• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

madz > 10-03-2013, 20:49

[quote name="kundelek"]Hej. Pytanie do tych, którzy są w CC. Czy na spotkaniu informacyjnym też mówiono wam, że na każde pytanie i każde zdjęcie w aplikacji musicie odpowiedzieć i opisać co najmniej pięcioma zdaniami?[/quote]

pierwsze słyszę jeśli chodzi o . A na pytania odpowiadałam kilkoma zdaniami praktycznie w każdym przypadku.

A co do kontaktu z CC to nie wiem o co chodzi bo ja nigdy nie miałam z tym problemu, Olusz na jakiego maila piszesz?

paulaw > 10-03-2013, 21:07

[quote name="goodmorningamerica"]
    [quote name="paulaw"]Gratulacje! Więc jaki jest następny krok? [/quote]

Na bank poczekanie i odebranie plastiku. Potem tylko wypełnię resztę aplikacji i będę mogła spotkać się z konsultantka z APiA. Ale na razie musze zająć sie robieniem dyplomów i matura ;/

a tobie jak idzie? [/quote]

Muszę iść po zaświadczenie do szkoły nowe (bo poprzednie było podobno złe, aha), do lekarza, do sądu po zaświadczenie o niekaralności, założyć wniosek o prawko międzynarodowe i odebrać paszport. I to już wszystko Później tylko wysłać muszę dokumenty pocztą.

olusz > 10-03-2013, 21:19

[quote name="madz"]A co do kontaktu z CC to nie wiem o co chodzi bo ja nigdy nie miałam z tym problemu, Olusz na jakiego maila piszesz?[/quote]

Najpierw próbowałam z opolską przedstawicielką, bo ona do mnie napisała pierwsza, ale kiedy nie odpisała w ciągu 1,5 tygodnia na mojego maila (w sumie to dwa, bo w drugim się już upomniałam o odpowiedź) i nie odebrała nawet telefonu, pisałam na <a href="mailto:aupair.pl@culturalcare.com">aupair.pl@culturalcare.com</a>, jest podany na stronie internetowej pod "kontakt", więc raczej zły adres mailowy nie jest tu problemem. Jak już straciłam cierpliwość i zadzwoniłam, odebrała Gabrysia (chyba? ) i faktycznie, strasznie sympatyczna dziewczyna, podoba mi się, że można z nią rozmawiać jak z koleżanką i od razu przejść na Ty, bo nie lubię tej całej sztywnej otoczki biurowej, ale jednak... To takie uprzedzenie. A wyjazd do USA to jednak skomplikowana sprawa i liczyłabym z ich strony na nieco większe zaangażowanie. Gdyby to się tak nie ciągnęło przez brak kontaktu, myślę, że byłabym sporo do przodu z aplikacją. Nie wiem, może dam im jeszcze trochę czasu na poprawę wizerunku

paulaw > 10-03-2013, 22:11

Dziwne, że tak ignorują... ja bym im to miała za złe Płacisz - wymagasz.

madz > 11-03-2013, 0:27

W CC nie placisz od razu wiec to stwierdzenie nie ma racji bytu.

No nie wiem, ja nie mam problemu z mailami do nich, zawsze wyczerpujaco odpisuja i to w dosc szybkim tertminie

goodmorningamerica > 11-03-2013, 0:57

[quote name="paulaw"]

Muszę iść po zaświadczenie do szkoły nowe (bo poprzednie było podobno złe, aha), do lekarza, do sądu po zaświadczenie o niekaralności, założyć wniosek o prawko międzynarodowe i odebrać paszport. I to już wszystko Później tylko wysłać muszę dokumenty pocztą.[/quote]

to już niedługo Ja jeszcze jedna referencję musze zdobyć i potem wszystko będzie w porządku!

będe wtedy na tym etapie co ty hahaha

karolinkaa77 > 11-03-2013, 2:39

Nie sądziłam ,że są takie problemy z przyjęciem do APiC , ja też planuje wylot pod koniec czerwca i w sumie do polowy tego tygodnia już wszystko będe miala gotowe więc licze ,że uda mi się znależć perfect match , a mam pytanie dotyczace wizy , wiecie może czy można sie ubiegać o wizę na przyklad będąc w UK ( planuje ejchać do siostry do Szkocji na 2 miesiące i wolalabym nie przyjezdzać do PL tylko po wizę ) ??

Poszperałam po wątkach i mam odpowiedz na pytanie , przynajmniej częściowo , myślicie ,że jest sens się bawić w ogóle w coś takiego ??

paulaw > 11-03-2013, 10:45

[quote name="madz"]W CC nie placisz od razu wiec to stwierdzenie nie ma racji bytu.

No nie wiem, ja nie mam problemu z mailami do nich, zawsze wyczerpujaco odpisuja i to w dosc szybkim tertminie[/quote]

To źle świadczy tylko o nich, skoro traktują cię poważnie, dopiero jak zapłacisz

Mi Gawo odpisuje po kilku/kilkunastu minutach, jeżeli są to godziny pracujące, lub następnego dnia, jeżeli jest już po 17, gdy wyślę maila. Także nie mam się na co skarżyć

madz > 11-03-2013, 11:07

[quote name="paulaw"]

To źle świadczy tylko o nich, skoro traktują cię poważnie, dopiero jak zapłacisz :)

[/quote]

Ale ja przeciez nie napisalam ze dopiero wtedy zaczeli mi szybko odpisywac. Nigdy nie mialam z tym problemu, z ciagu 1-2 zazwyczaj mi odpisuja i nie sa tak "mile" jak Iza z gawo :D

paulaw > 11-03-2013, 11:23

P. Iza jest dla mnie miła, nie narzekam Innym może się nie podobać, ale jak potrzebuję pomocy, to ją mam. Chodzi mi o to, że Ciebie np. nie ignorują, a innych tak, więc dla mnie to jest nieco dziwne, że z niektórymi się nie liczą, aż trzeba wydzwaniać do nich i prosić o pomoc.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia