-
-
Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
asiek18 > 12-01-2014, 18:30
http://tomakeadreamcometrue.blogspot.com/ - zapraszam na mojego bloga !) -
missbigdreams > 12-01-2014, 19:02
KiniMini napisał(a):kochana
ja tez sie denerwuje wiza ja mam 3 miesieczne dziecko ! no to mnie nastraszylas ! gdzie sataralas sie o wize?! kraków czy wawa
Jeszcze nie mam wizy, dopiero czekam na papiery. Masz referencje poświadczające, że opiekowałaś się takim małym bobasem? -
doti > 13-01-2014, 6:47
hallo hallo!!
troche czasu minelo.. widze duzo nowych osob) i widze ze zastanawiacie sie nad malymi dziecmi i wiza.
Moje host dziecko (jedno z czterech) jak bylam w konsulacie mialo niecale 2 miesiace - mialam sie nim zaczac opiekowac jak mial niecale 3 miesiace.
Mialam doswiadczenie z dziecmi 6mies i wiecej. mialam ze soba wszystkie referencje - W OGOLE nie potrzebne. Konsul byl bardzo mily, zero stresu.
Badzcie pewne siebie - jedziecie, jestescie uczciwe, znacie swoja host rodzine, dlaczego niby mieli by wam nie dac wizy? DOSTANIECIE wize na bank!
ja o wize staralam sie w krakowie - i dostalam bez zadnych problemow. (wszystko mozecie przeczytac u mnie na blogu) serio - wiza to tylko formalnosc.
Powodzenia!
I pozdrawiam wszystkich baaaardzo serdecznie!! -
ledo > 14-01-2014, 3:40
Cześć dziewczyny, Patryk z tej strony. Dużo czytałem, forum śledze od miesiąca, blogi to chyba wszystkie na wylot przgelądnąłem. Chce wyjechać w 2014 , myśle że gdzieś od czerwca licząc w przód. Zresztą nadal czytam i zbieram informacje i czym więcej się zagłębiam, to dochodzę do wniosku, że ProWork, mimo że jest tańszy, nie wymaga tych drogich ubezpieczeń, wcale nie jest taki dobry. Czy mam racje ? Co polecicie początkującemu Male Au Pair, którą agencje ?
Pozdrawiam -
Baskah > 14-01-2014, 10:12
Niestety nie masz za duzego wyboru. apia z tego co wiem to mezczyzn nie przyjmuje do programu.moze ktos bardziej doswiadczony albo zorientowany sir wypowie -
missbigdreams > 14-01-2014, 11:47
Patryk - co do Proworku. Ja najpierw zapisałam się do tej agencji, dostałam wszystkie papiery aplikacyjne bla bla, gadka szmatka ale po pewnym czasie zrozumiałam, że nie podobała mi się współpraca więc przeszłam do GAWO. Szczerze mówiąc, mało która pisze tu cokolwiek o tej agencji, mało która też do niej należy. Jak wiadomo APiA jest najpopularniejszą agencją. Jeśli chciałbyś zobaczyć jak wyglądają ich papiery czy cokolwiek - pisz.
No a wy co moje dziewczęta - co to za cisza? Divertissante- jak tam rodzinka z NYC? -
ledo > 14-01-2014, 13:19
Nic mi nie pozostaje jak przedzwonic po kolei po agencjach i dowiedziec sie dokladnie jak sie ma u nich sprawa male au pair. Szkoda, bo jako facet nie mam za bardzo na czyim doswiadczeniu bazowac, wiec licze na was -
Anjaa > 14-01-2014, 16:45
APIA jak najbardziej chłopakow przyjmuje, tak samo CCC, nie wiem jak jest z Proworkiem -
Baskah > 14-01-2014, 16:58
Ah widzisz. A cos wczesniej czytalan ze male au pair odpada. Zle przeczytalam. -
ledo > 14-01-2014, 17:20
Dzieki wielkie Anjaa, Prowork na pewno akceptuje male au pair. Czyli bede mial duzo do myslenia, do ktorej agencji sie zglosic. A przede wszystkim zalezy mi na takiej, ktora bedzie miala dosc duzo rodzin, a zebym mial jakiekolwiek szansejakies rady dla mnie na poczatek ?