-
-
Re: Chętne wrz-paźdź 2013
martynkaburza > 05-09-2013, 16:35
Mój pierwszy postwłaśnie planuję wyjazd do UK w październiku, aplikacje złożone w biurze (jadę pierwszy raz i wolałam pośrednika). Teraz tylko czekać na rodzinkę -
redhead > 06-09-2013, 10:12
Hej dziewczynywiecie już w jakiej części Londynu będziecie ? któraś z was może jest blisko Elstree ? -
Kasiek112 > 08-09-2013, 2:57
W Londynie jest masa dziewczyn. W centralnym może mało, ale dookoła i w okolicach jest multum. Ja mieszkam pociągiem tylko 50 minut, zawsze można dojechać i się spotkać. To jest kwestia dogadania.
A co do aplikacji to ja jechałam przez APW bez agencji i to pierwszy raz, dla mnie tak było wygodniejnie lubię formalności i papierów, zdecydowani za dużo tego. -
wercia109 > 13-09-2013, 19:40
Kasiek112, a jak długo czekałaś na rodzinkę przez apw? I czy na ogół łatwiej i szybciej jest za pośrednictwem biura, czy na własną rękę?Zauwazyłam, że na apw jest bardzo dużo dziewczyn i te najciekawsze rodziny są baaaardzo oblegane.. nie wiem, czy mam jakieś szanse. -
Kasiek112 > 14-09-2013, 22:30
Ja od rejestracji po 2 tygodniach byłam już w UK u rodziny, sama się do mnie zgłosiła w dniu zrobienia konta i ona okazała się moim wyborem. Ja jestem zdania, że na własną rękę, dla mnie koszta agencji były zbyt wysokie to raz, dwa zbyt dużo formalności - na APW rodziny nie zawsze wymagają referencje, nie trzeba się bawić w listy do rodzin, trzeba uważać na SCAM. Podstawą jest ciekawy profil, niezły opis, zdjęcia. Rodziny się wtedy same do Ciebie zgłaszają, wysyłać trzeba sporo zgłoszeń jeżeli jesteś zainteresowana. -
wercia109 > 16-09-2013, 16:49
Chyba też się przekonałam do tej strony.. Masz rację, APW jest darmowe (zaoszczędza się ok.500zł) i co jest również bardzo odpowiednie dla mnie- bez formalności!Ja jestem zarejestrowana od paru dni i bardzo ciężko jest znaleźć rodzinę, z którą byłabym w stanie zamieszkać. Znalazłam jednak pewną panią z dwojgiem dzieci... jak dla mnie marzenie. Nie jest idealnie, ze względu np. na złą lokalizację ale tak mi się ta oferta spodobała, że jest bezkonkurencyjnie nr 1. To jak miłość od pierwszego wejrzenia, hehe. Myślę, że byłabym tam bardzo szczęśliwa. Ale niestety ta pani otrzymała już 48 aplikacji i do tego potrzebuje au pair od teraz w sumie... a moja umowa w pracy kończy się dopiero 31 listopada napisałam do niej, że gdyby nie znalazła nikogo do tej pory, to niech wie, że ja bym bardzo chciała. Ale nie wiem, czy da radę tak zrobić. Nie odpisała mi jeszcze, ponieważ nawet się nie logowała ale jak dla mnie to naprawdę marzenie. Może znacie jakieś sposoby na to, jak zauroczyć sobą rodzinkę? hehe -
domdunn > 21-09-2013, 1:21
hej hejjestem w londynie od 7września i szukam kogoś z kim mogłabym poznać Londyn..razem zawsze lepiej niż osobno Jeżeli jest ktoś kto chciałby się spotkać to pisać na priwa..Mieszkam w muswell hill.. Ja swoją rodzinę znalazłam przez stronę londynek.net takze i tak mozna sobie radzić.. najśmieszniejsze w tym wszystkim to że tydzień po pierwszej rozowie przez skypa byłam już u nich ;p w Każdym razie jak ktos szuka tpwrzystwa to pisać -
loserwithsockss > 21-09-2013, 19:15
Heeej jak chcesz to zapraszam ze mnąmożemy
Razem pozwiedzac,moge ci dużo miejsc pokazać juz -
martynkaburza > 23-09-2013, 23:11
Dziewczyny! Jutro mam pierwszą rozmowę z HF, trzymajcie kciukiMam nadzieję, że uda mi się jakoś zasnąć dziś -
martynkaburza > 27-09-2013, 23:33
Już po rozmowach z dwiema rodzinkami i...jadę do Londynu