• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA wrzesien/ październik?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA wrzesien/ październik?

• USA wrzesien/ październik?
  • Re: USA wrzesien/ październik?

89dzoana89 > 18-08-2010, 10:07

Po praktycznie miesiacu ciszy mam drugiego matcha

Rodzinka z Boulder,Colorado z dwojka dzieci

5-letnia Ruby i 3-miesieczny Grayson. Host pracuje w jakiejs compani sokow owocowych a matka na part time jako jakis tam director;P Szukaja kogos na 45h tygodniowo, mialabym rano przygotowywach ruby do przedszkolq, odbierac, zawozic na zajecia dodatkowe. Do tego zajmowanie sie Graysonem jak ona jest w pracy, asystowanie przy posilkach i BED TIMIE!!! Praca tez w weekendy jesli beda chcieli wyjsc na obiad, ze znajomymi czy sie powspinac...

Co myslicie?

Ja jakos nie jestem do nich przekonana ale poczekam na jakiegos maila :mrgreen:

justynak > 18-08-2010, 10:55

[quote name="Emyska"]Jeśli wszystko pójdzie tak, jakbym sobie tego życzyła, to prawdopodobnie ja równiez polecę 27 września

także byłybyśmy dwie[/quote]

a z jakiego biura lecisz, i gdzie mieszka twoja rodzinka??

Emyska > 18-08-2010, 20:13

jeszcze nie mam pewności czy to będzie moja rodzinka, na razie jesteśmy na etapie rozmów ale datę już mi podali i jest to właśnie 27.09.

Są z Great Falls, VA, pod Waszyngtonem. A jadę z Proworku.

A Ty dokąd się wybierasz?

justynak > 19-08-2010, 15:07

Ja jade z CC ale tez bede pod Waszyngtonem wiec zawsze mozemy sie spotkac

Emyska > 19-08-2010, 15:51

Jeśli tam wyląduję, to jak najbardziej jestem za spotkaniem ale to jeszcze jedna wielka niewiadoma gdzie będę

a Ty gdzie dokładnie bedziesz? Napisz co nieco o swojej rodzince

quaantaa > 20-08-2010, 9:41

dzoana89 i jak Twoja rodzinka? pisałaś z nimi? dzwonili?

przekonałaś się do nich, czy wręcz przeciwnie zraziłaś się do nich jeszcze bardziej?

martyna jakie postępy masz z rodzinką?

dziewczyny trzymam kciuki za wasze matche, rodzinki i wyjazdy!!

mi zostały jeszcze prawie 2 m-ce do wylotu... ale jakby nie było blisko, bliżej coraz bliżej do października

najprawdopodobniej wylatywać będę w okolicach 18 października, czy jest ktoś to też ma wylot w tym dniu?

pozdrawiam gorąco :*

89dzoana89 > 20-08-2010, 10:43

[quote name="quaantaa"]dzoana89 i jak Twoja rodzinka? pisałaś z nimi? dzwonili?

przekonałaś się do nich, czy wręcz przeciwnie zraziłaś się do nich jeszcze bardziej?

[/quote]

A no dzwonili wczoraj bez jakiejgokolwiek uprzedzenia mnie o tym;p!!!!

Czyli pierwsze interview mam za soba;D

Wiesz co no wydaja sie baaardzo sympatyczni i bardzo fajnie nam sie rozmawialo Bylabym ich pierwsza au pair bo teraz maja tylko nianie na kilka godzin tygodniowo

Pokoj z wlasna lazienka w piwnicy obok pokoju z telewizorem i bieznia i playroomu;P

Maja 2 auta ktorymi trzeba sie dzielic ( oni chodza piechota albo jezdza rowerami do pracy) i do tego dodatkowy rower dla au pair haha

W okolicy sa 3 au pair, jedna kilka domow dalej

Ogolnie juz podczas rozmowy powiedzialam ze wole zajmowac sie wiekszymi dziecmi i nie bardzo odpowiada mi praca w weekendy ( i co do tego to mnie rozumiala hehe) ale mamy kontakt mailowy i ciagle uzupelniamy sie wiadomosciami

Podrozuja bardzo czesto, maja rodzine na Alasce, host czesto jezdzi do Nowego Yorku i oni tez tam czasem sa na kilka dni

Szkoly blisko, hostka flexible wiec moze dostosowac godziny pracy do mojego rozkladu zajec.

Podsumowujac:

jestem raczej na nie...uziemiona w praktycznie kazdy weekend ( to straszne wiedziac ze wszyscy moga sie bawic, imprezowac i podrozowac a ja pracuje), maly dzieciaczek i to praktycznie tylko nim sie bede zajmowala. Jaskos nie ciagnie mnie do pieluch po raz kolejny... :mrgreen:

A wy co myslicie??

karolinka > 20-08-2010, 11:52

Dzoana, wydaje mi sie, ze powinnas zaczekac na kolejna rodzinke.. jak nie chcesz sie bawic w zmiane pieluch a dotego przemawia fakt, ze musisz pracowac w weekendy.. rozumiem jakby taka praca byla co ktorys weekend..

takze wg mnie czekaj dalej

justynak > 20-08-2010, 17:09

no wiec moja Host rodzinka mieszka w Bowie, blisko Waszyngtonu i Baltimore Ja bede ich 3 au pair, dwie wczesniejsze tez byly z Polski. Zajmować się bede 2 chlopcami jeden ma 3 lata drugi roczek. praca od poniedzialku do piatku, weekendy zawsze wolne. Host mama jest bardzo sympatyczna i otwarta osoba jestem dobrej mysli

89dzoana89 > 20-08-2010, 17:59

A czemu zawsze maja au pair z Polski? Kiedy lecisz?

No wiesz ja moglabym sie zajmowac mniejszymi dzieciaczkami ale jednak weekendy wolalabym miec wolne i auto do wlasnej dyspozycji a nie dzielone z hostami...wnerwialo by mnie ciagle pytanie o pozwolenie itp

Terazz jestem au pair w Anglii, czesto pracuje w weekendy za to w tygodniu nic nie robie ale to nie jest zbyt korzystne bo znowu znajomi pracuja w ciagu tygodnia a na weekend cos fajnego zawsze organizuja a ja zadko kiedy moge w tym uczestniczyc:/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia