-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
cookiemonster > 24-05-2014, 12:48
<B><s></s>prettyvisitors <e></e></B>od kiedy dokładnie będziesz w Kadyksie? z chęcią bym wpadła, zazdroszczę Erasmusa tam
właśnie, apropos prezentów... co przywozicie dla swoich dzieciaków? wiadomo, że nie będę kupować nie wiadomo czego, ale jakiś mały upominek zawsze jest mile widziany i pomaga w przełamaniu pierwszych lodów -
labamba > 24-05-2014, 14:13
jutro jadę po prezenty, bo na początku chciaąłm kupić na allegro, ale nie dużo drożej, a może i tyle samo będzie za zabawki ze sklepu, a to pewniejsze. Kupuję starszemu memo po angielsku, a młodszemu jutro zobaczęA wy?
Jeśli będę mogła, to może wyjdziemy gdzieś sobie wieczorem wszyzstkie razem?jeszcze nei rozmawiałam z rodziną o takich rzeczach, więc nie wiem, ale myśle, że nie będą mieli nic przeciwko. -
prettyvisitors > 24-05-2014, 16:45
<a class="" href="<URL url="http://www.forumaupair.pl/user/4742-cookiemonster/"><LINK_TEXT text="user/4742-cookiemonster/">http://www.forumaupair.pl/user/4742-cookiemonster/</LINK_TEXT></URL>" title="">cookiemonster</a>, nie ma jeszcze informacji, kiedy dokładnie się rok akademicki zaczyna, ale moi znajomi właśnie są w Kadyksie i pamiętam, że lecieli 17 września, więc pewnie u mnie będzie podobnie. Jak będziesz jeszcze w Hiszpanii, to zapraszam
Ja kupowałam prezenty w Empiku. Rodzicom kupiłam piękny przewodnik po Polsce, oczywiście po hiszpańsku oraz podkładki pod kubek z łowickim wzorem.
Dużo jest też tam takich kreatywnych zabawek. Moje dziewczynki dostały np. kredki, którymi można było robić naprasowanki na ubrania i zestaw koralików do przygotowania bransoletek. Poszukajcie może czegoś tam, bo jest duży wybór -
ka.wa > 25-05-2014, 19:27
Ja tam kupiłam na początku i żałuję. Żadnych lodów to nie przełamało a tylko wydałam kupę kasy. Za t żałowałam strasznie, że nie mogłam kupić nic mojej rodzinie, którą opuściłam miesiąc temu.
Teraz raczej kupię coś, o ile mi się uda jakoś to ogarnąć, na koniec mojego pobytu tutaj. -
labamba > 25-05-2014, 22:56
ka.wa ale żałujesz, bo okazali się "złą rodziną" czy dlatego, że nie cieszyli się z prezentów?
Wydaje mi się, że kupiłam chłopakom na tyle uniwersalne prezenty, że bez względu na to co lubią spodobają im się. Na szczęście niedługo dzień dziecka, więc w sklepach tego mnóstwo!
Mam tylko problem z hostami.. co im kupić? Na pewno przywiozę im jakieś typowo polskie słodycze, ale czy coś oprócz tego mam im kupić? -
ka.wa > 25-05-2014, 23:59
Nie no, cieszyć się pewnie jakoś tam cieszyli. Okazali się nietrafioną rodziną i w sumie teraz uważam, że dawanie prezentów na początku jest bez sensu. Jak z rodziną będzie Ci się mieszkać i funkcjonować naprawdę dobrze, to na koniec swojego pobytu możesz im coś dać. Niekoniecznie będzie to coś polskiego, ale będzie od Ciebie i dane na końcu będzie dobrze zapamiętane, jako pamiątka. Znasz też wtedy rodzinę lepiej, więc możesz kupić bardziej trafione prezenty. No nie wiem, ja tak uważam. -
labamba > 26-05-2014, 0:30
No właściwie masz rację, ale skoro już kupiłam, to dam im na początku. Zwłaszcza, że mam zamiar użyć podstępnie tych zabawek do nauki angielskiego -
Innominata > 26-05-2014, 0:35
Hej
Od 25 czerwca będę "operkować" w Tui niedaleko Vigo w Galicji.
Będę opiekować się dwójką przesłodkich (przynajmniej na zdjęciach) maluchów. Młodsze z dzieci (2 letnia dziewczynka) jest niepełnosprawne, co dla mnie jest super okazją aby się czegoś nauczyć z racji mojego przyszłego wykształcenia- fizjoterapeuta.
Jeśli, któraś z was będzie w pobliżu chętnie się spotkam, pogadam, powymieniam doświadczenia
Czy znacie jakieś tanie szkoły językowe w Galicji?
Mi udało się tylko znaleźć drogi kurs hiszpańskiego na uniwerku w Vigo...
Pozdrawiam! -
ka.wa > 26-05-2014, 1:11
Jeśli jakimś cudem uda mi się ogarnąć podróż do Ribadeo to chętnie wpadnę na jeden dzień do Vigo!
Próbuj language exchange! Ćwiczysz 2 języki i to za darmo. Hiszpanie są chętni na angielski pod każdą postacią. -
Innominata > 26-05-2014, 9:57
Zapraszam!
Już pomyślałam o language exchange i się tam zarejestrowałam