-
-
Re: Obrona pracy dyplomowej i inne problemy
Nimell > 29-02-2012, 10:37
Cieszę się, że u nas na uczelni podobno obrona to formalność i mój promotor ostatnio rzekł, że do 15 lipca wszyscy się obronią bo on potem wyjeżdża i nie dopuszcza innej możliwości -
Carol > 29-02-2012, 10:58
A u nas ostatni termin obrony przypadał na 28 czerwca i nawet nie było możliwości, aby bronić się w lipcu.
Zgadzam się, że to jedynie formalność -
marvellous > 01-03-2012, 1:54
jak ma sie lot zrobiony na 29 czerwca to informacja ze 15 lipca najpozniej nie jest pocieszajaca ;p
mam nadzieje ze sie to szybciej rozwiaze z ta obrona, nie chodzi o to ze nie zdam, chodzi o date nieszczesna -
lidda > 01-03-2012, 2:11
Heeej,
nie wiem na jakiej uczelni studiujesz, ale mi w tym roku przesuwają sesje o miesiąc wcześniej (po II roku), bo do pracy jade za granice. Ja na Twoim miejscu bym poszła pogadać z opiekunem roku (akurat mam spoko babke), a potem napisała pismo o przyspieszenie obrony z powodu wyjazdu. Nie wydaje mi się żeby się jakoś specjalnie czepiali. Tylko musisz to załatwiać już teraz. Nie w czerwcu Powodzenia -
Nimell > 01-03-2012, 12:19
To jest też pomysł, u mnie na uczelni sesja się zaczyna dopiero 26 czerwca i trwa do 8 lipca ale można się dogadać z wykładowcami czy nie można by było zaliczyć przedmiotów wcześniej, czyli tzw. przyśpieszenie sesji i potem pismo o przyśpieszenie terminu obronydowiedz się na uczelni -
marvellous > 29-03-2012, 23:51
u mnie sesja konczy sie okolo 10 czerwca wiec z tyym nie bedzie problemu, mam tylko jeden egzamin wiec mysle ze sesja ujdzie
ale gorzej z oddaniem pracy i wyznaczeniem terminu. No bo co jak mi wyznaczy termin na 2 lipca? te 3 dni moglabym sie spoznic do rodzinki i przebookowac bilet ale jak bylaby wyznaczona na 10 to no way! przeciez nie beda na mnie czekac 2 tygodnie
pytalam promotora to powiedzial ze nie ma ustalonej daty bo to zalezy jak sie wyrobimy..
strasznie mnie to stresuje i bedzie stresowac przez nastepne miesiace!
mam nadzieje ze sie ulozy bo jak przez glupi licenjcat nie pojade to mnie cos trafi :/
wiecie jak wyglada zdawanie pracy we wrzesniu? bo jest taka opcja tez tyle ze nie wiem czy wtedy prace oddaje sie jeszcze w wakcje czy normalnie w czerwcu
na dzien dzisiejszy - nie mam daty obrony :roll: -
marvellous > 29-03-2012, 23:56
a jeszcze napisze ze gadalam o tym z hostami ze moze byc taka sytuacja i czy na 17 lica bezpiecznie bym nie mogla zarezerwowac biletu ale napsisali ze szukali au pair od poczatku lipca wiec tez ich rozumiem
z drugiej strony jak im powiem tydzien przed ze moge przyjechac tydzien pozniej to chyba ze mnie nie zrezygnuja bo nie oplacaloby sie im szukac - ale mogli by sie wkurzyc
w niektorych sytuacjach chciabym znac przyszlosc
szczegolnie wtedy kiedy promotor jest "wagaarowiczem" i bywa ze nie przychodzi na seminaria czasem wiec ja nie wiem jak sie idzie wyrobic. Ze stresu napisalam juz prawie 3 rozdzialy :lol: ale oddalam mu dwa w srode i jak beda zajecia to sie dowiem w nastepna srode co tam jest do poprawy i az trzese portkami przed tym ;p