• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

kasiag3 > 03-03-2013, 21:25

Ja tez jestem w APiA i moje referencje akurat sprawdzali telefonicznie;D

dominika.pink > 03-03-2013, 21:27

Wszystkie sprawdzaja telefonicznie, ja miałam referencje od rodzin z włoch, chcieli ich meile niby zeby nie dzwonic tam, ale i tak i tak zadzwonili, wiec sądze że zawsze dzwonia, do rodzin z aguty referencji też dzwonili.

emptyhousee > 03-03-2013, 21:49

a zadają bardzo szczegółowe pytania czy tak ogolnie? bo w gawo bylo cos w rodzaju "czy pani potwierdza?" i koniec xD

balbina > 03-03-2013, 22:56

Tak, w Apia także telefonicznie, pytania są bardziej szczegółowe niż w Gawo

Pytają o:

Kiedy się ONA( Ty, przyszła au pair ;p) zajmowała dziećmi?

Jakie były jej obowiązki?

Jak sobie radziła z dziećmi?

Czy były jakieś konflikty?

albo pytanie cyz poleca pani ją na wyjazd au pair do USa

karolinkaa77 > 04-03-2013, 16:12

A ja mam pytanie totalnie z innej beczki , moja kolezanka zastanawia się nad wyjazdem au pair ale sie boi formularza medycznego , mianowicie jakiś czas temu chodziła do psychologa , brała leki bo miała problemy osobiste , teraz jest juz wszystko ok z nią ale w formularzu są pytania o to , teoretycznie mogłaby skłamać ( jej lekarz rodzinny o tym nie wie )bo nie wydaje mi się zeby ją przyjeli skoro kiedys tam miała jakies problemy ale ona się obawia ,że mogą to sprawdzić , sama nie wiem co jej doradzić i powiedzieć ,macie może jakieś pomysły??

balbina > 04-03-2013, 16:42

Może skłamać, to prawda i to dałoby jej szybsze znalezienie rodzinki, tak sądzę.

Agencja ją przyjmie ( JA jestem tego pewna, ale nie wiem może coś się pozmieniało ),

ale rodzinki będą pewnie widzieć, to że miała takie problemy iw iadomo, ze będą bały się ją brać, bo historia może się powtórzyć - ale przynajmniej po przyjeździe nie będzie musiała nikogo kłamać i będzie szczera.

Ja sama, gdybym się czuła już dobrze to bym prawdopodobnie skłamała

madz > 04-03-2013, 16:50

To tez zalezy co jej bylo, jaka ma diagnoze i czy w ogole ja ma.

Agencja nie ma jak tego sprawdzic, pamietaj ze jest ochrona danych medycznych i osobowych.

karolinkaa77 > 04-03-2013, 17:04

W sumie tez jej poradziłam żeby skłamała , bo nie ma się co oszukiwać ,że kazdemu zdarzają się gorsze dni a ona postanowiła po prsotu skorzystać z pomocy specjalsty ,z tego co wiem to miała depresje ( kto jej nie ma? ) ale teraz wróciła na dobre tory i wszystko jej sie super układa więc nie wiem czy bycie w 100 % szzczerym się jej opłaci Dzięki za pomoc i mam jeszcze jedno pytanie ale już dotyczące mnie , jak wypełnaiłycie room i pisalyście o experience with household duties , pisałyście ,że robicie wszystko w domu itd. bo z jednej strony nie chce wyjsc na leniwą ale z drugiej strony nie chce zasugerować ,że mogę byc ich sprzątaczką praczką itd

margo > 04-03-2013, 17:09

ja napisałam o taki podstawowych obowiązkach tj. wkładanie naczyń do zmywarki , wycieranie kurzy czy odkurzanie

balbina > 04-03-2013, 17:19

pranie, odkurzanie, mycie naczyń
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia