• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair UK 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Au Pair UK 2014

• Au Pair UK 2014
  • Re: Au Pair UK 2014

myrtek > 02-04-2014, 17:40

Zdałam wczoraj prawo jazdy, więc jestem bardzo szczęśliwa, bo z prawkiem wiadomo ma sie większe szanse na znalezienie rodziny : )
    Obym w sierpniu była juz gdzieś blisko, albo w samym Londynie ;D
    Zdecydowałam się na Happy AuPair

PolishGirl > 18-04-2014, 19:04

hejka! Szukam au pair dla mojej rodzinki, opuszczam ją po 2 latach bo w końcu znalazłam full time job here 

<B><s></s>lokalizacja:<e></e></B> Tonbridge, Kent,  UK
    <B><s></s>dzieci:<e></e></B> chłopiec 12, dziewczyna 11-samodzielne i dobrze wychowane
    <B><s></s>kieszonkowe:<e></e></B> ja mam 110/tyg. dodatkowo robię im cleaning raz w tyg wiec wpada mi Ł30 dodatkowo. tylko odkurzanie i wytarcie kurzy. nie ma bałaganu bo dzieci nie używają zabawek oprócz komputerów, ipadów itp wiec tony klocków się nie walają i nie ma bałaganu w domu.
    <B><s></s>Auto:<e></e></B> au pair ma auto na wyłączność 24/7
    <B><s></s>pokój:<e></e></B> duży z łazienką (nowy) i oddzielnym wejściem z zewnątrz, wiec super sprawa jak się wraca z disco o 3 rano!
    <B><s></s>szkoła językowa:<e></e></B> 10 min autem-uczęszczałam -kursy w ciągu dnia są, wiec super pasuje, bo dzieci są w szkole.
    co pt mamy international meetingi w miejscowym starbucksie, więc milion ludzi do poznania, w tym 80% to au pair z całego świata. Ciągle uczęszczam tam
    blisko do Londynu: 35 min pociagiem. pociagi co 15 minut do london bridge i charring cross. na południe:  1 godz autem i jestesmy nad morzem
    <B><s></s>weekendy:<e></e></B> wolne wszystkie
    <B><s></s>babysittingi:<e></e></B> bardzo okazjonalnie-może z 2 na m-c miałam
    <B><s></s>obowiązki:<e></e></B> rano śniadanie dzieciom: płatki i mleko. chłopiec idzie na autobus, dziewczyna jeździ z matką, bo ta ma po drodze szkołę, a od września też autobus. wracają o 16-17 podanie kolacji dla dzieci, sprzatnięcie naczyń i zaczekanie chwilkę na matkę aż wróci z pracy ok 19. w wakacje chodzą na million kursów w ciągu dnia, wiec nie jest źle.
    <B><s></s>Prawo jazdy<e></e></B> <B><s></s>wymagane<e></e></B>: przywożenie dziewczyny ze szkoły o 17:30 (to tylko do wakacji), czasami trzeba zawieść coś do szkoły jeśli zapomniały, albo są sick więc odebrać je wcześniej. bądź wziąć do parku, kina, kręgle, basen itp.
    <B><s></s>dom:<e></e></B> wolnostojący z dużym ogrodem. 

<B><s></s>start<e></e></B>: od 1 czerwca 2014.

myrtek > 19-04-2014, 0:58

Wow z opisu rodzinka ideał : ) A od kiedy będą potrzebować au perki ?

PolishGirl > 19-04-2014, 13:41

myrtek napisał(a):Wow z opisu rodzinka ideał : ) A od kiedy będą potrzebować au perki ?
    zapomniałam napisać :/ , ale już zaktualizowałam post.
    w czwartek mam job interview wiec już pewnie powiedzą od kiedy mam zacząć pracę wiec jak się zmieni ta data to dam znać. bo w sumie obiecałam im kiedyś zostać do końca lipca, ale jak trafia mi się praca teraz to nie chcę stracić takiej okazji, a chcę zostać tu. rodzinka szuka przez agencję kogoś, ale Ci powiedzieli, że nie dają gwarancji na znalezienie kogoś w m-c, więc obiecałam, że też będę szukać.

Marta91 > 19-04-2014, 14:09

PolishGirl napisał(a):zapomniałam napisać :/ , ale już zaktualizowałam post.
    w czwartek mam job interview wiec już pewnie powiedzą od kiedy mam zacząć pracę wiec jak się zmieni ta data to dam znać. bo w sumie obiecałam im kiedyś zostać do końca lipca, ale jak trafia mi się praca teraz to nie chcę stracić takiej okazji, a chcę zostać tu. rodzinka szuka przez agencję kogoś, ale Ci powiedzieli, że nie dają gwarancji na znalezienie kogoś w m-c, więc obiecałam, że też będę szukać.
    Ja szukam od sierpnia. Szkoda :/ 
    Powodzenia na rozmowie )

myrtek > 20-04-2014, 22:58

PolishGirl napisał(a):zapomniałam napisać :/ , ale już zaktualizowałam post.
    wiesz byłabym zainteresowana, napisałam do Ciebie na priva : )

PolishGirl > 21-04-2014, 23:35

dziś już mieliśmy dziewczynę na interview. tzn Hostka miała bo mnie nie było w domu, ale ja ją znalazłam dla niej użyłam swoich kontaktów i znalzłam au pairke, która chce zmienić rodzinkę a mieszka 5 mil stąd. jaka Hostka podekscytowana bo zaoszczędzi na agencji 600 funtów i na biletach lotniczych dla niej. więc może byc już sprawa nieaktualna.

fonzyfonz > 27-04-2014, 13:33

Hej, 
    Czy może mi któraś z Was powiedzieć ile czasu biuro potrzebowało na skontaktowanie Was z rodzina?
    Dostałam ofertę rodziny goszczącej już jakiś czas temu, wyraziłam chęć kontaktu. Ale od tego czasu cisza. Nie wiem czy rodzina się rozmyśliła, czy po prostu to zajmuje tyle czasu. I na jakiej zasadzie odbywał się Wasz kontakt? Dostałyście maila z biura z informacją typu adres mailowy rodziny (skype), czy też to rodzina goszcząca kontaktowała się z Wami?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz

oluss > 28-04-2014, 11:42

Hej

Tez mam podobna sytacje co Ty. Zlozylam dokumenty pod koniec lutego i od tego czasu dostalam wiele propozycji rodzin, napisalam do nich maila i tu cisza.

Zapytalam pania z biura o co chodzi i powoedziala ze tak jak my dostajemy duzo propozycji tak tez dana rodzina. Niestety powiedziala tez ze au pair z Hiszpani Niemiec czy Francji sa chetniej zapraszane niz Polki

Ja jade przez biuro happy au pair i tam zawsze w profilu rodziny jest mail i wskazane jest zeby au pair pierwsza napisala do rodziny.

Jak szybko to wszystko pojdzie tak na prawde nie zalezy od biura niestety tylko od rodzinek wiec nalezy spokojnie czekac

Fonzyfonz kiedy chcesz wyjechac?

eloum > 28-04-2014, 11:56

Ja zdecydowałam się na APW - od agencji (happy Au Pair) nie dostałam żadnych propozycji. Jade 24 maja do Manchesteru A rodzina na dodatek kupuje mi bilet
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia