-
-
Re: HAPPYAUPAIR.DE - NIEMIECKIE AGENCJE
tangowa > 20-05-2012, 17:57
cześć wszystkim
czy ta agencja
www.au-pair-berlin.de
jest darmowa? proszę o odpi tam trzeba im na maila wysłać wypełniony formularz czy jak, bo się nie łapię tam :/ -
mirabella > 21-05-2012, 13:41
[quote name="tangowa"]cześć wszystkim
czy ta agencja
http://www.au-pair-berlin.de
jest darmowa? proszę o odpi tam trzeba im na maila wysłać wypełniony formularz czy jak, bo się nie łapię tam :/[/quote]
Tak, dla AuPair jest darmowa
"Was für Kosten kommen auf mich zu?
An- und Abreise tragen Sie selbst. Wenn Sie mit Ihrer Gastfamilie in den Urlaub fahren, dann trägt die Familie die Kosten. Fahren Sie alleine in den Urlaub tragen Sie die Reisekosten. Den Sprachkurs müssen Sie selbst bezahlen. Für unseren Service zahlen Sie übrigens gar nichts!"
Jest napisane żeby pobrać formularz, wszystko wypełnić i jeżeli wszystkie dane, załączniki itp będą kompletne, wtedy wysłać. Zresztą na tym formularzu jak zobaczyłam, w formie PDF na ostatniej stronie (11) jest opisane krok po kroku co musisz zrobić. -
tangowa > 29-05-2012, 22:17
dziękuję za odpowiedź :-) i teraz moje pytanie jeszcze, jak się wypełnia ten formularz w pdf?? :/ i co muszę tam im pocztą zwykłą wysłać od lekarza?? kurcze pomóżcie :-( -
mirabella > 02-06-2012, 17:05
Przejrzałam jeszcze raz te wszystkie formularze do wypełnienia i radziłabym zrobić tak:
wydrukuj po prostu wszystko i wypełnij odręcznie. Co prawda mogłabyś to zrobić na komputerze, ale ponieważ gdzieniegdzie jest wymagany podpis, lepiej to zrobić tradycyjnie.
To co musi Ci wypełnić lekarz jest na 10 stronie, nawet w pięciu językachJest dopisek że co prawda może to być dowolny atest lekarza, tylko że jeżeli wystawi Ci w języku polskim, to masz dodatkowy problem z tłumaczeniem na niemiecki/ angielski, więc chyba lepiej od razu skorzystać z tego na stronie.
Oprócz zaświadczenia od lekarza musisz też dołączyć zaświadczenie o niekaralności od policji, również przetłumaczone.
Wydaje mi się że prościej Ci będzie skompletować wszystkie dokumenty, drukując i wypisując odręcznie.
Potem możesz je zeskanować i wysłać im mailem jako jeden dokument, albo nawet pocztą, chyba to też jest możliwe -
pavlinka_88 > 03-07-2012, 23:39
Hej,
podziwiam Was, z załatwianiem tych wszystkich formalnościMi się nie chciało tego kompletować i najzwyczajniej w świecie zarejestrowałam się na www.aupair-world.at 8) Wiadomo, inaczej organizuje się taki wyjazd, ale umowę też podpisałam z rodzinką (oni pobrali ją z podanej strony). Z tego co czytam na forum, to czy organizujemy wyjazd same czy z agencją to i tak nigdy nie wiadomo na kogo trafimy, więc zaoszczędziłam kompletowania dokumentów -
miska > 24-07-2012, 11:14
hej, czy jest ktos kto korzystal z uslug happyaupair.de i http://www.au-pair-nrw.de/joomla/ ?? chodzi mi o to glownie czy jezeli bym sie zdecydowala na wyjazd z ktoras z tych agencji i by mi sie cos niGe spodobalo to musze sie z nimi porozumiewac po niemiecku ?? ile czekaliscie na rodzinke ? i o co chodzi z tym Instytutem Goethego ?? -
katixd > 06-05-2013, 14:15
Wiem, że ostatni wpis był stosunkowo dawno, ale może komuś to się jednak przyda. Mnie na wyjazd namówiła moja korepetytorka od niemieckiego. Sama była Au pair i jej kuzynka również, pomagała jej wyjechać. Mi też pomaga, korzystam z agencji Multikultur (http://www.multikultur.info/familienser ... osten.html). To stricte niemiecka agencja. Nie płacisz za „usługęâ€, nie wiem jak to określić. W koszt wchodzi dojazd, który oczywiście rodzina może zwrócić, a także tłumaczenie oraz zdobywanie dokumentów (mogłam coś pominąć, za co przepraszam). Mam nadzieję, że mi się uda i wszystko pójdzie gładko, ale agencja jak wyżej wspomniałam, jest już sprawdzona. Ktoś z was już miał z nią styczność?