• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

Nathalie > 02-05-2011, 16:29

Lolka, wydaje mi się, że to scam szukaj innych rodzin, ok? Jakby co, zawsze możesz liczyć na naszą, forumową pomoc)

Piotr > 02-05-2011, 18:14

[quote name="Nathalie"]Piotr na gorze, po lewej stronie od URL masz img i tam wrzucasz to zdjęcie;[/quote]

Postanowiłem że raczej publikacja zdjęć na forum,jak bym nie chciał żeby ktoś moje publikował,szanuję ich prywatność.Nie oceniam ludzi po wyglądzie,ale mógł by się ten facet na zdjęciach uśmiechać.Jeszcze jedno mnie martwi to jest rodzina wojskowa czyli tym samym konserwatywna a wręcz surowa,może to stereotyp aczkolwiek coś może być w tym.Dlatego taki ponury za zdjęciu,jak by ktoś chciał na e-mail mogę przesłać zdjęcia napiszcie na priv podajcie e-mail,jak byście chcieli mi pomóc ich ocenić.Będę się liczył z waszymi opiniami,tak trochę chamsko publikować czyjeś zdjęcia no chyba że scamerzy to co innego.Po jednym smutnym zdjęciu raczej nie ma co ich skreślać,chociaż mogą być surowi.

Nathalie > 02-05-2011, 18:24

Ok, rozumiem A odezwali się, czy nie?

rosario > 02-05-2011, 18:30

[quote name="Piotr"]Po jednym smutnym zdjęciu raczej nie ma co ich skreślać,chociaż mogą być surowi.[/quote]

chyba troche za daleko idące wnioski wysuwasz

Piotr > 02-05-2011, 22:03

Po prostu jestem ostrożny wszystkiego na siłę się czepiam ja wiem.Ta ich praca sami powiedzcie wojskowi to raczej tacy surowi są,że mnie tam nie musztrowali Nathalie no wczoraj w nocy 2 e-maile dała więc się odzywa,jeszcze muszą do mnie zadzwonić nawet mi się podobają.A ten facet nie uśmiechnięty może na wojnę na pół roku pojedzie,raczej tak będzie.Może to moja przyszła rodzina na najbliższy rok,dlatego o wszystko się ich pytam i czepiam,nie są wylewni w swoich e-mailach w przeciwieństwie do mnie dlatego tag drąże.Dali zaledwie 4 zdjęcia niech dadzą zdjęcia domu duży ogród mają niech mnie zachęcą szczególnie jak to jest małe miasteczko.Co do byłej au-pair ten temat muszę koniecznie drążyć mieli ale znalazła lepszą pracę tyle napisała ja już ją dopytam.

blackcar > 02-05-2011, 22:20

Hej to jest typowy scam:

Dear Au pair,

We are an easygoing couple with a happy, fun, and healthy kid. We saw

your profile on www.aupir4you.eu and decided to contact you on

the possibility of becoming our new family member. We are looking for

an Au pair who can take good care and be a big brother or sister to our

only child.

My name is Mr Grant Williams and I am 41 years old, Am FB Manager of

Royal garden hotel London. My spouse Mary is thirty three years old and

works as a Nurse here in London.

We live in a four bedroom house in 24 Kensington High St Kensington London

W8 4PT United Kingdom and have one son Barrington age 3 years old.

We spend 3 months at a beach house in East London each year. our

Barrington

son is so much fun and this age is adorable! You will have the chance

to really impact his life since he is so impressionable now. We are

only interested in hiring someone who is willing to work in the UK.

All Travel expenses shall be borne by us and we shall also provide

fully furnished live in or live out accommodation. Write us soonest

with your picture/resume, introduction and how soon you can start as

we need a Au pair that can start as soon as possible.

You can contact us via email <a href="mailto:grantwilliams50@gmail.com">grantwilliams50@gmail.com</a> or call me

on + 44 7024052801 or give me a direct mobile number to reach you with

so that we can discuss further.

Best Regards

GRANT WILLIAMS

FAMILY.

Dlaczego?

Po 1, rodzina podaje od razudokladny adres( normalna rodzina nigdy nie pisze od razu swojego adresu!!)

Po 2, nr zaczyna się od +44 70...... czytalam o tym numerze ze tak naprawde to nie jest z anglii nr , mimo prefiksu +44

Po 3, chcą kogos "as soon as possible"

Po 4, nikt nikomu nie daje monthly salary plus weekly,

Po 5, zbyt oficjalny jezyk, brytyjczycy tak nnie pisza....

Nathalie > 02-05-2011, 22:30

scam, scam, scam.

Ale ja w pierwszym mailu od obecnej rodzinki dostałam ich cały adres. Telefon też.

rosario > 02-05-2011, 22:39

tez jest charakterystyczne dla scamerów, ze ci niby host rodzice maja bardzo prestizowe zawody. zazwyczaj mowia, ze ja jestem prawnikiem, a zona jest lekarzem, etc (tzn. wiadomo, ze w normalnych rodzinach ludzie tez takie zawody moga miec, no ale wiadomo o co chodzi ) scamer raczej nie powie, ze jest nauczycielem albo urzednikiem itp, bo chce chyba zrobic jak najlepsze wrazenie i pewnie, zeby au pair sobie pomyslala "ooo, lekarze w anglii duzo zarabiaja, to bardzo mozliwe, ze te kieszonkowe az tak wysokie jest" ....

haha, a najlepsze jeszcze jest, jak sie przedstawiaja i piszą np: hello, I am Mr Jones. albo My name is doctor...

hahahhaha

Plumeczka > 03-05-2011, 1:49

Po pierwsze przepraszam jesli zasmiecam, ale jestem w kompletnym dołku dostalam propozycje pracy, rodzinka sama mnie znalazla poprzez strone : aupir4u, dostalm od nich meila i mam troche watpliwosci. Bo jest to samotny ojciec z 3 letnia corka.

Nie wiem jak mam zrozumiec : " napisz mi swoj adres abym mogl zweryfikowac to na wlasna reke"

Dziewczyny prosze przeczytajcie ta oferte i pomozcie co o tym sadzicie,czy to moze byc scam, z gory bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi

Hi,

I am 38 years old,I work as a Film Producer I lost my spouse 2 years Ago but our Marriage was Blessed with My wonderful Daughter Helen. We live in a three bedroom Flat here in London and our Home Address is 12 Argyle Street,

Job Description:

I will need you to drop and collect Helen from school and prepare her dinner, Help her do her homework and house work and day to day running of the home.

It is important that you forms a close bond with Helen and you would become friends. But in general your evenings will be your own to do what you wish. You are expected to work for 25-28hrs every week (weekends Excluded)

Start Date:

We are flexible with your start date as we beleive you need time to get yourself together

Benefits

It is really important that our Aupair is happy and enjoys her time here in London with us and I would like her to stay for as long as possible. She will be a valued and respected member of our family. I will be reasonable in our approach to her employment and flexible with any changes to a weekly schedule including your Start date

I feel that having open communication with our Aupair is important andwill reward her good work with extra time off whenever we are able to. I work hard but we also like to have fun!

Aupair accommodation

Your bedroom is situated in the attic of our house. The room has a kingsize bed, under bed storage space, dressing table/desk and chest of draws.In addition to this, we have installed a TV and there is a radiator in

your room. The bedroom has also just been redecorated in New England style colours, off white and Navy. It over looks the garden and is very tranquil.There is also a shower room on this floor with shower, basin and toilet.

I will happily provide towels and bedding for you to use.We have a sitting room which is used by the Us but this doesn't mean you can't use it. We also have a dinning room which we use for meal times. However we do eat together at the weekends and would love for you to join us.

You will have weekends free and i will pay you £350 per Month and weekly allowance of £50 pocket money which I will give to you every Friday.

If you would like to Come and work with us then you have to send us your full details including your Name in full and your Current Residential Address to help me make Verifications on my Own.

Chase

marika299 > 03-05-2011, 1:58

niestety sciema..

wklej sobie poczatek jego listu w google i wyskoczy ci ze to scam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia