• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair Hiszpania:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Summer Au Pair Hiszpania:)

• Summer Au Pair Hiszpania:)
  • Re: Summer Au Pair Hiszpania:)

cookiemonster > 23-03-2014, 11:10

Miło, że dołączyłaś! Narazie są to moi potencjalni hości (mieszkają w Santiago de Compostela), bo decyzje jeszcze niepodjęte i prowadzę wciąż inne rozmowy A Ty kiedy lecisz i skąd?

Moi hiszpańscy znajomi twierdzą, że na Północy jest pięknie, ale w Galicji często pada, a kąpiel w Oceanie tylko dla bardzo wytrwałych. Prawda to?

Co do ciekawych miejsc to same Santiago jest bardzo popularnym celem pielgrzymek. Z większych miast w regionie są też A Coruña, Lugo, Pontevedra i Vigo.

To może jeszcze dopytam: a w okolicach Reus/Tarragony ktoś będzie?

unusualyou > 23-03-2014, 14:26

Aa no to powodzenia w rozmowach
    Ja aktualnie mieszkam w Anglii wiec lece z Londynu, 26 czerwca.
    A nie slyszalam, no to mam nadzieje ze jakos dam rade z ta pogoda.
    Vigo tez mam zamiar odwiedzic bo moi hosci czesc wakacji spedzaja w miejscowosci Bayona, a to calkiem blisko. 
    Skorzystam z okazji i zapytam czy znasz moze hiszpanski? Bo ja jade do Hiszpani z zerowa znajomoscia hiszpanskiego z nadzieja ze sie tam naucze. Wakacje spedzam bardziej na oswojeniu sie itp a pozniej od pazdziernika, juz z inna host rodzinka, zaczynam lekcje hiszpanskiego. Zastanawiam sie jak to wyglada. Podobno jezyk jeden z latwiejszych ale w praktyce pewnie roznie wychodzi

NataliaAupair > 23-03-2014, 18:16

Z tego co mogę już powiedzieć to tak, Hiszpański naprawde do nauczenia. Znajomość Angielskiego jest w tym bardzo przydatna. Moja rodzina za go już biegle, ale rozmawiają po polsku bo jak twierzdzą "Hiszpański jest bardzo prostacki i maja za mało słów z wyższej półki". Ja jestem za zachodzie... a Wy widze inne kierunki... I dopiero od wakacji a ja pewnie już bede w Pl, ale planować kolejny wyjazd Wczoraj zwiedzałam miasto Altea, zaochałam się. W następną sobote chcę jechać do Valnecii, podobno bardzo dużo Anglików. Hiszpanii nie da sie nie kochać... <3 a najlepsze to są pomarańce i mandarynki prosto z drzewa

unusualyou > 23-03-2014, 19:27

No mam nadzieje ze jakos mi z tym hiszpnskim pojdzie. Planuje tez jeszcze do tego czasu chociaz jakies podstawy, slowka sie nauczyc. 
    A niestety od wakacji dopiero bo jeszcze szkole musze skonczyc. Oo to jak zwiedzisz Valencje to sprawozdanie jak bylo prosze bo wlasnie bede w okolicach od pazdziernika. Hosci mieszkaja w Murci, ale rodzina host mamy jest z Valencii wiec tez troszke czasu tam spedze.
    Ohh nie moge sie doczekac

Gosia1423 > 23-03-2014, 20:26

Gratulacje dla wszystkich tych, którym udało się odnaleźć swoje wymarzone host rodziny
    Ja na razie jestem w trakcie poszukiwań. Największą przeszkodą jest to, że jakiś inteligent na mojej uczelni wymyślił sobie sesje do 4 lipca, już nie wspominając o poprawkowej, która kończy się 18... Na razie się nie poddaję i mam nadzieję, że i w te wakacje będę au pair. 

unusualyou > 24-03-2014, 22:26

Oj no to niezle was urzadzili. No ale nie ma rzeczy niemozliwych! Trzymam kciuki za poszukiwania

Cassie > 24-03-2014, 22:52

Ja staram się znaleźć coś na miesiąc, bo chcę zostać dłużej w Hiszpanii, ale chyba się nie uda . ;/

Gosia1423 > 25-03-2014, 0:51

<a class="" href="<URL url="http://www.forumaupair.pl/user/5879-unusualyou/"><LINK_TEXT text="user/5879-unusualyou/">http://www.forumaupair.pl/user/5879-unusualyou/</LINK_TEXT></URL>" title="">unusualyou</a> nie dziękuję

Cassie napisał(a):Ja staram się znaleźć coś na miesiąc, bo chcę zostać dłużej w Hiszpanii, ale chyba się nie uda . ;/
    Niby nie ma rzeczy nie możliwych, ale fakt nie jest to najprostsze zadanie. 

Tak porównując moje zeszłoroczne poszukiwania do tych teraz, odnoszę wrażenie, że paradoksalnie posiadając już doświadczenie jako au pair jest trudniej znaleźć host rodzinę... Czy Wy też macie podobne odczucia? 

eewcia555 > 25-03-2014, 1:08

Dziewczyny, a jak było z Waszymi biletami lotniczymi? Jestem właśnie na etapie poszukiwań i ciężko mi idzie... 
    Lecę z Krakowa do Madrytu i ceny są (w obie strony) około 1000 zł. Czy to normalna cena i raczej nie ma co czekać na łut szczęścia, że trafi się coś taniej? Wgl to lepiej kupić bilet teraz czy poczekać aż będzie bliżej wyjazdu? 
    pozdrawiam  

Cassie > 25-03-2014, 16:14

Ja razem z bagażem, w dwie strony , zapłaciłam 750 zł . Poznań-Barcelona .
    I to była najniższa cena jaką dorwałam, potem nadal sprawdzałam, ale niżej nie spadło . 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia