• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 17-03-2012, 22:59

[quote name="Astrid"]Hej blonde! Na kiedy masz pierwszą możliwą datę wyjazdu? I w jakim kierunku najbardziej byś się chciała udać?[/quote]

Datę 'idealną' mam na 20 sierpnia, a pierwszą możliwą chyba 30 lipca. Jeśli chodzi o kierunek, to nie mam tak, że np. 'musi być CA albo NYC i nigdzie indziej nie pojadę'. Ale bardzo miło byłoby gdyby był to taki stan, w którym nie ma zimy i śniegu Arizona na przykład... Ach... Ale wschodnie wybrzeże to też całkiem niezła opcja. No cóż, zobaczę jak to będzie, gdzie mnie będą chcieli ^^

A jak u Ciebie?

milenka3991 > 18-03-2012, 14:09

Hej hej czytam wasze wpisy i chyba się lekko przeraziłam !

Ogólnie rzecz biorąc planuje wyjazd na wrzesień...i jestem w sumie w tracie kompletowania dokumentów.

referencje wysłane foty ...trochę mi się to przedłuża bo czekam na nowy paszport (stary ważny bym juz tylko 3 miechy )

ale przeraziłam sie bo kurcze wy macie już Roomy pootwierane i w ogólne

Myślicie ze zdarzę mam jeszcze 5 miesięcy ale teraz mam bałagan bo matura i wszystko na głowie

ps: jestem w trakcie pisania listu i dużo czytała ze lepiej jak on wiąże się z własnym pomysłem ze może być kolorowy w ogólne jakie były wasze ?

Nimell > 18-03-2012, 14:17

Hej nie przejmuj się, 5 miesięcy to jeszcze sporo czasu, a Ty już kompletujesz dokumenty Ja też chcę wyjechać we wrześniu, a w sumie na razie wypełniłam tylko raporty medyczne, spokojnie, damy rade

magda-lenka > 18-03-2012, 14:24

zdazysz do wrzesnia :wink:

postaraj sie do czerwca miec zamknieta aplikacje, tak zeby zostaly Ci 3 mies. na znalezienie rodziny

(jak szybko ja znajdziesz, to zalezy w duzej mierze od Twojego dosw., ale takze szczescia -czy od razu trafisz na fajna rodzinke -i wlasnych preferencji -czy chcesz okreslony stan, ilosc dzieci, czy jestes elastyczna). wielu dziewczynom udaje sie znalezc match w przeciagu kilkunastu dni, inne czekaja kilka miesiecy.

jesli chodzi o list to nie wiem, jak on moze byc kolorowy?? kiedys oddawalo sie go w formie papierowej i wtedy faktycznie mozna bylo bawic sie w jakies formy garficzne, teraz wrzuca sie go online.

liczy sie tresc :wink:

napisz o:

-swoim pochodzeniu, rodzinie, pasjach, planach na przyszlosc

-dosw w pracy z dziecmi i dlaczego chcesz byc au pair

-innych waznych z perspektywy rodziny elementach: czy masz prawko, jak dlugo jezdzisz, czy umiesz plywac, jezdzic na rowerze (i innych rzeczach, ktorych np. moglabys nauczyc dzieci, jak gra na jakims instrumencie, taniec itd.)

Astrid > 18-03-2012, 14:51

[quote name="blonde"]
    [quote name="Astrid"]Hej blonde! Na kiedy masz pierwszą możliwą datę wyjazdu? I w jakim kierunku najbardziej byś się chciała udać?[/quote]

Datę 'idealną' mam na 20 sierpnia, a pierwszą możliwą chyba 30 lipca. Jeśli chodzi o kierunek, to nie mam tak, że np. 'musi być CA albo NYC i nigdzie indziej nie pojadę'. Ale bardzo miło byłoby gdyby był to taki stan, w którym nie ma zimy i śniegu Arizona na przykład... Ach... Ale wschodnie wybrzeże to też całkiem niezła opcja. No cóż, zobaczę jak to będzie, gdzie mnie będą chcieli ^^

A jak u Ciebie?[/quote]

Ja mam po prostu sierpień, bez konkretnej daty Mi się maaaarzy CA ale nie będę wybrzydzać Oczywiście chciałabym mieszkać w/koło dużego miasta

Milenka, jeśli już kompletujesz dokumenty to na pewno zdążysz

Astrid > 18-03-2012, 16:27

Właśnie zobaczyłam, że na APRoomie mam najwcześniejszą datę 23.07. Trochę lol, bo nic nie ustalałam, ale to kilka dni tylko, więc mniejsza z tym.

Mam pytanie - ile macie zdjęć w roomie? Ja na początek wrzuciłam 10 i mi zaakceptowali wszystkie, teraz dodałam jeszcze dwa...

agniesia > 18-03-2012, 18:37

Ja mam 16 a jeszcze chce pare dodać Sama ze zdjęć potrafię wiele wycztać, więc mam nadzieje, że rodzinki fotkami zachęcę

blonde > 18-03-2012, 19:13

Ja zdjęć mam 20... na początku dodałam 13, ale później moja koordynatorka (czy jak tam nazwać tą kobietę z którą miałam spotkanie i która sprawdzała mi aplikację) powiedziała, żebym jeszcze dodała kilka, bo oni lubią zdjęcia i wgl... No i mam 20/20

agniesia > 18-03-2012, 20:45

Jak tak powiedziała to to potwierdza moją teorię Zresztą my przecież też chciałybyśmy oglądać jak najwiecej zdjęć rodzinek

balbina > 18-03-2012, 20:46

a ile zdjęc dałyście z dziećmi?

i ile było 'różnych' dzieci, w sensie że zdjęcia z nie z tym samym dzieckiem
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia