• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA wrzesien/ październik?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA wrzesien/ październik?

• USA wrzesien/ październik?
  • Re: USA wrzesien/ październik?

maria_kujpom > 12-08-2010, 17:03

Oczywiscie, jak uwazacie. Jak dla mnie grunt to fajna rodzinka. Do klimatu mozna sie przyzywczaic- z wykluczeniem oczywiscie dziwnych reakcji organizmu jak np. twoja alergia.

Ja wolala bym siedziec w deszczowym Seatlle z fajna rodzinka niz w cieplej kaliforni z niebyt fajna. Aczkolwiek róbcie co chcecie.

Wiesz Martynko wole przypominac o Ohio, zeby nikt nie zapomnial i wystrzegl sie tej nudy.

Joan > 12-08-2010, 19:39

a ja wolałabym trochę pomęczyć się z rodzinka i być w Kalifornii niż być u jakieś fajnej rodzinki w nieciekawym dla mnie stanie, ile ludzi tyle wyborów

Victoria > 12-08-2010, 22:06

Wlasnie z nimi gadalam i sa spoko... ale w Seattle duzo pada! Sami to mowili. Bede sie musiala pozadnie zastanowic.

A co do Ohio, to ja akurat chcialam tam kiedys jechac Naprawde, sa gorsze stany, Texas np. Wiadomo, ze California najlepsza...

A co do tego co wazniejsze czy rodzinka czy stan... nie wiem! Moze i faktycznie rodzinka jednak. Bo wiekszosc czasu sie z nimi spedza jednak. Ci z ktorymi teraz gadalam musze jeszcze sie upewnic czy to nie zbyt gorliwi katolicy, bo jak pisala mi ta pani maila, to w podpisie wyskoczyl mi cytat z Biblii. Byle nie fanatyczni, to ok dla mnie Fanatyzm jest zly, tak nawiazujac do obecnej klotni pod Krzyzem w Wawie! :|

Rodzinka jest np. wazna, ja jestem osoba dla ktorej wazne sa relacje z ludzmi. Oczywiscie lubie tez sloneczna pogode, jak pada to mi sie chce spac! No i wez tu czlowieku sie zdecyduj 8)

maria_kujpom > 12-08-2010, 22:29

A tak swoja droga czyzby podpis ze firma prowork jest lipna poskutkowal, ze masz match? hah!

Sama sie musisz zdecydowac. To ze duzo pada nie oznacza ze pada bezustannie.

Victoria > 12-08-2010, 23:06

Maria, a wiesz ze chyba tak hehehehe :lol:

No, dodam ze w Californii pada raz na rok :wink:

ell > 13-08-2010, 10:35

[quote name="Victoria"] Naprawde, sa gorsze stany, Texas np. [/quote]

a ja bym chciała mieć rodzinkę z Texasu z np. okolic Houston albo Dallas. Każdy ma swoje zdanie przy wyborze. Dla mnie równorzędne było 1. rodzina i 2. lokalizacja (ale nie chodziło mi o klimat, a o bliskość do dużego miasta i dużą liczbę innych operek w okolicy, żeby nie umrzeć z nudów w weekendy). W Polsce klimat mamy beznadziejny, więc skoro tutaj przeżyłam tyle lat, przeżyję i gdzie indziej. Rozmawiałam z tą dziewczyną z Seattle na FB i baaaardzo jej się tam podoba.

quaantaa > 13-08-2010, 13:38

Witam dziewczynki

przepraszam, że tak długo milczałam, ale mam problemy z modemem i jestem odcięta od świata, bo nie mam internetu w domu... :/ czekam na wymianę na nowy grrr a wiec korzystam z niego w pracy jak tylko mogę

Martynie i Victorii gratuluje matchów mam nadzieje, że to będą już te perfect match

Maria take it easy to tylko jeden dzień wytrzymasz tu z nami !!!

odezwę się jak tylko dam radę trzymam kciuki dziewczyny !!

Victoria > 13-08-2010, 15:07

[quote name="ell"] W Polsce klimat mamy beznadziejny, więc skoro tutaj przeżyłam tyle lat, przeżyję i gdzie indziej. [/quote]

Oj uwierz, sa gorsze klimaty, np. w Belgii i Holandii :wink:

Ale to super ze kazdy ma inne zdanie, dlatego mozemy sie laczyc rodzinami :mrgreen:

martyna > 13-08-2010, 20:04

quaantaa jak wypali ta GA to i tak Ci nie odpuszczę więc szykuj dla mnie łóżko u hostów

Joan > 13-08-2010, 20:30

dziewczyny dopóki nie zrobi się prawo jazdy to aplikacja nie jest wysyłana do Stanów ?? dopiero po dosłaniu kopii prawka mamy otwarty room i proces matchingu czy jak to jest ??
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia