• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

missbigdreams > 08-01-2014, 15:02

Raz jeszcze gratulacje, hmm idź za głosem serca ale nie ukrywam, że razem z dziewczynami cieszyłybyśmy się gdybyś wybrała CA haha xd Moja rodzinka nie odzywała się 48h od pojawienia się na moim profilu więc za waszą radą sama napisałam maila, że dziękuje za zainteresowanie moim profilem bla bla.

Pytanie z innej beczki - opłata transferowa. Która z agencji ją pobiera (mam na myśli to 100$ za przejazd z lotniska do hotelu) APC czy Interexchange? Bo już nie pamiętam .

Agnes26 > 09-01-2014, 4:22

Kochani dołączajcie do mnie w CA
    APC nie pobiera opłat.

missbigdreams > 09-01-2014, 4:45

Agnes , jak tam? Jesteś juz na miejscu czy jutro?

missbigdreams > 09-01-2014, 15:38

Dziewczyny, nie mam jeszcze nawet papierów wizowych a ja już sama gotuje sobie piekło! Strasznie stresuje się rozmową z konsulem. Nie stresowałabym się tak gdybym nie słyszała, że jest lipa jeśli dziecko, którym się opiekujesz ma mniej niż 2 lata. Mój Cal ma 14 miesięcy :/ Wtedy ponoć są konkretne i szczegółowe pytania. :wacko:  To prawda? Słyszałyście coś o tym. 

Divertissante > 09-01-2014, 16:53

Niestety miss, wyprzedziłaś mnie i już w tej kwestii Ci nie pomogę Nie mam pojęcia jak to wygląda jeśli jest maluszek, nawet nic nie słyszałam na ten temat.. Trzeba czekać aż dziewczyny z większym stażem (lub większą ilością informacji ) się odezwą.

Dziewczyny, Boston odpadł Dwustronnie (co mi się pierwszy raz zdarzyło ). W każdym razie w grze zostaje z SF i NYC. W ogóle okazuje się, że kobietka z NYC ma DWÓJKĄ dzieci (chłopców 11 i 10) i czasami dochodzi do opieki dziecko jej faceta (dziewczynka 3 lata). Także moja wina, bo źle coś odczytałam, nie ma czwórki, tylko trójka ^^ Nie rozmawiałam jeszcze z nimi, także... TRZYMAĆ KCIUKI PROSZĄ! :*

aupair14 > 09-01-2014, 18:22

missbigdreams napisał(a):Dziewczyny, nie mam jeszcze nawet papierów wizowych a ja już sama gotuje sobie piekło! Strasznie stresuje się rozmową z konsulem. Nie stresowałabym się tak gdybym nie słyszała, że jest lipa jeśli dziecko, którym się opiekujesz ma mniej niż 2 lata. Mój Cal ma 14 miesięcy :/ Wtedy ponoć są konkretne i szczegółowe pytania. :wacko:  To prawda? Słyszałyście coś o tym. 
    Jezeli masz takiego malucha to musisz miec referencje ze sobą, ktore potwierdzą doswiadczenie w opiece nad dziećmi ponizej drugiego roku życia spoza rodziny. Przynajmniej takie info pojawia sie co jakis czas na facebooku cultural care i na jakims blogu czytałam ze dziewczyna miala wlasnie taki problem, ze miala refs ale z rodziny i nie dostała wizy. 

missbigdreams > 09-01-2014, 19:05

Moje referencje, wyglądają tak (oczywiście każdym z nich opiekowałam się w pewnym przedziale) :

*chłopiec 2 latka - 2,5
    *chłopiec 2,5 - 3 latka
    *dziewczynka 1 rok i 7 miesięcy - 1 rok i 8 miesięcy
    *dziewczynka 4 miesiące - 9 miesięcy
    To tyle.

yamisouls > 09-01-2014, 19:26

To powinno być ok, tylko weź ze sobą te referencje

missbigdreams > 10-01-2014, 2:52

Dziękuje za porady Własnie dostałam bilet. Lece 17.02 Warszawa - NYC 13:00 polskim Lotem. To prawda, że te linie są lipne? Czy jak zawsze mądra Anita nasłuchała się głupot?

KiniMini > 12-01-2014, 13:12

missbigdreams napisał(a):Dziękuje za porady Własnie dostałam bilet. Lece 17.02 Warszawa - NYC 13:00 polskim Lotem. To prawda, że te linie są lipne? Czy jak zawsze mądra Anita nasłuchała się głupot?
    kochana ja tez sie denerwuje wiza ja mam 3 miesieczne dziecko !  no to mnie nastraszylas ! gdzie sataralas sie o wize?! kraków czy wawa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia