• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 18-03-2012, 20:52

ja z dziećmi miałam chyba 6 zdjęć i było na nich około 8 dzieci... i w tym: na jednym byłam z 1, na drugim byłam z 2, a pozostałe były z urodzinek które pomagałam organizować więc było na nich sporo dzieci ale się "powtarzały" (te dzieci)

poza tym miałam jeszcze chyba ze 2 zdjęcia samych dzieci (jak rysowały i się bawiły pod moim okiem )

agniesia > 18-03-2012, 21:03

Dodam je później na blogu to sobie zobaczysz

Astrid > 18-03-2012, 21:18

Hmmm moje 12 blado przy tym wygląda... ale narazie chyba nawet nie mam więcej haha

agniesia > 18-03-2012, 21:22

Też na początku tyle miała w później przeryłam wszystkie stare płyty i kompa mamy i się znalazło pare A jeszcze chce porobić, bo mam kilka pomysłów.

Benna > 18-03-2012, 22:55

Hej, chciałam Was prosić o radę. Jak myślicie czy opieka nad dziećmi 7,5 i 2 z staying at home mum w San Fransisco to dobra opcja? Z dodatkowych info to host tata pracuje i są wyznania żydowskiego ale nieortodoksyjnego.Lokalizacja jest świetna, rodzina też wydaje się fajna. Jednak zastanawiam się czy wiek 5 i 2 to nie za dużo. Mój brat ma dzieci w tym wieku i trzeba cały czas za nimi chodzić. Także zastanawiam się czy ryzykować totalne wykończenie na rzecz tak dobrej lokalizacji. Pytam hipotetycznie ponieważ nie mam jeszcze szerzych info o tej rodzinie i nie wiem czy w ogóle nawiąże ze mną kontakt. Na razie jest od 3 dni na moim profilu.

Astrid > 18-03-2012, 23:01

Nie chcę wyjść na rasistkę, którą nie jestem, ale czytałam masę historii Au Pair z Żydami, które nie kończyły się dobrze... plus stay at home mum to też lipa, bo patrzy Ci na ręce, dzieci nie chcą się słuchać, bo przecież mama jest i tym podobne sprawy... Osobiście odradzałabym

agniesia > 18-03-2012, 23:06

Jak dla mnie sam fakt że trójka dzieci to za dużo. Już nie patrząc na wyznanie Z taką różnicą wieku to będzie harówka, więc osobiście jestem przeciw.

Kurcze, niedługo mnie też czekają takie rozterki Czekam aż jakaś rodzinka się u mnie pojawi...

[quote name="Astrid"]Nie chcę wyjść na rasistkę, którą nie jestem, ale czytałam masę historii Au Pair z Żydami, które nie kończyły się dobrze... [/quote]

Co to za historie ? Ciekawa jestem.

Astrid > 18-03-2012, 23:12

[quote name="agniesia"]

[quote name="Astrid"]Nie chcę wyjść na rasistkę, którą nie jestem, ale czytałam masę historii Au Pair z Żydami, które nie kończyły się dobrze... [/quote]

Co to za historie ? Ciekawa jestem.[/quote]

Jeśli to nie ironia, to jako jeden przykład polecam blogi Mai Sikory, który chyba wszyscy znamy haha. Ona tam opisuje historię jej kumpeli. Powiem szczerze, że reszty nie pamiętam, ale przewijały się tutaj przez forum. Oczywiście to była czysta generalizacja, ale naprawdę dużo więcej złych sytuacji z takimi rodzinkami czytałam, niż tych pochlebnych.

agniesia > 18-03-2012, 23:49

To nie była ironia A bloga Maji oczywiście znam, ale nie należę do fanek, więc raczej nie będę się zgłębiać w czytanie. Ale dzięki za podanie źródła

Astrid > 18-03-2012, 23:56

Spoko Sorry z tą ironią, ale przez net łatwo można coś przeinaczyć.

Ale odbiegając od wyznania - stay at home mom to trochę lipa.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia