-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Astrid > 08-03-2012, 17:05
Wow, ale z ciebie farciarzSkąd są? -
Piotr > 08-03-2012, 19:11
Napisala dosyc dlugi e-mail,ale nie to co bym mi dalo jakis obraz ich rodziny.
Od ponad dwoch lat mieszkaja w Chinach Shanghai,maja wracac do USA(nie podala miasta) dla mnie nie ma znacenia miejsce,ale zapytam.
Dzieci dziewczyna 13 lat i chlopcy 11 i 8.Mialem juz 5 minut rozmowy przez telefon zadzwonila do mnie poniewaz nie odpisalem na e-mail.Straszne zapracowany jestem tu w tej Anglii.Mieli juz au-pair przed wyjazdem do Chin.Cala reszta malo istotna.Bedzie mnie czekal dlugi skype bo nic nie wiem o nich.
Jezeli zadzwonila to musi myc zainteresowana.W swoim czasie odpisze na e-mail niech nie mysli ze jest jedna,ale jest.
E-mail byl dlugi mimo wszystko tylko tyle wiem co u gory.
Po roku w USA mam zostac au-pair w Chinach na ironie.
Podala mi link do bloga jak wyjechala do Chin od tego czasu pisze wiec widzielem ich zdjecia.Nwet jesli nie oni to inni ja za stary lis jestem na to zeby nie spac w nocy bo mam rodzinke w roomie,czytalem taki post na forum ze ma ktos rodzinke w roomie i nie moze spac.Troche luzu,spontanicznosci,a wszytko bedzie ok.
Moj angielski jest dobry wiec skype sie nie obawiam. -
magda-lenka > 08-03-2012, 22:37
[quote name="Piotr"]Podala mi link do bloga jak wyjechala do Chin od tego czasu pisze wiec widzielem ich zdjecia.Nwet jesli nie oni to inni ja za stary lis jestem na to zeby nie spac w nocy bo mam rodzinke w roomie,czytalem taki post na forum ze ma ktos rodzinke w roomie i nie moze spac.Troche luzu,spontanicznosci,a wszytko bedzie ok.
Moj angielski jest dobry wiec skype sie nie obawiam.[/quote]
pewność siebie jest jak najbardziej pozytywna i ceniona w indywidualistycznej amerykanskiej kulturze.
ale zarozumialstwo i brak pokory już mniej :wink:
jak bedziesz olewac innych ludzi to nie wroze Ci swietlanej przyszlosci w stanach, w innych miejscach zreszta tez nie.
ewidentnie nie jestem tak fenomenalna jak Ty :wink: bo przed moim matchem tez nie spalam.
skonczylam 2 kierunki studiow, mam cae, au pair w stanach juz bylam -
Piotr > 09-03-2012, 0:14
Jestem innego zdania,pewnosc siebie zaprowadzi mnie daleko(nie myl z zarozumialoscia), moze lepiej byc niesmialym??.Ja sie nie szufladkuje jezeli nie ta rodzina to inna jezeli nie USA (moze mi nie jest pisane) to Australia czy inny kraj.Pewnosc siebie uwazam za pozytywna ceche charakteru.Wiem na co mnie stac i co moge od siebie wymagac i nie jest to zarozumialosc bo mam pokore i wiem na co moge sobie pozwolic i kiedy powiedziec stop.
Nie wiem gdzie ja olewam ludzi,niestety nie mialem czasu odpisac mam wolne tylko wieczorami od pon do pt.wtorki sa strasze bo caly dzien na kursie.
Zadzwonila to odebralem najlatwiej tak,z telefonem no excuses,jezeli by to byly godziny pracy mogl bym nie odebrac.
Na e-mial juz odpisalem.Dowiedzialem sie od hostki ze dostala e-mail i potwierdzila co nieco o mnie.
Pamietam jak hostka pisala moje referencje trwalo to ponad godzine zeby byly jak najlepsze(zeskanowala te kartki z programu miala wiele i mogla pisac ,hostka jest dziwna).Wiec referencje od obecnych hostow sa znakomite.
Szukajac rodziny w Anglii rowniez spalem a mialem skype co dzien przez jakies 25 dni.Moze wtedy obawialem sie rozmowy na skype,ale teraz jak juz od prawie dziewieciu miesiecu zyje w Anglii z angielska rodzina.To by bylo dziwne gdy bym mial obawy przed rozmowa.Rozmowa jak kazda inna,przeciez to zwykli ludzie. -
magda-lenka > 09-03-2012, 11:01
[quote name="Piotr"]Rozmowa jak kazda inna,przeciez to zwykli ludzie.[/quote]
to jest rozmowa kwalifikacyjna, wiec juz z definicji wpisany jest a nia stres. poza tym dochodzi aspekt emocjonalny -poprzez rozmowy poznajesz tych ludzi, zaczyna Ci na nich zalezec i w zaleznosci od wrazliwosci kazdy inaczej to przezywa.
zycze Ci powodzenia. wez jednak pod uwage fakt, ze nie tylko Ty bedziesz przebierac w rodzinach. ludzi o DOSKONALYCH kwalifikacjach, z roznych zakatkow swiata jest naprawde sporo.
i bardzo prawdopodobne ze ta rodzina rownoczesnie rozmawia z kilkoma innymi osobami - jak nie odpowiesz przez dluzszy czas, to moga w miedzyczasie juz wybrac kogos innego. -
Piotr > 09-03-2012, 13:36
Ja mam tak ze lekki stres przychodzi jakies pietnascie minut przed rozmowa (skype interviev) mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiony.
Zmiana czasu nie pomaga.Oni mieszkaja obecie w Chinach 8 godz roznicy z UK wiec jezeli rano nie mam czasu odpisac co czesto sie zdarza.Hosci wychodza z domu przed 7am dziecko zazwyczaj budzi sie 7 do 7:30.Nie mam w zwyczaju pisac
e-maili w czasie pracy.Z pewnoscia beda mieli lub mieli rozmowy z innymi au-pair to jest normalne.
Na e-mail odpisalem wszytko wyjasnilem i jestem umowiony na skype.
Ja juz jestem sceptycznie nastawiony,ale ich nie olewam.Ojciec dzieci zostanie w Chinach przez kolejny rok czyli bedzie samotna matka z trojka dzieci.Termin mi nie psuje ja zaznaczylem najwczesniej sierpien,a ona chce mnie w lipcu.
Wiec nie wroze nic dobrego,dowiem sie wszystkiego na skype. -
Justine_au_pair > 10-03-2012, 16:02
Hej
Ja prawdopodobnie wyjeżdżam w sierpniu w okolice NYJeśli ktoś z was również się tam wybiera piszcie!!! -
Tośka > 10-03-2012, 18:04
Justineja planuje jechac w okolice ny .. wiec moze sie gdzies tam spotkamy -
natgreen > 10-03-2012, 22:18
ja będę blisko bo tylko 1,5h od NYC -
Tośka > 10-03-2012, 22:21
natgreeen no to dobrze wiedziec ze bedzie ktos z kim bedzie mozna sie spotkac i pogadac ..