• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

rosario > 25-05-2011, 23:54

gonka91 nie musisz tutaj spamować jednym postem we wszystkich możliwych tematach.............. wystarczy raz napisać!

Irmina Garret > 24-06-2011, 19:11

Witam,

Wybaczcie, że tak bez przywitania, ale mam wyjeżdżać za 6 dni i nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Rodziny w Londynie szukałam sama, nie jadę z agencji i na normalny kontrakt. Oferują mi 1500Ł na miesiąc i 200Ł tygodniowo na wydatki. Wygląda super, kontakt jest w porządku, pytania raczej rozsądne, ale... No właśnie, wysłali mi "swoje" zdjęcia, tyle że zdjęcia są bardzo profesjonalnie zrobione, studyjne prawie że, na dodatek jak z jakiejś sesji, gdzie również inne dzieci fotografowano. Dzisiaj ma mi hostka wysłać kontrakt, na razie cisza.

Z drugiej strony wcześniej przysłali mi letter of acceptance no i poprosili o złożenie affidavitu więc niby zgodnie z prawem to wszystko.

Nie wychodzi mi nic kompletnie w googlach po emailu, nazwisku, nie bardzo również na white pages. Podali mi adres domu, no i na Google street view rzeczywiście jest tam dom. Na facebooku nie udało mi się ich znaleźć i jak na razie nie mam ich numeru.

Nie boję się, że tam utknę bez pieniędzy, bo moi rodzice czuwają i w razie co nocuję gdzieś i jestem z powrotem w Polsce, ale trochę się niepewnie poczułam.

Czy ktoś jest może w Londynie teraz do września? Wiem, że miasto duże, ale i tak lepiej bym się czuła wiedząc że o kimś wiem

No i generalnie jako że nie szukam przez agencję wszystkie rodziny jak dotąd oferowały mi salary w zakresie 1000-1500Ł.

Pozdrawiam i dziękuję z góry za opinię.

Irmina

sylwiaQ > 24-06-2011, 19:14

Oszustwo moim zdaniem.

W Londynie płacą od 60-100 funtów tygodniowo,ale nie płacą miesięcznie nic..

WhiteDove > 24-06-2011, 19:32

Ale mówimy o au pair, czy niani z zamieszkaniem? Bo to różnica jest...

Irmina Garret > 24-06-2011, 21:16

Z warunków i faktu, że podpisuję umowę oraz z faktu, że nie idę do żadnej szkoły językowej na miejscu bardziej będę nianią live-in, z drugiej strony, jadę na 3 miesiące na razie i we wszystkich rozmowach pisaliśmy au pair.

Ale jak oglądałam ten dom to też dzielnica jest niebiedna a i dom zacny więc może być, że po prostu mają kasę.

Cóż, hostka się odezwała, czekamy na odpowiedź od prawnika w sprawie affidavitu.

Na razie trzymam kciuki.

Będę wdzięczna za dalsze opinie.

blackcar > 24-06-2011, 21:19

powiedz ze chcesz pogadac z nimi na skype...

Moim zdaniem trcohe to oszustwo, bo mi skamerzy tez wysylali piękne zdjecia jak z gazety jakiejs a zadna normalna rodzina takich nie wysyła..pozatym cos duze zarobki.. nikt nie daje miesiecznej pensji i dodatkowo kieszonkowe.. a wspominali o jakies agencji??

blackcar > 24-06-2011, 21:21

prawnika??? 99 procent- skam... wyslij nam( jak mozesz i chcesz) tu czesc listu. scamerze maja specyficzny jezyk...

Irmina Garret > 24-06-2011, 22:16

Nie wspominali o agencji, ale jak pisałam, nie szukałam przez agencję. Z tego co wiem znaleźli mnie przez eaupair.

Yoanna > 25-06-2011, 1:08

a w jakiej dzielnicy mieszkaja?

chca od ciebie jakies pieniadze na wizy itp?

jak dla mnie to i tak oszustwo, bo nawet jakby cie brali na nianie to by placili miesiecznie albo tygodniowo a nie i tak i tak.. poza tym 2300 nikt ci nie da na miesiac, zapomnij. niania na live out jak zarabia 2000 to juz jest bardzo dobrze, wiec naprawde nie wydaje mi sie zeby ktos dal ci 2300 na live in, w dodatku ze jestes w polsce a nie na miejscu.

strawberries > 25-06-2011, 10:27

jak dla mnie też podejrzane trochę. Najbardziej wysokość wynagrodzenia no i to, że płacą dwa razy, typowe dla oszustów, ale z drugiej strony skoro nie chcą od Ciebie pieniędzy... faktycznie jak mówiła blackcar pogadaj z nimi przez skype albo przez telefon i sprawdź czy numer kierunkowy jest z Anglii, bo oszuści często mają +44 70, albo coś w tym stylu, to jest jakiś kierunkowy, który przekierowuje, nie wiem dokładnie jak to działa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia