-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
Nathalie > 02-05-2011, 15:25
Kaja, to moze być scam!! Lolka, oni wysłali Ci swoje zdjęcia?
Ja tak walczyłam o rozmowę na skypie, że aż rodzinka go założyła xD -
lolka > 02-05-2011, 15:26
No własnie kurcze, mój numer komórkowy ma, a stacjonarnego serio nie mam ( bo sie nie opłaca), choć jakbym przewidziała, to może bym go nie usuwała :/ Widocznie żal jej kasy żeby do mnie na komórkę zadzwonić ( no w sumie nie dziwię się), ale co w takiej sytuacji ? Nie mówcie, że przez to że nie mam stacjonarnego jestem skazana na porażkę... no jak !! Jej soe chyba bardziej opłaca utworzyć profil na skype niż mi telefon stacjonarny podłączać, haha, masakra jakaś.
Co powinnam jej w takim razie napisać ? Jakiś bezsens totalny....Ja to mam fest szczęście...... -
lolka > 02-05-2011, 15:27
O nie pomyślałam,
faktycznie, poprosiłam o zdjęcie ale nie dostałam..... -
lolka > 02-05-2011, 15:29
No to najprawdopodobniej jesteśmy w domu....
NApisze temu komuś, że wstyd zeby w XXI wieku nie mieć skype, a że jak ich nie stać na rozmowę przez komórkę, to niech żałują, nie mój problem !!! -
KajaWroc > 02-05-2011, 15:37
nie chca gadac przez komorke ? no to dziwne , moi do mnie dzwonili i z domowego swojego i z komorki i smsy wysylaja do mnie,mam ich dwa zdjecia , wklej tresc ich emailow tutaj moze ktos juz ich "zna" -
lolka > 02-05-2011, 15:41
No nie moge, co za dziwna sprawa !!
najpierw napisała mi to:
Hi Ola please could you provide me with a land line phone number not
mobile so we can speak thank you
Sandra
, póżniej
zapytałam o skype i ona mi napisała ze nie ma, poprosiłam o zdjęcia to ona mi napisała tak:
Hi Ola
We are quite private so unfortunately we can't send our children
pictures.
Yes it is a pitty but if I do not have a landline unfortunately I can not
trace you.
I przyznam się szczerze, ze nie rozumiem tego ostatniego zdania, jak ona nie ma ? przeciez to ja nie mam tego landline.... -
KajaWroc > 02-05-2011, 15:50
powiem ci taK - NAwet jesli to nie scam to gosciowa jest jakas "nie teges" poszukaj kogos mniej "prajvet" -
lolka > 02-05-2011, 15:57
hahah, tak też zrobię, swoją drogą jak ona chce kogokolwiek znaleźć ( przypuszając że to nie scam), jesli nawet zdjęcia nie może przesłać ? Coś tu śmierdzi, dziekuję że mi na to uwagę zwróciłyście
Coś czuję że moje życie jest nazbyt pechowe, żeby i to wypaliło i żebym perfect family znalazła, jedna tez jakas podejrzana, próbuje mi wysłać maila już 5 raz i nie dochodzi, tylko jakieś urwane coś, albo try again...
I też zaczęłam się zastanawiać czy to n ie scam....
:/ -
KajaWroc > 02-05-2011, 16:00
a gdzie szukasz -tzn. na jakim portalu? i w jakim kraju? -
lolka > 02-05-2011, 16:04
na aupairworld.net, zalogowywałam się też na easyaupair, ale coś za dużo spamów i scamów od tego dostawałam, jakoś nie jestem do tego prsekonana, a na tej aupair world juz się jakoś zadomowiłam
No zalezy mi głównie na Wielkiej Brytanii, ale dopuszczam do myśli Irlandię i Hiszpanię, ale ciągle nic konkretnego, albo jak z kims pogadam to cisza, albo sie ze mną umawiaja na maj przyszłego roku, albo mi piszą że tak wspaniale wygląda to co piszę, że to nie może być prawdą, albo terminy w ogóle nie pasują, chcą mnie chca do połowy lipca, albo od sierpnia, jakaś katastrofa normalnie. A myślałam, że przeca mój termin jest jak najbardziej odpowiedni, bo od końca maja do końca września...