• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

KajaWroc > 03-05-2011, 16:04

wlasnie....ale skoro niektore naiwne wierza w to ,ze "praca jako kelnerka w klubie nocnym w zachodnich niemczech,znajomosc jezyka nie jest wymagana, z zakwaterowaniem " to oferta bezpieczna no to pewnie znajda sie tez takie ktore wierza w oferty scamerow

Nathalie > 03-05-2011, 17:35

Znam dziewczynę, która sie na to nabrała:/ typ 'wiem wszystko najlepiej' i sie przejechała...

rosario > 03-05-2011, 18:21

ale jakos jej sie udalo wrocic stamtąd chociaz?

Nathalie > 03-05-2011, 18:43

Tak... Historia była paskudna.

Dziewczyna myślała, że złapała Pana Boga za nogi. Niby taka rodzinka oh i ah. Ona zachwycona, nie słuchała nikogo. Mieli jedną rozmowę telefoniczną. Coś zaczęła być nie tak w momencie, kiedy poprosili ją, ale bardzo uprzejmie, by kupiła sobie bilet i przesłała im pieniądze jako depozyt. Jej mama poleciała z nią i na miejscu zorientowała się, ze coś jest nie tak. I wyszło, jakby jej nie było. Nie wiem, co było dalej. Ale niech to będzie przestrogą.

Nathalie > 03-05-2011, 18:43

Tak... Historia była paskudna.

Dziewczyna myślała, że złapała Pana Boga za nogi. Niby taka rodzinka oh i ah. Ona zachwycona, nie słuchała nikogo. Mieli jedną rozmowę telefoniczną. Coś zaczęła być nie tak w momencie, kiedy poprosili ją, ale bardzo uprzejmie, by kupiła sobie bilet i przesłała im pieniądze jako depozyt. Jej mama poleciała z nią i na miejscu zorientowała się, ze coś jest nie tak. I wyszło, jakby jej nie było. Nie wiem, co było dalej. Ale niech to będzie przestrogą.

lolka > 03-05-2011, 21:31

I no kurka wodna kolejny niewypał, albo co najmniej dziwna sprawa.

Wymieniłam pare maili z rodzinką wydawali się być całkiem całkiem, przesłali mi zdjęcia, pare linków opisujących ich okolicę, babka raczej wyczerpująco odpowiedziała na moje pytania. Nikt nie mówił o pieniądzach ( dziś w trakcie rozmowy na skype miałam zapytać). Wieć nic nie wskazywało na to żeby był to scam, jakich w moim przypadku multum.

No i dziś rano dostałam dziwnego maila.

Napisała mi tam opowiedz że dziś cały dzień jest na uczelni, wiec wieczorem możemy podagać i podała konkretną godzinę. I dodała jeszcze, że w międzyczasie mogę rozejrzeć się za lotami podała mi jakieś konkretne lotniska blisko nich ( no i to mnie zacżęło zastanawiać, bo co tak wcześnie ? No niby dogadaliśmy się co do konkretnego terminu przyjazdu, ale przecież ja nawet o pocket money nie zapytałam, nie mieliśmyu żadnej rozmowy przez skyoe ( dziś jest) a ona z czymś takim wyjeżdża :/

No ale nic, myśle sobie wieczorem pogadamy.

No i pogadaliśmy ! :/

Napisała mi, że przeprasza, że mi przeszkadza i tak głowę zawraca, ale wypadło jej coś bardzo ważnego i nie może dziś ze mną rozmawiać, że poinformuje mnie o innym terminie i że bardzo jej przykro.

Normalnie nienormalne.

No nie wyglądają na scamerów, ale mimo wszystko dziwne to troche....

No i generalnie jak podaje mój nick na skyoe to rodzinki od razu mnie zapraszają do znajomych, a z nią już tak jakieś 3 dni mailuję i nie raczyła mnie dodac, nawet mi swojego nie podała....

Myślicie że to ściema ? Mi się nie chce trochę wierzyć... Ale musiałam się tym z Wami podzielić, bo jestem sfrustrowana ! Ot co !!

Nathalie > 03-05-2011, 21:34

Może obecna au pair uciekłą od nich? Podali Ci namiary na Twoją poprzedniczkę? Spokojnie. Nie panikuj. To nie wygląda fajnie. Ale będzie ok

lolka > 03-05-2011, 21:38

No własnie nie, mówią że mieli ich 4. Ale nie chciałam być nachalna więc myśle sobie, że dziś podczas rozmowy zapytam o jakiś namiar.

lolka > 03-05-2011, 21:40

Ale najbardziej zirytowała mnie tym że pierwsza mnie o tym nie poinformowała, tzn. ja jej napisałam maila czy rozmawiamy, a ona mi właśnie napisała to co napisała... A jak bym ja jej nie napisała to siedziałabym jak przygłup i czekała zdenerwowana w nieskończoność... buuuu

rosario > 03-05-2011, 21:48

nie wyglada mi to na scam

zdarza sie, ze ludzie pracujacy, majace rodziny itd sa w srodku tygodnia bardzo zajete i zabiegane... przeprosila cie i w ogole, wiec ne jest tak zle... wiem, ze to wkurzajace, ze sie nastawiasz juz na rozmowe, troche stresujesz i zarazem ekscytujesz a tu lipa... tez tak mialam pare razy, ale to jeszcze nie jest znak, ze rodzina to sciema wiec nie przejmuj sie jakos specjalnie na razie jeszcze
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia