• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oczekiwanie na rodzinke

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Oczekiwanie na rodzinke

• Oczekiwanie na rodzinke
  • Re: Oczekiwanie na rodzinke

Kasper > 06-04-2013, 18:12

kasiag3 niby tak, ale ile można czekać

Moja koleżanka której aplikacje przyjęli tydzień po mnie już miała jedną rodzinę zainteresowaną, a nawet filmiku nie dodała :<

Chyba nie znajdę żadnej rodziny..

DominikaDomi > 06-04-2013, 20:24

[quote name="Kasper"]Poradźcie mi co zrobić, proszę

Jestem w agencji CC. 8marca została zaakceptowana moja aplikacja, a 14 marca dostałem maila z bostonu, że mam aktywne konto. Filmik dodałem 24 marca, a zaakceptowali 27 marca. No i nie miałem jeszcze żadnego machu

Może i filmik nie jest jakiś super, ale jest.

Tak myślałem nad tym, czy nie napisać bezpośrednio do biura w Bostonie z zapytaniem, czy coś jest nie tak z moją aplikacją, czy coś mogę poprawić lub zmienić.

Co byście wy mi poradziły/li ? [/quote]

Js to ci radze napisac do Bostonu maila z zapytaniem dlaczego nie masz tak dlugo matchu. Ze cie to martwi czy cos. Ja jak tak pisalam to dzien-dwa i match byl Bo wtedy agencja sie spina i podrzuca ci rodzinki.

Kasper > 06-04-2013, 21:18

[quote name="DominikaDomi"]
    [quote name="Kasper"]Poradźcie mi co zrobić, proszę

Jestem w agencji CC. 8marca została zaakceptowana moja aplikacja, a 14 marca dostałem maila z bostonu, że mam aktywne konto. Filmik dodałem 24 marca, a zaakceptowali 27 marca. No i nie miałem jeszcze żadnego machu

Może i filmik nie jest jakiś super, ale jest.

Tak myślałem nad tym, czy nie napisać bezpośrednio do biura w Bostonie z zapytaniem, czy coś jest nie tak z moją aplikacją, czy coś mogę poprawić lub zmienić.

Co byście wy mi poradziły/li ? [/quote]

Js to ci radze napisac do Bostonu maila z zapytaniem dlaczego nie masz tak dlugo matchu. Ze cie to martwi czy cos. Ja jak tak pisalam to dzien-dwa i match byl Bo wtedy agencja sie spina i podrzuca ci rodzinki.[/quote]

Czy to ten mail ? aupair.operations@culturalcare.com

Z góry dzięki

madz > 06-04-2013, 22:54

Kasper a na kiedy planujesz wyjazd? No i niestety mężczyźni mają mniejsze szanse na rodzinę, taka jest niestety brutalna prawda, a szkoda.

kasiag3 > 06-04-2013, 23:24

a jak myślicie jak ja napiszę do głównego biura APiA do londynu również z takim zapytaniem to coś zdziałam, bo strasznie się waham bo może się wkurzą czy coś w tym stylu?

DominikaDomi > 06-04-2013, 23:47

no to chyba ten, ale ja nawet nie wiem bo na rozne sobie pisalam najwazniejsze, ze dojdzie do bostonu!

olusz > 06-04-2013, 23:52

U mnie już też 9 dni bez odzewu ani jednego matchu.

MalaMe > 08-04-2013, 14:46

Piszcie! Nie krępujcie się! W końcu chodzi o Wasz wyjazd, nie patrzcie czy ktoś się zdenerwuje. Ważne, żebyście znalezli rodzinę

olusz > 08-04-2013, 17:19

myślę, że dziś będzie mój szczęśliwy dzień - mam tak dobry nastrój i jestem pozytywnie nastawiona i zaakceptowali mi nowy filmik!

kasiag3 > 08-04-2013, 18:25

Ja napisałam do biura APiA w Londynie i dostalam taką odpowiedz:

Dear Katarzyna,

Thank you for your e-mail. I’m very sorry to hear you haven’t found a host family yet.

We keep proposing your file to families but unfortunately none of them has express a direct interest lately. Your childcare experience is very limited and it seems you are not involved with children since last January. If you’d have a chance to gain some more hours, please do so as this would increase your chances of placing.

I will try and promote your file a bit more.

Regards,

Mam nadzieję że coś się zmieni teraz, że jakaś rodzinka się znajdzie teraz, ale postaram się zdobyć jeszcze więcej godzin bo będę pomagała w weekendy mojej koleżance któa miesiąc temu urodziła
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia