-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
angelaa > 09-02-2012, 14:42
[quote name="MaDziulka"]Panie i Panowie
Wygląda na to, że 20 sierpnia lecę do Chicago
Miałam troche małe problemy z komunikacja ale wszystko juz jest jasne
Będe zmieniała pieluszki przez rok;D hehehehe będę miała pod opieką 3 cudowne dziewczynki
bliźniaczki 1 rok i 3 latke
We think you would be a very good fit for our family. Are you interested in coming to be an Au pair with our family?
Tak taaaaaaaaaaaaaaak taaaaaak[/quote]
juuuż?chyba szybko Ci poszło, co?
gratulacje! -
vicky87 > 12-02-2012, 23:04
Hej.Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyjazdem do USA jako operka.Planuję wyjechać wrzesień/październik 2012.Obecnie jestem na etapie wyboru agencji.Cieszę się, że jest tyle chętnych na wyjazd bo zawsze można liczyć na wsparcie w przypadku jakichkolwiek wątpliwości. A szczerze mówiąc to mam ich coraz więcej....... -
Astrid > 16-02-2012, 15:00
Vicky87, jeśli zdecydowałabyś się na GAWO do wal do mnie!
MaDziulka, gratulacje! I jak szybko. To był ten Twój pierwszy match czy były inne? Powodzenia w załatwianiu pozostałych formalności -
balbina > 17-02-2012, 21:55
ale tu cicho!
No Madzi naprawdę się super udało, pierwsza rodzina i już perfect! -
MaDziulka > 18-02-2012, 0:42
no tak mi się udało
moja pierwsza rodzinka okazała się perfect
Dawno mnie tu nie było, bo od pewnego czasu- praca-nauka-praca-sesja;/
na razie wygrywam z sesja 2:1ostateczny wynik juz za kilka dni, 3majcie kciuki.
A co do mojej rodzinki to jest taka o jakiej marzyłam. Dzieci słodkie, rodzina baaaaardzo się przejmuje moim wyjazdem,bardzo. Dzwonimy do siebie co weekedn gł. dlatego żeby dzieci się oswoiły z myślą że będe u nich gościć
Ostatnio z hostka meilowałam godziny. Opowiadała mi o wszystkim i niczymOgólnie rozmawialiśmy o kursach i jak mi podała cene w Chicago myślałam że padne 4tys$ oooooooooooo 8O 8O ale powiedziałam że to za dużo zdecydowanie. Znalazła mi inny, tańszy kurs ok 374 $ za 3 kredyty więc jest ok.
Będe ich pierwsza au pair chyba dlatego są tacy przejęci. Hostka napisała mi że nie są typowymi amerykanami- nie stołuja sie w mcdonaldach -odżywiają się bardzo zdrowo,bardzo. Ale jak dla mnie to jest plus przynajmniej nie wroe w rozmiarze XXXL
Są bardzo aktywni, biegają, pływaja- dla mnie bomba.
W weekend pokazali mi mój pokój tzn moje miejsce w ich domku-dodam że dom przepiękny z ogromnym ogrodem i stawem
Będe miała swój salon z widokiem na ogród wielkie drzwi szkalne, łazienke no i pokoik
Wczoraj dostałam nawet meila od mojej LCC- hostka ja powiadomiła , że przyjeżdzam w sieprniu.
Date mamy ustaloną na 20 sieprnia.....
Także dziewczyny nie myślcie, że pierwsza rodzinka nie może byc tą ostatnią -
Astrid > 18-02-2012, 14:39
Ale Ci się udało! Pozazdrościć tylko -
carly15 > 28-02-2012, 11:58
Moja aplikacja w CC prawie juz wypelniona czekam jedynie na referencje od hostki z Irlandii , i jakos doczekac sie nie moge ;/
Planuje an sierpien, poczatek wrzesnia :-)
A i wlasnie wiecie jak to jest w CC, czy jak juz sie zglosi aplikacje mozna ejszcze cos pozniej zmieniac? -
adziszkowa > 28-02-2012, 13:05
Madziulka moje gratulacje!! Ciesze sie badzo, ze tak szybko udalo Ci sie znalezc rodzinez tego co piszesz wszystko wyglada naprawde w porzadku. W takim razie baw sie te ostatnie kilka miesiecy w Polsce. Kochane ja po 15 marca obiecuje sie wziac za wypelnianie aplikacji poki co jeszcze pisze liecnacja i mam jeden egzamin w tej sesji, ale nie ma co narzekac szybko zleci! Powodzenia wszystkim i czekam na wiecej takich dobrych wiadomosci na forum jak ta. Buziaki )) -
Tośka > 28-02-2012, 18:38
ej dziewczynki a tak orientacyjnie wedlug was.. kiedy jest najwiecej rodzin ktore poszukuja au pair chodzi mi o miesiace.. bo ja raczej najwczesniej dostepna bede sierpien wrzesien .. bo moje dzieciatko ktorym sie teraz zajmuje idzie do przedszkola ?? -
natgreen > 28-02-2012, 19:08
[quote name="carly15"]Moja aplikacja w CC prawie juz wypelniona czekam jedynie na referencje od hostki z Irlandii , i jakos doczekac sie nie moge ;/
Planuje an sierpien, poczatek wrzesnia :-)
A i wlasnie wiecie jak to jest w CC, czy jak juz sie zglosi aplikacje mozna ejszcze cos pozniej zmieniac?[/quote]
tak mozna zmieniać co się chce i dodawac referencje