-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
balbina > 09-03-2013, 18:00
W APiA nie ma dużo w Aplikacji ( robiłam aplikację w sumie w 4 agencjach) No i nie kumam czemu tak długo robiłaś aplikację do CC - to można zrobić w tydzień ( łącznie z filmikiem, zdjęciami, papierkami ) -
anetka194 > 09-03-2013, 18:06
Tak, byłam hospitalizowana właśnie z powodu anoreksji a ich regulamin na to nie pozwala. I wszystko było by w porządku gdybym wiedziała o tym już od samego początku. a tutaj taka "niespodzianka" po 6 miesiącach i po gotowej aplikacji. No cóż, mam nadzieję,że w APiA nie będzie to problemem. W sumie niektórzy mogą pytać po co się do tego w ogóle przyznawałam, ale nie chciałam nic ukrywać, bo na pewno byłyby wielkie kłopoty kiedy by to przez przypadek wyszło.
Także mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej i zdążę z wszystkim, tak aby wyjechać w sierpniu
Czy któraś z was nie ma jeszcze rodzinki a planuje wyjazd w podobnym terminie? Bo boję się że jest już za późno. -
paulaw > 09-03-2013, 18:11
Ja jeszcze roomu nie mam otwartego (ale na 100% do końca marca się wyrobię), a planuję tak czerwiec/lipiec. Ale nie ma się co nastawiać, rodzinki szukają au pair z dużym wyprzedzeniem często. -
anetka194 > 09-03-2013, 18:12
[quote name="aguta"]W APiA nie ma dużo w Aplikacji ( robiłam aplikację w sumie w 4 agencjach) No i nie kumam czemu tak długo robiłaś aplikację do CC - to można zrobić w tydzień ( łącznie z filmikiem, zdjęciami, papierkami )[/quote]
Sama nie wiem czemu tak długo, jakoś ciężko było mi to ukończyć.
ale rzeczywiście w porównaniu do CC w APiA jest tego malutko. -
madz > 09-03-2013, 19:22
A pytalas sie wczesniej w CC czy mozesz wziac udzial w programie. Szczerze to ja sie nie dziwie ze Cie nie przyjeli, sorry ale po prostu mowie co mysle. Fajnie ze wygralas z anoreksja ale jednak kazda sytuacja stresowa, nowe srodowisko, odleglosc odd domu, to niestety moze na Ciebie negatywnie wplynac. tu tez chodzi o Twoje bezpieczeństwo. Bo ubezpieczenie nie pokrywa leczenia chorob nabytych przed wyjazdem. -
freckled > 10-03-2013, 1:03
[quote name="merti"]
freckled jak chcesz to wysle ci moj test to cie zaakceptuja na pewno w apca jak nie to mozesz afere robic [/quote]
ooo no pewnie, że chcę
a tak w ogóle to mogą mnie nie zaakceptować w agencji jak źle wypełnię ten test?:O mam nadzieje, że nie wyjdzie z niego, że coś ze mną jest nie w porządku
[quote name="anetka194"]
Czy któraś z was nie ma jeszcze rodzinki a planuje wyjazd w podobnym terminie? Bo boję się że jest już za późno.[/quote]
ja dopiero w tym tygodniu mam zamiar zgłosić się do agencji i liczę na to, że nie jest za późno na znalezienie idealnej rodzinki na lipiec -
margo > 10-03-2013, 10:50
[quote name="freckled"]
a tak w ogóle to mogą mnie nie zaakceptować w agencji jak źle wypełnię ten test?:O mam nadzieje, że nie wyjdzie z niego, że coś ze mną jest nie w porządku
[/quote]
Wiesz no mnie nie przyjęli do APCi oni nie podają powodu dlaczego cię nie przyjmują i to nie chodzi o to że ktoś jest świrnięty xd A tak ogólnie to ostatnio kilka dziewczyn nie przyjęli (nawet po studiach pedagogicznych xd ) Więc to zależy od szczęścia -
emptyhousee > 10-03-2013, 12:59
mnie też nie przyjęli w APC , przez chwile byłam w szoku ;O aż pomyślałam, że coś ze mną nie tak xD -
paulaw > 10-03-2013, 13:34
Też się boję, że mnie nie przyjmą. Nie dostałam poprawek do testu, jak większość dziewczyn, a poza tym to byłoby nie fair :/ Strasznie się tym stresuję, bo APC+IE = większe szanse, a samo IE... no cóż. -
merti > 10-03-2013, 15:13
freckled to odezwij sie do mnie na fb (link na blogu mam) to Ci prześlę