• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

balbina > 19-03-2012, 0:23

[quote name="Astrid"]

Ale odbiegając od wyznania - stay at home mom to trochę lipa.[/quote]

No właśnie, też tak sądzę. Chociaż mogłaby trochę Cię odciążyć w zajmowaniu dziećmi.

Wiesz, też zależy od Twojej religii, czy jesteś bardzo wierząca czy zlewasz to. Myślę, że co do wieku dzieci to musisz sama podjąć decyzję, bo jedni lubią bawić się z takimi a inni nie jeszcze co do wiary, to pogadaj z nimi, dopytaj się o szczegóły i wtedy sama ocenisz, napisz tutaj to coś wymyślimy - dodatkowym super plusem byłoby gdyby mieli już au pair i dostałabyś do niej kontakt

Benna > 19-03-2012, 14:44

Dzięki za rady dziewczyny. Przemyślałam to raz jeszcze i myślę sobie że wbrew pozorom opieka nad tymi dziećmi nie musiałaby być taka ciężka. W końcu dwójka chodzi do szkoły a z małym dzieckiem można iść na spacer, śpi też trochę. Wiem bo mam w rodzinie dzieci właśnie w takim wieku. Pociąga mnie bardzo lokalizacja bo w takim mieście nie sposób się nudzić a tego najbardziej się obawiam, samotności i nudy. Co do wyznania to dla mnie nie jest problemem oby mi pozwolili chodzić niedzielę do kościoła. A co do host mamy, to też nie musi być źle, zależy od charakteru. Hostka mojej siostry zostawała w domu i Ania przynajmniej podszkoliła język rozmawiając z nią. Poczekam na rozwój wydarzeń, bo od 4 dni się nie odzywają, nie dostałam też poszerzonych info w roomie w CC.

adziszkowa > 19-03-2012, 21:53

Wiesz co jacy ludzie by nie byli kazdy ma swoje przyzywczajenia, ja jestem zdanie, ze dwie kobiety w przyslowiowej jednej kuchni to za duzo. Ale oczywiscie moge sie mylic

Astrid > 19-03-2012, 22:12

Całkiem popieram adiszkową Możliwe, że Cię odciąży z dziećmi ale możliwe też, że będzie gorzej... Najlepiej poproś maila do byłej Au Pair

Efka87 > 20-03-2012, 0:46

@Benna: ja natomiast uważam, że opcja jest bardzo spoko. Maluchy na pewno szybko się przyzwyczają, polubią Cię jeśli tylko poświęcisz im trochę uwagi. To bardzo fajny wiek moim zdaniem. Starszy na pewno przez większość czasu w szkole. Hostka w domu... Pytanie czy ona rzeczywiście siedzi w domu cały czas?! Ja też mam rodzinkę z hostką w domu. Tyle, że z tego co mi mówiła to właściwie przez pół dnia jej w domu nie ma, a nawet jeśli jest to i tak dziewczyny są przyzwyczajone do obecności aupair. Na Twoim miejscu zwróciłabym szczególną uwagę na to czy jesteś w stanie złapać dobry kontakt z hostką. Jeśli się nie polubicie może być na prawdę słabo, ale jeśli czujesz, że kobietka jest z Twojej bajki to baaardzo pozytywnie. Lokalizacja jest bardzo spoko (no i będziemy blisko siebie) 3mam kciuki

Astrid > 21-03-2012, 22:39

Wpadłam się tylko pochwalić, że nareszcie otworzyli mi room!

balbina > 22-03-2012, 1:49

Gratuluje, gratuluje!

Ja dzis wyslalam wszelkie papiery takze CZEKAM!

mamecia > 22-03-2012, 1:52

No to teraz tylko siedzieć i czekać! Mam tak samo dziewczyny I coraz bardziej mnie to siedzenie wkurza, bo ja jak to ja w gorącej wodzie kąpana chciałabym już być w tej Hameryce

agniesia > 22-03-2012, 11:47

nie martw się też siedzę i czekam i pomału zaczyna mnie to denerwować

balbina > 22-03-2012, 14:03

[quote name="mamecia"]No to teraz tylko siedzieć i czekać! Mam tak samo dziewczyny I coraz bardziej mnie to siedzenie wkurza, bo ja jak to ja w gorącej wodzie kąpana chciałabym już być w tej Hameryce [/quote]

noooo ja tak samo!!!

Ja od wrzesnia mysle codziennie o wyjezdzie, teraz juz emocje opadly i juz sie tym tak nie jaram, jak od wrzesnia do grudnia ;x

ale i tak chcialabym juz tam byc...

No to czekam, czekam ;x

To ze spedzilam milion godzin na szukaniu rodzinki przez internet ( i chcialm pojsc z nia do agencji) poszlo na marne ;<

ach ten czas podekscytowania...

Pewnie jak pojde na spotkanie CC z kolezanka to powroci :d
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia