• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

Mati > 14-01-2014, 17:23

Hej wszystkim Patryk - Ja tak samo nie mam zadnego doswiadczenia, plany mojego wyjazdu są bardzo odległe wiec nie przegladalem tak bardzo ofert agencji, jedyno co wiem w tej sprawie to to, ze APiA nie przyjmuje chłopaków. Przynajmniej jak pisałem do nich jakies 2 miesiące temu to taka dostałem odpowiedz(Mogło sie cos w tej sprawie zmienic, chociaz wątpie). Ja prawdopodobnie skłonie sie ku CC ale ja mam jeszcze duuuuzo czasu
    Powodzenia i pozdrawiam.

ledo > 14-01-2014, 18:06

Dzieki wielkie Anjaa, Prowork na pewno akceptuje male au pair. Czyli bede mial duzo do myslenia, do ktorej agencji sie zglosic. A przede wszystkim zalezy mi na takiej, ktora bedzie miala dosc duzo rodzin, a zebym mial jakiekolwiek szanse jakies rady dla mnie na poczatek ?

ewelinagr88 > 14-01-2014, 21:39

Prowork i Gawo wspolpracuje  z ta sama firma czyli  APC tylko w APC masz test psychologiczny ale mozna go nie zdac dlatego w Gawo jest o tyle fajnie ze jak nie zdasz testu to dadza cie do IE to druga firma z ktora wspolpracuje Gawo, jesli jestes male au pair to polecam zrobic naprawde pomyslowy filmik z duza iloscia ujec jak sie bawisz z dziecmi (ale nie zdjecia) a na koncu dodaj jak prowadzisz auto i gotujesz

Anjaa > 14-01-2014, 23:04

Bądź sobą, dużo się uśmiechaj i nie wahaj sie o nic pytać, naprawde o nawet najmniejsze głupoty
    Dużo chłopaków z Francji wyjeżdża jako au pair, na yt znajdziesz Romain'a Menu'a, weź go po prostu sprawdź i się ogarniesz, ma tez bloga

Johnson > 15-01-2014, 0:19

Równie dobrze możecie zadać pytania komuś z forum....
    np mi/mnie ?

Przepraszam ,że tak rzadko tu bywam, ale jestem tak cholernie zajęty...w pon pracowałem całe 30 minut ^^

Co do male aupair, ja jestem z CC, chciałem się zapisać do proworku, aczkolwiek gawo wydaje się bardziej ogarnięte...z tego co wiem to apia nie przyjmuje chłopaków!

P.S Przestańcie z tą Cali! Zapraszam do NJ ! hah

Divertissante > 15-01-2014, 12:30

Miss - od tygodnia próbujemy się zgadać na skype, ale coś ciężko idzie. Dlatego nic nie piszę, bo nie ma co!

Właśnie jak czytałam wszystkie nowe posty, zastanawiam sie "dlaczego nikt nie skieruje ich do Johnsona???" A tu proszę, szanowny Pan we własnej osobie!
    Chłopaki, powiem szczerze z własnego doświadczenia - w GAWO bardziej interesują się, jak Ci idzie Chociaż z tego co wiem, to w APiA mają więcej rodzin. Jeśli zastanawiacie się pomiędzy Prowork i GAWO to polecam GAWO, bo mają w razie wu też drugą agencję jeśli Cię nie przyjmą (tak jak pisała Ewelina) Prawda jest też taka, że musicie pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Chodzi mi tutaj o nas ludzi z forum, ale też tych z agencji Sytuacja male au pair pewnie wygląda troszkę inaczej, podejrzewam, że macie trudniej (chociaż ja i tak już czekam od września za PF ), więc popieram to co pisała Ewelina. Musicie mieć odjazdowy filmik. I nie tylko zdjęcia, ale bardziej ujęcia z dzieciakami. Co jak co, wiadomo, że kobiety mają rękę do dzieci, a wy, faceci musicie ich do tego przekonać No i jeszcze raz - nie bójcie się szczegółowych pytań!

Życzę Wam powodzenia, cieszę się, że coraz więcej chłopaków decyduje się na program! Piszcie śmiało - tu czy w pw - jestem chętna do pomocy  

P.S. Mam nadzieję, że tylko nie sprzątniecie mi jakiejś mojej PF sprzed nosa! Oczywiście żartuję

missbigdreams > 15-01-2014, 14:20

Oo, szkoda. Wydawałaś się podekscytowana tą rodziną. Trzymam kciuki żeby wyszło albo w ogóle żeby pojawiła się masa nowych i ta jedna idealna!

Divertissante > 15-01-2014, 15:26

Tak, podobają mi się. Z opisu wywnioskowałam, że potrzebują kogoś takiego jak ja Ale jak nie ta, to inna Chociaż nadal próbujemy się umówić na rozmowę.

Johnson > 15-01-2014, 15:33

Divertissante my dear!

Co z tym filmikiem z życzeniami ?

Co do filmiku,
    nie zgodzę się

Nie miałem ani jednego ujęcia jak bawię się z dziećmi, hmm w sumie w ogóle nie miałem ujęcia z dziećmi. Ale za to przekazałem "siebie" w sposób kreatywny.

Rada ode mnie, i od moich hostów: jeżeli macie mieć wymuszone ujęcia z dziećmi, lepiej ich nie miejcie wcale. Moja hostka powiedziała mi ,że mój filmik jako jeden z niewielu nie miał właśnie udawania super zabawy z dzieciakami, jak to wspaniale się razem czujemy, i dlatego była zainteresowana moją aplikacją. Z referencji wiedziała ,że mam doświadczenie, a z filmiku ,że umiem się bawić

Divertissante > 15-01-2014, 17:29

Johnson, zabij mnie, zapomniałam! Dzisiaj się nim zajmę  

I zgodzę się z Tobą, co do tych wymuszonych zabaw Ale przecież to, że nagrywamy zabawę z dziećmi nie znaczy, że jest to wymuszone. Chociaż nie powiem, po tym twoim wpisie zaczynam się zastanawiać nad moim filmikiem hahaha. 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia