• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

• Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?
  • Re: Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

babysitter1 > 07-11-2011, 11:57

Widzę, że bardziej jesteście za tanimi liniami, ja tez! A bilety kupujecie na stronach przewoźników, czy korzystacie z centrów rezerwacji typu http://tanie-loty.com.pl ? Ja raczej korzystam z tego typu centrów- przede wszystkim ze względu na oszczędność czasu, gdyż po wpisaniu odpowiednich parametrów od razu pokazuje się najlepsza oferta. Przez stronę przewoźnika jest za dużo do załatwiania! Co myślicie na ten temat?

fochmistrz > 07-11-2011, 22:04

Czy ktoś z Was podróżował z lotniska Berlin Schoenefeld ? Chodzi mi o lot do Nicei. Z Berlina miałabym mega zniżkę , o wiele taniej niż z Warszawy ale to byłby mój pierwszy lot w życiu i trochę sie obawiam.

babysitter1 > 08-11-2011, 14:30

Mój chłopak kiedyś stamtąd latał, podpytam go i dam znać

Yoanna > 08-11-2011, 15:40

[quote name="fochmistrz"]Czy ktoś z Was podróżował z lotniska Berlin Schoenefeld ? Chodzi mi o lot do Nicei. Z Berlina miałabym mega zniżkę , o wiele taniej niż z Warszawy ale to byłby mój pierwszy lot w życiu i trochę sie obawiam.[/quote]

a czego sie obawiasz? wszystkie lotniska sa podobne wiec nie ma co sie bac. moj pierwszy lot byl z hamburga i bylo ok

fochmistrz > 08-11-2011, 17:57

[quote name="Yoanna"]
    [quote name="fochmistrz"]Czy ktoś z Was podróżował z lotniska Berlin Schoenefeld ? Chodzi mi o lot do Nicei. Z Berlina miałabym mega zniżkę , o wiele taniej niż z Warszawy ale to byłby mój pierwszy lot w życiu i trochę sie obawiam.[/quote]

a czego sie obawiasz? wszystkie lotniska sa podobne wiec nie ma co sie bac. moj pierwszy lot byl z hamburga i bylo ok[/quote]

Nieogarnięcia ;D dałaś radę z niemieckim czy komunikaty po angielsku wszystkie ?

babysitter1 , będe wdzięczna !

Yoanna > 08-11-2011, 23:03

moj niemiecki to tylko pare slow. ale na calym swiecie komunikaty sa w dwoch jezykach. nawet w pl na lotnisku masz wszystko po polsku i po angielsku. wiec nie ma co sie bac.

babysitter1 > 09-11-2011, 12:32

Muszę przyznać Yoannie rację

Na Schoenefeld jest podobnie jak wszędzie. Polecam stronę lotniska, wersja również polska! http://www.berlin-airport.de/PL/

Może przyda Ci się, by zorientować się co, jak i gdzie

Piotr > 14-01-2012, 18:55

Mam pytanie.Kupilem bilet w LOT z Londynu do Warszawy i nie bylo do wyboru zeby miec bagaz ten normalny do 20kg.

W sumie to nie potrzebuje bo tylko na 8 dni lece ale jak bym to bylo z bagazem to bym jakies graty pozabieral.

Na e-mail przyszedl bilet elektroniczny niby pisze baggage 20kg ale przy baggage jest gwiazdka czyli odnosnik do: Contact airline to confirm baggage allowance. a to sie nie otwiera pisalem do Lotu e-mail nie odpisali wcale mnie to nie dziwi nigdy nie ma pomocy w takiej chwili.

Nie wiem czy w locie nie trzeba wybierac bagaz jak sie kupuje bilet ale nie bylo takiej mozliwosci wyboru.

Moze ktos latal z Lotem i cos wie.Jak wezme bagaz a nie mam wykupionego ojj,a jak mam wykupiony to cos bym tam zabral jakas mala torba.

Jezeli cos wiecie prosze o pomoc.

lidda > 14-01-2012, 20:41

Jak leciałam z Poznania do Monachium LOTem to też tak miałam. Nie wiedziałam co zrobić. Poczytałam na stronie i zrozumiałam że mogę wziąć normalnie bagaż i jeszcze poszłam się upewnić do biura LOTu, bo byłoby trochę głupio jakbym się na lotnisku dowiedziała że nie mogę jednak bagażu zabrać^^

Wydaje mi się że możesz ale 100% Ci nie dam. Ja leciałam w sierpniu więc może się coś zmieniło... No i leciełam takim baaaardzo małym samolotem, gdzie było 20- 30 miejsc tylko i wszystko klasa biznes. Więc lepiej się upewnij jeszcze

fdotka > 16-01-2012, 16:08

Najlepiej chyba zadzwonić. 'żywej' pani w słuchawce będzie trudniej Cię olać przez telefon niż zignorować maila
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia