-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
karolinka > 04-05-2011, 22:21
hej! glowa do gory! a szukasz tez na greataupair.com? to byla Twoja pierwsza rozmowa z jakakolwiek hf, wiec sie nie stresuj, jak nie oni to znajda sie inni!przed kazda rozmowa miej liste pytan o ktore chcialbys zapytac, powiedz im na wstepie, zeby starali sie mowic wolniejszym tempem niz zwykle,bo chcesz ich dobrze rozmuiec! -
Nathalie > 05-05-2011, 7:20
Hej, Piotr, dobrze, ze Ci wszystko pokazalato ważne nie poddawaj sie, nie zalamuj! będzie dobrze:-) -
Piotr > 05-05-2011, 9:27
Pokazała praktycznie całą chatę ogród samochód kuchnię biegała z kamerą i mówiła.Trochę crazy rodzina cały czas z komputerem chodziła ciężko było ją zrozumieć bo głośnik,no zobaczymy napisałem jej że jak by chcieli porozmawiać kolejny raz ale żeby kamera stała.Wcześnie nie dawałem jej zdjęć przesłałem je dziś rano nie wiem dlaczego ale jakoś jak jestem przekonany do tej rodziny są tacy zabawni otwarci.Jak zadawali pytania normalnie całym zdaniem odpowiadałem całymi zdaniami jak już trochę kamera ustała.Ja o niej niemal wszystko co chciałem wiedzieć jest na profilu lub w e-mailach mi napisała,więc nie bardzo miałem o co pytać o byłą au-pair pytałem,i o bzdury różne nie istotne.Siedzę jak na szpilkach i czekam na i e-mail lub esemesa czy będą na tak lub jeszcze raz rozmowa.Tak bym bardzo chciał naprawdę wyglądają fantastycznie są zabawni wydają się być pomocni nie wiem czego więcej chcieć trzymam kciuki.Może po tych wyjaśnieniach że ta kamera będzie dobrze oby(przeszkadzało to to nie wymówka),tak było że ja ją o coś żeby powtórzyła i ona też ale jak już powtórzyłem lu ona było ok.No i cały czas banana na twarzy miałembo nie dało się z nią inaczej zero powagi jej mąż poważny ale ona.Całe wieki ten e-mail od nich idzie traw wieki dla mnie,a może wcale nie odpiszą .Wcześniejsze rodziny były fatalne tu od razu jakieś takie zainteresowanie nimi mam zupełnie co innego. -
rosario > 05-05-2011, 10:13
jesli wczesniejsza aupairka z nimi tyle czasu mieszkala, to chyba jest to najlepszy dowod, ze sa spoko i raczej wiekszych problemow nie bylo -
KajaWroc > 05-05-2011, 12:16
spoko sie zachowala z tym ze pokazala Ci caly dom ,tzn. mysle ,ze wieszkosc rodzin wychodzi z zalozenia - jesli szuka kogos z bylych krajow bloku komunistycznego ,ze "a po co wysylac im zdjecia mieszkania i tak pewnie bedzie miec lepiej u nas niz u siebie" no niektorzy to tak posdwiadomie maja, nie robia tego celowo tylko poprostu np. nie maja czasu /nie chce im sie wysylac zdjec ,a ja uwazam ze powinni no bo kurde w koncu my tam bedziemy zyc i mieszkac!!moja rodzina mi nie przeslala zdjec domu,ale dostalam duzo zdjec dziecka itd, jestem wyrozumiala bo kobieta ma termin porodu coreczki juz 20 maja!!!gadalam z nia i jej mezem przez telefon,wydaja sie ok ale to bede mogla stwierdzic tak naprawde jak juz wroce do polski! -
Piotr > 05-05-2011, 13:30
Muszę biernie czekać mam nadzieję że się namyślą i zdecydują na mnie jak ja tego chce.Ta ich otwartość no niesamowite czuł bym się praktycznie jak w domu tak na luzie podchodzą do życia.Wszystko im wyjaśniłem porozmawiał bym tak jak by ta kamera stała bo to mogło źle wyglądać że nie rozumie(a ona biegała z kamerą),jak byli w miarę spokojni jeżeli mogą tacy byćcrazy family ale tak pozytywnie.Myślę że ciężko by było znaleźć kogoś podobnego głównie e-mailowałem z rodzinami tu to od razu były konkrety co będę robił za ile jakieś dodatkowe korzyści.Trudno mi powiedzieć jakie wrażenie na nich wywarłem,są bardzo przyjacielscy teraz grille robią często dużo ludzi zapraszają no i mają sąsiadów też takich pozytywnie nastawionych do życia że tak powiem
Jeżeli czuje się dobrze z rodziną to można na wile kompromisów pójść,jak bym dłużej pracował dodatkowa kasa,dziecko ma wakacje dopiero od września szkoła tak mówiła,nie wiem jak tam jest.Wolę mieć fajną rodzinę i przywileje czasami dłużej popracować ale weekendy wolne niż jak ,poprzednia rodzinka w nocy czasami pracowali jaja jakieś.Jeżeli by mnie wybrali myślę że ciężko będzie lepiej trafić teraz tak myślę ciekawe jak by było po przyjeździe. -
rosario > 05-05-2011, 13:35
i nie zapominaj, ze nie dosc,ze oni sa fajni to i lokalizacja fajna -
Aisling > 05-05-2011, 20:46
Wybacz Piotrze, ale bardzo Cię proszę, abyś czasem uraczył nas większą ilością znaków interpunkcyjnych. Bo choć nieraz chciałam się zabrać za przeczytanie Twoich postów to nie byłam w stanie, bo nic prawie z nich nie rozumiałam, a domyślać się w jakim kontekście coś miało być - nie ma sensu. Z góry dzięki -
Piotr > 06-05-2011, 9:44
Cisza przed burzą.Raczej nie mają czasu bo i na profilu się nie logowali.Jak myślicie szukać innej rodziny czy czekać aż podejmą decyzję?.Kolejna rodzina do mnie napisała już 6 od czasu rejestracji czyli z 12 dni chyba.Ja bym wolał młodsze dziecko bo tylko z takimi mam doświadczenie 2-7 lat.Z drugiej strony gdzie znajdę taką lokalizację taką crazy family.Czekam do jutra jak nic nie napiszą szukam innej rodziny i czekam na ich odpowiedz w między czasie. -
dariaaa > 06-05-2011, 11:47
dostalam od rodziny taka (natychmiastowa!) wiadomosc zwrotna, ktora jak dla mnie wyglada troche podejrzenie jako ze tak szbko mialabym dostac te prace ('the job is yours'):
Hello Dear,
I seriously appreciate your reply knowing you are willing and ready to
be part of my family. I really need you to come over here to assist me
take proper care of my family because am usually out and feel its bad
leaving them alone at home at all time so I really would appreciate
you come over here as soon as possible, but let me ask a question. Do
you have UK National Insurance Number,UK National Insurance Document,
UK Tax Clearance and a Medical clearance and a Medical clearance, I
would advise you email the United Kingdom Immigration Service to help
you for the UK National Insurance Number,UK National Insurance Document,
UK Tax Clearance and a Medical clearance and a Medical clearance,
here is the E-mail that you will contact them
(<a href="mailto:Unitedkingdomimmigrationser@live.com">Unitedkingdomimmigrationser@live.com</a> ) If you contact them let them
know you are from me and explain to them all you need for the
traveling to UK
and I want to tell you that I will help you pay for the half payment
that the Immigration Service ask you to pay for the UK National
Insurance Document, UK Tax Clearance and a Medical clearance...just to
tell you how urgent I need you here and to assure you on how serious I
am about you coming here to work for my family as an Au pair,
the job is already yours. I will be paying 2,500 pounds per month and
a pocket fee of 600 pounds every week In case you need to get something
for yourself.
I will be very grateful if you respond better to me..... You have
nothing to worry about you will be treated like one of the family.
Hope to hear from you soonest.
Warm regards from,
Larry Scott